Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 21 weken zwanger

 

Je bent vandaag 21 weken zwanger en je baby is nog steeds druk bezig met groeien en ontwikkelen. Je kindje is nu ongeveer net zo groot als een banaan. Je kleintje weegt 300 gram en is bijna 26 cm lang. Je kindje heeft nog ruimte genoeg om te spelen en te draaien in je buik. Dit is soms zelfs zichtbaar en voelbaar in je buik. Door al die beweging heb je bijna het idee dat je baby nooit slaapt, maar gemiddeld slaapt je kleintje 12 tot 14 uur per dag in jouw buik. Dus ongeveer net zoveel als een pasgeboren baby.

Bij 21 weken zwangerschap gaat je kindje zijn of haar smaak ontwikkelen. Iedere dag komt er een stukje van jouw eten bij je kindje terecht. Je kindje leert zo te slikken en verschillende smaken te ontdekken. De kans is groot dat als je broccoli gegeten hebt tijdens de zwangerschap je kindje ook dol zal zijn op broccoli. Een leuke manier om dit uit te proberen is door iets pittigs te eten. De meeste baby’s zullen ineens gaan stuiteren in je buik na het eten van een pittig gerecht.

Veranderingen aan je lichaam bij 21 weken zwanger

Je zal merken dat er symptomen ontstaan aan je lichaam die duidelijk laten zien dat je zwanger bent. Je begint er nu namelijk echt zwanger uit te zien. Bij veel vrouwen begint het nu toch echt realiteit te worden dat ze zwanger zijn. Eén van de symptomen waar veel vrouwen van schrikken bij 21 weken zwangerschap zijn lijnvormige huidstriemen of ook wel zwangerschap striae genoemd. Je komt ze werkelijk overal op je lichaam tegen zoals op je buik, kont, heupen en borsten. Dit komt doordat je huid zich gaat uitrekken om mee te groeien met je kleintje. Eén op de twee vrouwen krijgt last van deze symptomen. Vooral als je een vrij lichte huid hebt dan vallen de striemen nog meer op. Gelukkig verdwijnen de meeste striae strepen langzaam na de bevalling. Sommige strepen worden een beetje grijs gekleurd zodat de zwangerschap symptomen bijna niet meer opvallen.

De ontwikkelingen van je baby bij 21 weken zwangerschap

Natuurlijk is je kleintje druk bezig met groeien, maar ook de rest van het lichaam van je baby is zichzelf aan het ontwikkelen. Als je een meisje bij je draagt dan is het geslachtsorgaan van je kleintje nu helemaal gevormd.

De tong van je kleintje is helemaal ontwikkeld en daardoor kan je kleintje dus ook smaak proeven. Nog een ontwikkeling die klaar is dat is het binnenoor. Daarnaast is je kleintje druk bezig om gezichtsuitdrukkingen te oefenen. Af en toe zal je kleintje dus gekke bekken gaan trekken terwijl je kleine in je buik zit.

Symptomen bij 21 weken zwanger

Gas

Je baarmoeder wordt steeds groter en neemt dus meer ruimte in beslag in je lichaam. Hierdoor ontstaat er een druk op je endeldarm. Als gevolg krijg je hierdoor meer last van winderigheid en heb je moeite om gas binnen te houden.

Verhoging van de eetlust

Eén van de duidelijke zwangerschap symptomen bij 21 weken zwangerschap is de verhoging van je eetlust. Ineens heb je het idee dat je de hele dag door wel kan eten. Natuurlijk speelt het mee dat je kleintje om eten vraagt, maar ook zwangerschapshormonen spelen op. Probeer af en toe een gezonde snack te nemen om de eetlust te bedwingen.

Bloedend tandvlees

Symptomen die bij 21 weken zwanger regelmatig voorkomen is bloedend tandvlees. Je merkt dit vaak op doordat er bloed aan je tandenborstel zit tijdens het tanden poetsen. Probeer zo min mogelijk plakkend snoep te eten zeker niet als je na afloop je tanden niet kan poetsen. Daarnaast moet je proberen zo min mogelijk bacteriën in je mond te krijgen en nog iets vaker je tanden te poetsen.

Bandenpijn

Als je 21 weken zwanger bent dan kan je last krijgen van de symptomen van bandenpijn. Dit is heel normaal doordat je baarmoeder ineens heel snel groeit. Bandenpijn is een soort stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Je kan het beste even gaan liggen als je hier last van krijgt. De meeste vrouwen krijgen last van deze symptomen als ze op een dag teveel gedaan hebben.

Gezwollen bloedvaten

Tijdens je zwangerschap kan je vanaf 21 weken last krijgen van de symptomen van gezwollen bloedvaten. Dit komt door het extra gewicht dat je lichaam krijgt te dragen en de extra omvang in bloed. Het is slim om proberen niet teveel gewicht aan te komen. 500 gram per week is normaal, maar meer dan dat kan ervoor zorgen dat je nog meer last krijgt van de symptomen van gezwollen bloedvaten. Daarnaast is het belangrijk om zo min mogelijk last te krijgen van stress.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

0 reacties op "Symptomen 21 weken zwanger"

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *