shopify analytics tool

Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!

 

Symptomen zwangerschap

De eerste zwangerschap symptomen worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap maar één van de allerbelangrijkste eerste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Het bewust zijn van de eerste symptomen van de zwangerschap is belangrijk omdat de symptomen verband kunnen houden met iets anders dan een zwangerschap. Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich aandienen. Het is mogelijk dat u een paar weken helemaal niks ervaart terwijl u toch zwanger bent.

Eerste symptomen zwangerschap zijn

  • Vertraging of zelfs gemiste menstruele cyclus
  • Hoofdpijn
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Rugpijn in de onderrug

Indien u seksueel actief bent en last heeft van één van de bovenstaande symptomen, is het belangrijk om een zwangerschapstest online te bestellen en een thuistest uit te voeren. Lees hieronder meer over de eerste symptomen van de zwangerschap.

Eerste symptomen zwangerschap op een rijtje

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Vertraagde of gemiste menstruele cyclus

Een vertraagde of gemiste menstruele cyclus is het meest voorkomende symptoom dat ertoe leidt dat veel vrouw een zwangerschapstest doen. Wanneer u zwanger bent, moet je volgende periode worden gemist en dus de menstruatiecyclus stoppen. Veel vrouwen kunnen bloeden terwijl ze zwanger zijn, maar deze bloedingen zullen korter en minder hevig zijn dan in een normale periode.

Opgezwollen en gevoelige borsten

Gezwollen of gevoelige borsten zijn één van de allereerste symptomen van een eventuele zwangerschap die in een vroeg stadium (1 á 2 weken na de bevruchting) tot uiting kunnen komen. Vrouwen kunnen veranderingen in hun borsten ervaren zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Vermoeidheid

Al in de eerste week na de bevruchting kunnen zwangere vrouwen zich moe gaan voelen. Het gevoel van vermoeidheid is een van de eerste symptomen zwangerschap die veel zwangere vrouwen ervaren.

Misselijkheid (zwangerschapsmisselijkheid)

Dit bekende zwangerschap symptoom zal vaak opduiken tussen 2 á 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap helemaal geen last van, terwijl anderen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap last hebben van misselijkheid.

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt in het begin van de zwangerschap maar het gebruikelijk dat vrouwen een zeurende rugpijn tijdens hun zwangerschap ervaren.

Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Vaak moeten plassen

Ongeveer rond 6 á 8 weken na de bevruchting zult u met enige regelmaat naar het toilet gaan. U zult frequenter urineren dan u gewend bent. De baarmoeder is gaan opzwellen nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden en deze zal tegen uw blaas aan drukken, waardoor je vaker naar het toilet zult moeten.

De tepels worden donkerder en groter

Als u zwanger bent, kan de huid rond je tepels donkerder en groter worden.

Verhoogde trek in voedsel of juist afkeer voor bepaald voedsel

Terwijl u normaal misschien niet het grootste verlangen heeft om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een extreem verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eet patroon van zwangere vrouwen verandert enorm. Dit kan de hele zwangerschap duren maar het verschilt overigens per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezond eten tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang! Een zwangerschapsdieet kan je helpen tijdens je zwangerschap.

Heb je al een zwangerschapstest gedaan?

Veel vrouwen ervaren de eerste weken van hun zwangerschap niet heel erg bewust. Heb je bepaalde symptomen die wellicht lijken op een eventuele zwangerschap en wil je zekerheid, doe een zwangerschapstest! Hieronder hebben we een aantal goede en betrouwbare zwangerschapstests geplaatst die je online kunt bestellen!

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat.

Meer info

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
 
 
 

194 reacties op "Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!"

Avatar van dupuis911
dupuis911 schreef op

Hallo ik brn 15 mijn lief en ik hebben ondanks sex gehad maar onveilig hj haalde de penis er optijd uit maar toen wij rechtsonden zach hj een beetjr sperma aan mijn schaamhaar hrt is nu 3dage gelden en heb soms steken en mijn maag brn ikn zwanger?

Avatar van anoniem
anoniem schreef op

Hallo, mijn vriendje was klaargekomen op mijn buik, niet in mijn vagina kan het toch zijn dat ik zwanger ben terwijl hij op mijn buik is klaar gekomen en misschien een beetje op de buitenkant van mijn vagina is gekomen? HELPP!!!

Avatar van be safe
be safe schreef op

Beste, het heeft geen zin om tijdens het vrijen snel de penis uit de vagina te halen, om zo 'veilig' klaar te komen op de buik of buiten het lichaam van het meisje. In voorvocht zit ook sperma, dus sowieso heb je dan ook kans op een zwangerschap. Gebruik altijd een condoom, wat de jongens je ook wijsmaken, er zijn nu heel dunne condooms op de markt waardoor mannen niet eens voelen dat ze er eentje dragen. Het is jouw lichaam, niet dat van hem. Wees lief voor je eigen lichaam en doe aan veilige seks, zonder risico's op besmetting of ongewenste gevolgen. Des te meer kan je genieten, want daar draait het toch om, niet?!

Avatar van Vanessa
Vanessa schreef op

Ik heb laatste tijd last van bloedverlies. kleine beetjes maar, het is niet helder. Ook heb ik last in mijn onderbuik en ben ik vaak misselijk en moet ik plassen. Terwijl ik gewoon de pil slik. Ik heb dit nu ongeveer 2 weken. Zou ik zwanger zijn of iets anders?

Avatar van lien
lien schreef op

hallo, ik heb al 2 weken last van brandend maagzuur, over de hele dag, ben ook snel misselijk ( na het eten is het het ergst ), snel moe en heel veel last van pijnlijke voeten ( doe een staand beroep, miss hier mee te maken ) neem wel de pil ( soms onregelmatig ). Wat zou jullie raad, advies kunnnen zijn? enkel een test of zeggen jullie nog iets anders? dank je

Avatar van onzeker
onzeker schreef op

ik ben 15 jaar en ben nog niet aan de pil. mijn vriend heeft me paar weken geleden gevingerd en we gingen toen ook droogneuken in ondergoed. hij is toen wel klaargekomen.. ik moet binnenkort ongesteld worden, maar ik ben heel erg bang dat ik niet ongesteld wordt, en dat ik dus zwanger ben.. ik heb alleen last van gevoelige borsten. kan ik zwanger zijn ? want dat wil ik echt niet !

Avatar van Callisto
Callisto schreef op

Nee, als hij niet bij jou binnen is geweest dan kan je niet zwanger zijn. En ga alsjeblieft aan de pil.

Avatar van boodschap van algemeen nut
boodschap van algemeen nut schreef op

Mensen, als je niet zwanger wil worden, heb dan geen onbeschermde seks! als je toch denkt zwanger te zijn, koop een zwangerschapstest! en stop met alles te overanalyseren. Als je maar hard genoeg denkt aan hoofdpijn, krijg je hoofdpijn, als je maar denkt dat het rommelt in je buik, geloof mij, na een kwartier voel je je niet lekker...

Avatar van Callisto
Callisto schreef op

Precies!

Avatar van anoniem
anoniem schreef op

Kan een andere geur van de vagina ook een teken zijn van zwangerschap? Ik heb verder veel hoofdpijn, ben wat emotioneel en mijn buik is wat ronder geworden.

Avatar van loes
loes schreef op

Hai ik ben een meisje van 16 jaar en heb laatst seks gehad met mijn vriend. het condoom was gescheurd dus ik heb een uur later de morningafterpil genomen en ben ook ongesteld geworden maar 2 dagen korter dan normaal m om zeker te zijn heb ik 2 zwangerschaps testen gedaan, 1 2 weken na de seks en 1 gelijk na de ongesteldheid, alle twee negatief. maar de laatste tijd heb ik erg veel hoofdpijn en misselijkheid en last van hevige moodswings. maar dat kan misschien ook komen omdat ik ook weer 3 weken ben begonnen met de pil, maar kan ik ook nog zwanger zijn? Want door de pil kan ik dit niet testen... graag antwoord :$

Avatar van Callisto
Callisto schreef op

Ik denk persoonlijk niet dat je zwanger bent. Maar je kan gewoon een zwangerschapstest doen als je de pil slikt hoor! Maar doe het nadat je ongesteld had moeten worden. Als je gewoon ongesteld wordt zou ik niet eens de moeite nemen om te testen. En hoofdpijn heeft niets met zwanger zijn te maken.

Avatar van meisje
meisje schreef op

Ik slik de pil nu bijna 3 jaar en ben nu voor de tweede keer een week binnen mijn strip ongesteld geworden. Dit is de eerste keer dat ik dit mee maak. Verder heb ik wel buikpijn maar dat is normaal als je menstrueerd. De laatste keer dat ik seks had was met mijn vriend de eerste dag dat ik weer slikte. Ik ben ontzettend bang en durf ook niet zo goed naar de huisarts te gaan of een test te kopen. Weet iemand of dit sympthomen kunnen zijn?

Avatar van Callisto
Callisto schreef op

Nee. Als je zwanger bent hoor je niet ongesteld te worden. Als je het juist vaker of eerder wordt heb je kans dat je pil niet sterk genoeg voor je is. Ik zou toch naar de huisarts gaan en gewoon vertellen dat je ongesteld wordt in de eerste week van je strip. Als je pil niet sterk genoeg is heb je namelijk kans om zwanger te worden! Succes!

Avatar van annoniem
annoniem schreef op

Heey ik heb dit ook een keer gehad en durfde ook niet te bellen.. Vond het heel vervelend dus toch gedaan en toen bleek dat mijn pil te licht was en heb ik een zwaardere gekregen.. Heb nu nergens meer last van.. Misschien kan je hier iets mee.. Groetjes

Avatar van ....
.... schreef op

Hallo ik heb een vraag , ik slik de pil en heb daarom een aantal x onveilig sex gehad met mijn vriend. Nu heb ik blaasontsteking en heb 5/6 dagen gewacht met antibiotica. Nu heb ik enorme pijn in mn rug gekregen eerst rechts en nu links in mijn rug. Het is ongeveer ter hoogte van me laatste rib en doet enorm veel pijn. Ik ben gestopt met mn pil stip alleen ben nu heeee ligt ongesteld dit baart me zorgen is dit een hint om een zwangerschaps test te doen?

Avatar van Callisto
Callisto schreef op

Nee. Ik zou eerder denken aan een nierprobleem omdat je te lang hebt gewacht met de antibiotica nemen... Van te lang rondlopen met een blaasontsteking kun je namelijk een nierbekkenontsteking krijgen.

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderstaande HTML tags zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>