Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!

 

Symptomen zwangerschap

De eerste zwangerschap symptomen worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap maar één van de allerbelangrijkste eerste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Het bewust zijn van de eerste symptomen van de zwangerschap is belangrijk omdat de symptomen verband kunnen houden met iets anders dan een zwangerschap. Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich aandienen. Het is mogelijk dat u een paar weken helemaal niks ervaart terwijl u toch zwanger bent.

Eerste symptomen zwangerschap zijn

  • Vertraging of zelfs gemiste menstruele cyclus
  • Hoofdpijn
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Rugpijn in de onderrug

Indien u seksueel actief bent en last heeft van één van de bovenstaande symptomen, is het belangrijk om een zwangerschapstest online te bestellen en een thuistest uit te voeren. Lees hieronder meer over de eerste symptomen van de zwangerschap.

Eerste symptomen zwangerschap op een rijtje

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Vertraagde of gemiste menstruele cyclus

Een vertraagde of gemiste menstruele cyclus is het meest voorkomende symptoom dat ertoe leidt dat veel vrouw een zwangerschapstest doen. Wanneer u zwanger bent, moet je volgende periode worden gemist en dus de menstruatiecyclus stoppen. Veel vrouwen kunnen bloeden terwijl ze zwanger zijn, maar deze bloedingen zullen korter en minder hevig zijn dan in een normale periode.

Opgezwollen en gevoelige borsten

Gezwollen of gevoelige borsten zijn één van de allereerste symptomen van een eventuele zwangerschap die in een vroeg stadium (1 á 2 weken na de bevruchting) tot uiting kunnen komen. Vrouwen kunnen veranderingen in hun borsten ervaren zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Vermoeidheid

Al in de eerste week na de bevruchting kunnen zwangere vrouwen zich moe gaan voelen. Het gevoel van vermoeidheid is een van de eerste symptomen zwangerschap die veel zwangere vrouwen ervaren.

Misselijkheid (zwangerschapsmisselijkheid)

Dit bekende zwangerschap symptoom zal vaak opduiken tussen 2 á 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap helemaal geen last van, terwijl anderen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap last hebben van misselijkheid.

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt in het begin van de zwangerschap maar het gebruikelijk dat vrouwen een zeurende rugpijn tijdens hun zwangerschap ervaren.

Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Vaak moeten plassen

Ongeveer rond 6 á 8 weken na de bevruchting zult u met enige regelmaat naar het toilet gaan. U zult frequenter urineren dan u gewend bent. De baarmoeder is gaan opzwellen nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden en deze zal tegen uw blaas aan drukken, waardoor je vaker naar het toilet zult moeten.

De tepels worden donkerder en groter

Als u zwanger bent, kan de huid rond je tepels donkerder en groter worden.

Verhoogde trek in voedsel of juist afkeer voor bepaald voedsel

Terwijl u normaal misschien niet het grootste verlangen heeft om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een extreem verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eet patroon van zwangere vrouwen verandert enorm. Dit kan de hele zwangerschap duren maar het verschilt overigens per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezond eten tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang! Een zwangerschapsdieet kan je helpen tijdens je zwangerschap.

Heb je al een zwangerschapstest gedaan?

Veel vrouwen ervaren de eerste weken van hun zwangerschap niet heel erg bewust. Heb je bepaalde symptomen die wellicht lijken op een eventuele zwangerschap en wil je zekerheid, doe een zwangerschapstest! Hieronder hebben we een aantal goede en betrouwbare zwangerschapstests geplaatst die je online kunt bestellen!

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat.

Meer info
 
 
 

186 reacties op "Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!"

Avatar van anoniem
anoniem

Hallo, misschien kunnen jullie me helpen. ik zit in een twijfelgevalletje, Ik heb na mijn stopweek (18 januari laatste dag ongesteld) de pil niet meer ingenomen. Beetje dom van mezelf maar ik heb wel bijna elke dag onveilig seks gehad en is mijn vriend in mij gekomen. wat denken jullie zwanger of niet heb namelijk wel gelezen dat als je in de eerste week een pil vergeet niet beschermd bent... is het nu nog te vroeg voor een zwangerschapstest? PLEASE HELP ME!

Avatar van anoniem
anoniem

Wie kan me helpen ik heb dinsdag sex gehad en de condoom scheurde en ging gelijk Andere dag 12 uur er na de aftermorning pil hallen maar zins woensdag TOT nu misselijkheid gevoel en veel buikpijn enorme hooftpijn vermorgen diarree gehad nu heb ik droge mond dikke of drooge tong heb un test op internet gedaan 14% kans Wie kan helpen

Avatar van Sam
Sam

Nee je hebt gewoon laat van de morningafterpil.

Avatar van chantallr12345
chantallr12345

Ik heb precies hetzelfde dat zijn de bijwerkingen van morning after pil dont stress

Avatar van callisto
callisto

Je bent waarschijnlijk misselijk en zo van de morning after pil. Dat zijn geen lichte medicijnen zeg maar!

Avatar van Marieke
Marieke

Ik heb ben vandaag 5 dagen overtijd. Ik heb last van (ongeveer) 6 seconden steken precies in/bij mijn baarmoeder. Wellicht dat iemand dit herkent? Of mij verder kan helpen? Ik zou niet weten wat ik hiervan moet denken.

Avatar van Emilie
Emilie

ik had 2 weken buikpijn/krampen alsof ik mijn regels ging krijgen bij mijn zwangerschap. Het kan dus zijn dat je inderdaad zwanger bent.

Avatar van shandri
shandri

Ik heb nu sinds een paar dage buikpijn en pijn in onder rug is dat een symptoom

Avatar van callisto
callisto

Volgens mij niet. Je hoort geen buikpijn te hebben. En pijn in je onderrug krijg je pas later, als het zwaar wordt voor je lichaam.

Avatar van yvonne
yvonne

Ik heb veel steken in me buik en snel moe er b pijn in me rug is dat de symptoom van zwangerschap

Avatar van anja
anja

Ik ben 2 maanden overtijd 3 negatiefe testen en de zelfde klachten als jou moe last van onder rug en steken in onder buik verl plassen

Avatar van Chayra
Chayra

Ik ben 14 jaar en heb een xtje bijna sex gehad de penis ging ee zeg maar een beetje in maar m'n vlieshe is niet gebroken maar ik begin laatste tijd heel vaak buikpijn tekrijgen en ben echt misselijk en heb het gevoel dat ik zoveel eet en begin ook steeds dikker teworden.. Kan het zijn dat ik zwanger ben?

Avatar van steffanie
steffanie

ik ben al 2a3weken ziek misselijk steeds moe brandendmaagzuur ik heb ook ongveer 1week gelede beweging in me buik gevoelt ik heb altijd een lange cyclus van 45 dage is nog afw88 20e zit ik op me 45e dag

Avatar van Karin
Karin

Tenzij jij een apart geval bent wat direkt een kind van 4 maanden in je buik hebt kan je nog geen beweging voelen. Dat komt van je darmen.

Avatar van Elke
Elke

Ik heb reeds enkele dagen wat pijn in de onderbuik & voel mijn hartkloppingen ook. Vorige menstruatie was slechts 1 dag terwijl ik normaal 4 dagen heb... Kan dit een symptoom zijn?

Avatar van smartgirl
smartgirl

Als je plast en je plas en bruin rode kleur heeft kan het een van de symptomen?

Avatar van Karin
Karin

Nee, dan moet je je urine opvangen en naar de huisarts brengen om te laten testen op een urineweginfectie

Avatar van Ik
Ik

Helpt de pil altijd ? Of kan je er gewoon zwanger van worden

Avatar van Babs
Babs

Jep, je kunt gewoon zwanger door de pil heen worden! Mijn zoon van 7 is daar het levende bewijs van :) Het gebeurd maar heel zelden hoor.. Ook als je de pil niet consequent neem of ziek bent geweest dan is de pil onbetrouwbaar.. Ik was niet ziek en was zeer strikt met de pil maar toch zwanger geworden

Avatar van rendy
rendy

kan gevoelige/pynlyke tepels een van de symptomen zyn van zwangerschap?

Avatar van Callisto
Callisto

Ja zeker

Avatar van Kanikhelpen
Kanikhelpen

Beste rendy, Het is mij onduidelijk hoe oud je bent maar als je in de pubertijd bent kunnen dit de wel bekende groeischijfjes zijn. Dit is heel normaal en maakt iedereen mee, zowel jongens als meisjes !! Ik hoop dat ik je gerust heb kunnen stellen !

1 2 3 13

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *