Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 15 weken zwanger

 

Je bent al 15 weken zwanger, het gaat snel vind je ook niet? Je baby zal de komende weken flink gaan groeien en daar zul je je zeker bewust van zijn. Je kunt last gaan krijgen van een aantal bekende zwangerschap symptomen vanaf week 15 van de zwangerschap. Je buik zal flink groter gaan worden en hierdoor kun je last gaan krijgen van zwangerschapsstriemen en bandenpijn. Bandenpijn is overigens op te lossen door het dragen van een buikband. Buikbanden ondersteunen je buik waardoor er verlichting zal zijn. Ook van rugpijn en bekkenklachten kun je vanaf nu last krijgen.

AanbevolenBuikbanden.com
Buikbanden zijn populair en heerlijk! Je kunt ze met jouw eigen kleding en met positiekleding combineren. Je krijgt hierdoor veel mogelijkheden zo kun je er met elke dag anders uit zien.

TIP: 15 weken zwanger, beweging is belangrijk!

Het is zaak dat je veel beweegt bij 15 weken zwanger, dit is natuurlijk gezond maar het kan ook veel van de zwangerschapskwaaltjes voorkomen. Ook voorkom je met beweging in deze fase van de zwangerschap, complicaties en vroeggeboorte. Er zijn diverse vormen van beweging tijdens je zwangerschap mogelijk. Denk aan bijvoorbeeld wandelen, joggen, fietsen, dansen of zwemmen. Geniet hier in week 15 nog even van want in principe kun je alle sporten nog beoefenen. Dit zal spoedig veranderen aangezien je buikje flink gaat groeien en deze bij sommige sporten/activiteiten in de weg kan gaan zitten.

Je baby bij 15 weken zwanger

Rond de 15 weken zwanger begint je baby haar of zijn ledematen te strekken en de ellebogen te buigen. Je baby is inmiddels groot genoeg dat je deze bewegingen kunt voelen. Er is veel ruimte in de baarmoeder waardoor je baby lekker vrij rond kan “zwemmen”. In week 15 van je zwangerschap heeft de baby de grootte van een kleine appel of sinaasappel, ongeveer vier en een halve centimeter. Het meeste kraakbeen van het skeletje is inmiddels omgezet tot bot. De oogjes van je baby zullen waarschijnlijk nog niet geopend zijn maar ze zijn zeker wel al gevoelig voor fel licht. De talgklieren worden ook rond week 15 uit de haarzakjes gevormd en deze zullen rond de 19e week van je zwangerschap ook daadwerkelijk talg gaan produceren. Talg dient ervoor de huid van je baby vet te houden en te beschermen tegen bepaalde stoffen.

Symptomen week 15 zwangerschap

Maagzuur en indigestie

Aangezien je steeds meer eet kun je last krijgen van maagzuur of indigestie. Advies om dit tegen te gaan is om meerdere kleine maaltijden gedurende de dag te eten zodat je spijsvertering niet overbelast raakt.

Hoofdpijn

Hoofdpijn tijdens de zwangerschap kan veroorzaakt worden door meerderen factoren. Dit vervelende zwangerschapssymptoom is vaak te wijten aan hormonen, vermoeidheid en/of stress. Is de hoofdpijn niet of nauwelijks draagbaar dan zou je deze kunnen verlichten door een koel kompres in je nek te leggen en in een rustige donkere ruimte te gaan zitten of liggen.

Opgeblazen gevoel en winderigheid

De hormonen relaxine en progesteron zorgen ervoor dat de spieren in je lichaam zich ontspannen,  met inbegrip die van je maag-darmkanaal waardoor je last kan krijgen van winderigheid en/of een opgeblazen gevoel tijdens week 15 van je zwangerschap. Heb je er erg veel last van dan zou je het eten van voedsel als broccoli, kool, bonen en gebakken voedsel kunnen minderen. Deze producten kunnen de gasvorming in je darmen namelijk verhogen.

Flauwte of duizeligheid

Ook bij 15 weken zwanger kun je last krijgen van duizeligheid en flauwte. Op het moment dat je duizelig begint te worden, is het verstandig meteen even te gaan liggen als je daarvoor in de gelegenheid bent. Wat ook kan helpen is knielen en je hoofd naar voren buigen. Hierdoor zal de duizeligheid afnemen en voorkomen dat je zult flauwvallen.

Spataderen

Spataderen zien er niet zo mooi uit maar het goede nieuws is dat ze geen schade kunnen veroorzaken. Eigenlijk geven spataderen je het excuus om lekker achterover te gaan liggen met je benen omhoog waardoor er minder druk op de aderen in je benen zal komen te staan.

AanbevolenZwangerschapspanty
Een zwangerschapspanty kan spataderen sterk verminderen of zelfs voorkomen tijdens je zwangerschap.

Bandenpijn

Bandenpijn is een veel voorkomend zwangerschapssymptoom. Je ben 15 weken zwanger en je zult hier steeds meer last van krijgen. De spieren en ligamenten aan de onderkant van je buik, die de groeiende baarmoeder ondersteunen, rekken op en veroorzaken een vervelende pijn, bandenpijn. Dit is volkomen normaal en iedere zwangere vrouw zal er op een bepaald moment last van hebben. Als de pijn te heftig wordt dan is het raadzaam je arts hierover te informeren. Een buikband kan de oplossing zijn! Kijk op Buikbanden.com en bestel een buikband online. Er bestaat tevens een mogelijkheid zelf een buikband te ontwerpen.

Vergeetachtigheid

Portemonnee kwijt, pincode kwijt, pinpas in de pinautomaat laten zitten. Veel zwangere vrouwen hebben last van vergeetachtigheid en zullen deze voorbeelden en situaties onmiddellijk herkennen. Dit hoort er overigens ook gewoon bij hoor. Je hersencapaciteit neemt nou eenmaal (bewezen) af tijdens je zwangerschap.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

2 reacties op "Symptomen 15 weken zwanger"

Avatar van abe valk
abe valk

Jaah dit zijn de symtonen van 15 weken zwanger.

Avatar van amritaseepersaud
amritaseepersaud

Veel veel plassen soms ook weinig zonder branderig gevoel, rugpijn veel duizilig slaperige 16 weken zwangerschap

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *