Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 4 weken zwanger

 

4 weken zwanger

De vierde week is al aangebroken, normaliter zou je menstruatie beginnen. Menstruatie kan uitblijven met de mogelijke oorzaak dat je zwanger bent. Indien je zwanger bent en er zich dus een bevrucht eitje in de baarmoeder genesteld heeft scheidt je baarmoeder een bepaald hormoon uit dat de menstruatie stopt. Er kunnen zicht tevens bepaalde symptomen gaan openbaren zoals hormonale veranderingen, misselijkheid en braken. Geloof je dat je zwanger bent maar je hebt nog geen concrete bevestiging dan wordt het tijd om een zwangerschapstest te doen of contact op te nemen met een gynaecoloog of verloskundige om zeker te zijn of je 4 weken zwanger bent.

Overigens kan een zwangerschapstest in deze periode negatief uitslaan terwijl je toch zwanger bent. Een dergelijke test meet de hoeveelheid HCG hormoon (zwangerschapshormoon). De hoeveelheid van dit HCG hormoon neemt snel toe in deze periode met een piek tussen de zevende en twaalfde week. Daarna neemt het weer af maar blijft aanwezig tot het einde van je zwangerschap. Als er nog niet voldoende van dit hormoon in het lichaam aanwezig is aan het begin van week 4 dan kan de test dus negatief uitslaan. Advies is om de test een dag of drie later nog eens te doen.

4 weken zwanger? Tijd voor veranderingen!

Heb je een bevestiging dat je ook daadwerkelijk 4 weken zwanger bent dan is het verstandig je dieet en levensstijl te veranderen, je zit immers al in de vierde week van je zwangerschap en bent dus al een maand onderweg. Je zit in het eerste trimester van je zwangerschap en deze periode is erg invloedrijk op de gezondheid en ontwikkeling van je baby. De foetus loopt een verhoogd risico op de ontwikkeling van afwijkingen gedurende de eerste trimester van je zwangerschap. De hersenen, het hartje, het hoofdje, het ruggenmerg, de botten, de spieren, weefsel en de tanden zijn allen in ontwikkeling. Roken en het drinken van alcohol is vanaf dit moment uit den boze aangezien de ontwikkeling en gezondheid van je baby de hoogste prioriteit heeft. Je zult er  de komende maanden alles aan moeten doen, alle mogelijke risico’s tot een minimum te reduceren en een gezonde zwangerschap na te streven.

Snel Zwanger Worden? De Beste En Snelste Manier Om Natuurlijk Zwanger Te Worden!

Lichamelijke veranderingen als je 4 weken zwanger bent

  • Het eerder genoemde HCG hormoon kan behoorlijk wat symptomen veroorzaken zoals angsten, braken, misselijkheid, licht gevoel in je hoofd, flauwvallen, duizeligheid, uitputting en stemmingswisselingen.
  • De Borsten kunnen gespannen aanvoelen en/of zelfs pijnlijk zijn.
  • Sommige vrouwen ontwikkelen een beter reukvermogen wat z’n voordelen heeft maar ook zeer zeker zijn nadelen. Vieze geuren lijden vaak tot andere symptomen als misselijkheid of braken.

De ontwikkeling van de baby in week 4

De ontwikkeling van de baby gaat heel snel in de vierde week van de zwangerschap. De baby wordt in deze fase nog de embryo genoemd en bestaat nu nog nog uit twee lagen, namelijk het ectoderm (buitenste kiemblad) en het endoderm (binnenste kiemblad). Ook de vruchtwaterzak en dooierzak te ontwikkelen in deze vierde week rap. De vruchtwaterzak bevat vruchtwater welke de embryo beschermt en de dooierzak produceert het bloed en zorgt voor de voeding van de embryo totdat de placenta het overneemt. Het vasculaire netwerk (aderen) groeit en helpt om bloed, zuurstof en voedingsstoffen te transporteren van de moeder naar de embryo via de navelstreng. De grootte van de embryo is in week 4 van de zwangerschap te vergelijken met het zaadje van een appel.

Tips voor 4 weken zwanger

  • Verander negatieve gewoontes, vermijd drugs, alcohol en medicijnen die slechte invloed hebben op je baby.
  • Informeer vrienden en familie.
  • Kom in contact met ander aanstaande ouders, communiceer over de symptomen en gevoelens in deze periode.
  • Vind en maak een afspraak met verloskundige.
  • Check of je goed verzekerd bent, indien je verzekerd bent, wat wordt er allemaal vergoed?
  • Zorg voor rust en ontspanning.

Snel Zwanger Worden? De Beste En Snelste Manier Om Natuurlijk Zwanger Te Worden!

Producten zwangerschap week 4

Om het makkelijker te maken hebben we hieronder een slider met producten toegevoegd die van toepassing zijn op week 4 van de zwangerschap.

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Meer info
 
 

8 reacties op "Symptomen 4 weken zwanger"

Avatar van Laurence
Laurence

Hoi 2 Weken geleden heb ik de bevestiging gekregen van mijn gynaecoloog dat ik, na jaren van proberen, eindelijk zwanger ben. Ik ben nu in mijn 4e week. Ons geluk kan niet op. Eind vorige week heb ik bloedverlies gehad, int begin nog redelijk, maar daarna echt wel hevig. Maar ook maar 2dagen, gisteren ist gestopt. Verder heb ik geen kwaaltjes. Nu maak ik me wel zorgen. Mijn huisarts is in verlof, mijn gynaecoloog kan me ten vroegste maar zien op 21-08. Op de spoed willen ze mij niet helpen. Ik vraag me nu echt wel af of ik nog zwanger ben of niet. Wat kan ik nu T beste doen.

Avatar van Lisa
Lisa

Hallo dames, Ik heb in december 2016 een miskraam gehad Sinds die tijd ben ik altijd misselijk en ik ruik alles nog steeds zo goed als toen ik zeamger was. De dokter weet hier niks op, Maar ik zou het ergens erg vinden om weer zwanger te worden ik zit niet aan anticonceptie. Alleen de laatste tijd heb ik nog ergere last van ochtendmisselijk had krampen in mn rug en ik zou denken dat ik ongsteld moet worden maar sinds mijn miskraam is mijn ongesteldheid ook in de war ik snap dat testen de snelste oplossing is maar ik weet niet zeker wanneer precies ik dat moet doen omdat mijn cyclus dus in de war is. Ook heb ik ineens last van diarree af en toe sinds 2 weken geleden. In de app staat dat ik 16 mei weer ongesteld moet worden ongeveer maar ik ben februari niet ongesteld geworden in maart en april ben ik 2 x ongesteld geweest en nu is het gewoon afwachten tot ik weer ongesteld word.

Avatar van Lisa
Lisa

Hallo dames, Ik heb in december 2016 een miskraam gehad Sinds die tijd ben ik altijd misselijk en ik ruik alles nog steeds zo goed als toen ik zeamger was. De dokter weet hier niks op, Maar ik zou het ergens niet erg vinden om weer zwanger te worden ik zit niet aan anticonceptie. Alleen de laatste tijd heb ik nog ergere last van ochtendmisselijk had krampen in mn rug en ik zou denken dat ik ongsteld moet worden maar sinds mijn miskraam is mijn ongesteldheid ook in de war ik snap dat testen de snelste oplossing is maar ik weet niet zeker wanneer precies ik dat moet doen omdat mijn cyclus dus in de war is. Ook heb ik ineens last van diarree af en toe sinds 2 weken geleden. In de app staat dat ik 16 mei weer ongesteld moet worden ongeveer maar ik ben februari niet ongesteld geworden in maart en april ben ik 2 x ongesteld geweest en nu is het gewoon afwachten tot ik weer ongesteld word.

Avatar van Carmen
Carmen

Beste dames, Ik heb sinds kort een zwangerschaps test gedaan en dat gaf aan dat ik zwanger ben. Al hoewel ik bij mijn vorige twee kinderen al snel misselijk was heb ik nu geen enkel gevoel daarvan. Ik ben nu zo'n 4 weken en 4 dagen zwanger. Komt het gevoel later nog ??...

Avatar van Stephanie
Stephanie

Hallo , Vandaag clearblue zwangerschapstest gedaan omdat ik normaal morgen ongesteld moet worden.Ik heb geen menstruatiegevoel en mijn tepels zijn al 10 dagen enorm gevoelig , ik had vorige week een opgeblazen gevoel. Ik ervaar sinds gisteren een kleine spanning in mijn onderbuik maar geen mentstruatie symptomen en die heb ik normaal wel maar volgens de test ben ik dus 4 weken zwanger ;-) De symptomen zoals misselijkheid en moeheid ervaar ik niet , ik voel mij deze week zelfs bijzonder energiek dus hopelijk blijft het zo :D Ik ben 35 en dit zal ons eerste kindje worden na lang nadenken want hebben alle 2 een drukke job. Spannend

Avatar van Cheyenne
Cheyenne

Ja idd. K voel me heel erg misselijk. We komen er wel.

Avatar van carmen
carmen

prettig gevoel om na 27 jaren weer zwanger te raken

Avatar van Leyla
Leyla

Hoi carmen gefeliciteerd heel leuk dat je weer na 27 jaar zwanger bent hoe oud ben je als ik het vragen mag, ? ben zel moeder van 2 jongens van 21 en 24 en zelf ben ik 43 was zwanger van 8 weken maar het hartje was gestopt en in november miskram gehad, zou geraag nog 1 of zelfs 2 kindjes bij willen maar ben zelf wel een beetje bang vanwegen mijn leeftijd of ik nog wel een gezonde kind zou kunnen krijgen.

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *