Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 19 weken zwanger

 

Nog een week en dan ben je al halverwege je zwangerschap. Vind je het ook niet heel erg snel gaan? 19 weken zwanger al weer. Je baby is op dit moment zo’n vijftien centimeter lang en weegt zo ongeveer een half pond, hij of zij heeft een ware groeispurt gemaakt en heeft inmiddels de grootte van een grote mango. De armpje en beentjes zijn nu in verhouding met de rest van het lichaam en de baby gebruikt ze dan ook veelvuldig. Ze maakt de gekste bewegingen zo nu en dan. Je baby krijgt steeds meer controle over de bewegingen de hij of zij maakt. Wellicht heb je hem al een keertje voelen schoppen, hoe vond je dat dan? Dat wordt toch altijd als een hele bijzondere ervaring beschouwd.

Je baby bij 19 weken zwanger

Je baby weegt inmiddels meer dan je placenta. Zijn of haar huidje zal vanaf 19 weken zwanger minder doorschijnend zijn en er zal nu pigment ontwikkelt worden die de huidskleur van je baby gaat bepalen. Het lichaampje van je baby is heel hard aan het werk om te groeien en gezond te worden/blijven. Met name het kleine hartje klopt snel, je zult inmiddels de hartslag van je baby wel gehoord hebben middels de doppler-apparatuur die je verloskundige gebruikt om naar de hartslag van je baby te luisteren. Is het je ook opgevallen dat de hartslag van je baby veel sneller klopt dan die van jezelf.

Wist je dat de melktandjes al aanwezig zijn bij je baby? De zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop in ontwikkeling bij je baby tijdens week 19 van je zwangerschap. Je baby kan nu zelfs al echt horen! Praat daarom al tegen je baby, daar heb je na de geboorte voordeel van. Hij of zij herkent dan je stem of misschien een liedje wat je altijd zong.

Symptomen 19 weken zwanger

Je buik groeit

Je zult bij 19 weken zwanger steeds meer veranderingen aan de buitenkant van je lichaam ervaren. Uiteraard is je buik aan het groeien, je zult de omvang vanaf nu met de week zien toenemen. Je baarmoeder zal de komende tijd met ongeveer een centimeter per week groeien.

Droge huid tijdens week 19

Je kunt in de week 19 van je zwangerschap last gaan krijgen van een droge, schilferige huid. Je zult vanaf nu sneller uitdrogen en gevoeliger zijn voor warmte, het is daarom verstandig en aan te raden dat je je lichaam voorziet van voldoende vocht. Drink daarom dus voldoende water, probeer koffie zoveel mogelijk te vermijden. Cafeïne verhoogt namelijk de bloeddruk en dus je hartslag en dit kan invloed hebben op je baby. Frisdranken, vruchtensapjes en suikerhoudende dranken onttrekken eerder vocht aan je lichaam. Probeer je (droge) huid goed te verzorgen en regelmatig in e smeren met lotion. Overigens zijn cacaoboter en diverse oliën goed om striae te voorkomen. Problemen met de huid tijdens de zwangerschap kun je ook voorkomen door een goed zwangerschap dieet te volgen. Gezond Zwanger, Het Ultieme Zwangerschapsprogramma!

Kortademig

Je zult inmiddels wel gemerkt hebben dat je bij minimale inspanning al adem tekort hebt en sneller begint te zweten. Dit heeft niet zo heel veel met je conditie te maken als wel een verandering van ademhaling. Volkomen normaal dus bij 19 weken zwanger. Je zult tijdens je zwangerschap wel op je conditie moeten blijven letten. Gezond sporten is dan ook wel van belang tijdens deze periode. Wandelen en zwemmen zijn goed voor de doorbloeding van je lichaam wat ook weer goed is voor je baby.

Buikpijn 19 weken zwanger

Je kunt in week 19 last hebben van buikpijn in je onderbuik. Het is meestal niets om je serieus zorgen over te maken. Het heeft te maken met het oprekken van je spieren en ligamenten ter ondersteuning van de buik. Je lichaam produceert het hormoon relaxine tijdens je zwangerschap om je baby te helpen tijdens de geboorte om door je bekken te komen. Dit hormoon zorgt ervoor dat je ligamenten verzachten.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

5 reacties op "Symptomen 19 weken zwanger"

Avatar van Katleen
Katleen

Hallo allemaal.. Ik ben nu bijna 19weken zwanger van ons 3de meisje.. nooit misselijk geweest en sinds kort bij de minste inspanning misselijk. Even bukken en bijna moeten overgeven... zeer vervelend en zeker met nog 2 kleine kindjes in huis. De oudste bijna 4 (in juli) en de jongste bijna 2 (in mei). Heftig hier.. :) Iemand nog pas misselijk vanaf maand 4?

Avatar van Desiree Eerste Kindje
Desiree Eerste Kindje

Ben nu 19 en half week zwanger van ons eerste kindje. Heb nu last van mijn onderbuik en onder rug, maar er gebeurt zo veel in het buik! Soms beangstigend ivm dat alles nieuw is maar heel af en toe voel ik een kleine trapje en zie je je buik zo groeien dat dat weer mij rust in het hoofdje geeft! over par daagjes mijn 20 weken echo en dan weet ik of het een meisje of jongetje is! erg spannend!

Avatar van Billie2017
Billie2017

We zijn nu bijna 19 weken zwanger. Ik heb veel last van onderbuikpijn. Had gisteren ook een paniekaanval toen ik een bruine slijmafscheiding in mijn slipje vond. Ben wel wat ongerust vanwege de hevige buikpijn mag vanavond naar gynaecoloog... hopelijk maak ik me zorgen voor niets.

Avatar van SRoosje26
SRoosje26

Billie2017. Hopelijk is alles goed met jou en de kleine. Ik ben heel nieuwsgierig hoe het nu met jullie gaat.

Avatar van Nicole
Nicole

Ik hoop dat het goed afgelopen is :-( Helaas geen reactie gezien.

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *