Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 13 weken zwanger

 

Je baby tijdens week 13

Je bent nu 13 weken zwanger en je baby is zo groot als een perzik met ongeveer een lengte van 7,5 centimeter. Het hoofdje van je baby komt steeds meer in verhouding met het lijfje. De belangrijkste organen en functies van je baby zijn op dit moment vrijwel allemaal aanwezig. Er zal de komende weken dus voornamelijk veel energie gespendeerd gaan worden aan groeien. Je baby heeft nu nog een zeer dunne huid waardoor de aderen en organen zeer goed zichtbaar zijn. In week 13 van je zwangerschap krijgt je baby zijn of haar eigen vingerafdrukken en zijn de stembanden in ontwikkeling. Je baby beweegt nog wat schokkerig maar is al in staat om de duim in de mond te stoppen, iets wat natuurlijk later nog wel eens van pas kan komen.

AanbevolenBuikbanden.com
Buikbanden zijn populair en heerlijk! Je kunt ze met jouw eigen kleding en met positiekleding combineren. Je krijgt hierdoor veel mogelijkheden zo kun je er met elke dag anders uit zien.

Je lichaam bij 13 weken zwanger

Je begint te wennen aan je zwangerschap en de zwangerschapsklachten nemen af. Je hebt minder last van een aantal zwangerschapssymptomen die toch enkele weken redelijk wat invloed hebben gehad. Dit is uiteraard fijn. Betekend overigens niet dat je nu nergens meer last van zult hebben. Op seksueel vlak hebben veel vrouwen de eerste weken van de zwangerschap niet heel erg veel behoefte om te vrijen gehad terwijl je partner daar wellicht anders over dacht. Je moest er even niet aan denken… Maar rond de 13 weken krijgen veel vrouwen de zin om te vrijen weer terug. Dit is volstrekt normaal en absoluut niet schadelijk voor je baby.

13 weken zwanger, de symptomen

Afnemende vermoeidheid

Het eerste trimester is nu zo goed als achter de rug en je lichaam is natuurlijk erg druk geweest met de ontwikkeling van je baby. Dit kostte best wel veel energie waardoor je zo nu en dan erg moe was. Je zult daar vanaf het tweede trimester veel minder last van gaan hebben. Je zou de extra energie die je nu hebt kunnen besteden aan een lichte workout zodat je fit en vitaal de rest van je zwangerschap en de bevalling tegemoet gaat. Overdrijf dit overigens niet!

Pijnlijke en gevoelige borsten

De pijnlijke borsten bij 13 weken zwanger zijn grotendeels te wijten aan de oestrogeen , de progesteron , en de toename van vet en de bloedtoevoer naar je borsten. Een manier om de pijn en gevoeligheid wat te verlichten is het dragen van een geschikte beha. Schaf een beha met extra steun aan zodat ook dit zwangerschapssymptoom dragelijk is.

Hunkering en afkeer voor bepaald voedsel

Heb je extreme behoefte aan bepaalde voedingsmiddelen? Lekkere zoetigheid of junkfood? Wees niet te hard voor jezelf. Zorg ervoor dat je over de linie gezond eet zodat je zo nu en dan heerlijk kunt toegeven aan je behoefte aan fastfood of snoep. Eet dit overigens wel in kleine porties!

Constipatie

Je darmen zijn veel minder efficiënt  tijdens je zwangerschap als gevolg van hormonen. Dit kan dus verstoppingen veroorzaken. Door je dieet aan te passen en meer vezelrijke producten, groente, fruit en volkorengranen te nuttigen, zorg je ervoor dat je darmen goed blijven functioneren en verminder je de kans op verstopping tijdens de zwangerschap.

Flauwte of duizeligheid

Hier kun je bij 13 weken zwanger nog steeds veel last van hebben, duizeligheid. Sta niet te snel op als je gezeten of gelegen hebt, zo voorkom je een licht gevoel in je hoofd. Mocht het nou zodanig ernstige vormen aannemen en je je echt zwak voelt als je te snel bent opgestaan, ga dan gelijk liggen of zitten met je hoofd tussen je knieen.

Zichtbare aderen op het lichaam

Wellicht was het je nog niet zo opgevallen, zichtbare aderen! Veel vrouwen vinden dit nou niet een van de fijnste symptomen van de zwangerschap maar het is een goed teken. Er stroomt meer bloed door je lichaam om de grote hoeveelheid voedingstoffen naar je baby te vervoeren. Goed om te weten dat je aderen weer normaal worden na de bevalling. Dus maar je er vooral geen zorgen over.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

1 reacties op "Symptomen 13 weken zwanger"

Avatar van Saskia heilbron
Saskia heilbron

Hallo. Ik zit al drie maanden met rug-en buik klachten. Heb zwangerschap testen gedaan die negetief bewijzen. Mijn menstruatie zag ik in juli 1keer in aug idem. K kreeg het normaal vorig maand maar dan wel om de ene dag. Wat mij nu verbaasd is dat k bewegingen voel in mijn buik. De samen trekking van me navel. Mijn aptij neemt toe. K kan moeilijk op mijn rug, buik en zijde liggen. Mijn ademhaling is niet normaal. Wat is dan mijn probleem???

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *