Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 20 weken zwanger

 

Je bent vandaag op de helft van je zwangerschap en voor veel ouders is dit een enorme spannende week. Het is de week waarin je erachter kan komen wat het geslacht van je baby is. Waarschijnlijk heb je deze week een echo gepland dit is standaard en je kan hierbij vragen of het een jongetje of een meisje gaat worden. Voor veel ouders is dit een spannend moment, maar naast het geslacht kan je ook zien hoe groot je kindje aan het worden is. Je baby weegt nu iets meer dan een halve pond en is ongeveer 17 centimeter groot. Ondanks dat je baby steeds groter wordt is er nog ruimte genoeg in de placenta. Je baby lijkt soms wel een kleine acrobaat terwijl je kleintje ronddraait en draait. Soms heb je zelfs de mogelijkheid om de bewegingen van je kleintje te voelen. De bewegingen van je kleintje behoren absoluut bij je 20 weken zwangerschap symptomen.

Je baby bij 20 weken zwangerschap: is het een jongen of een meisje?

Bij de 20 weken echo is het eindelijk mogelijk om te kijken of een jongen of meisje bij je draagt. De geslachtsorganen van je kleintje zijn nog wel volop in ontwikkeling en aan het groeien, maar het is al wel mogelijk om te zien wat het geslacht is. Tijdens de routine echo kan je kijken wat het geslacht is als je dit wil weten. Het kan natuurlijk dat je het helemaal niet wil weten, maar het is wel handig om dit even van te voren te overleggen. Als je een meisje bij je draagt dan is de baarmoeder van je kleintje al gevormd. Haar vagina is zichzelf op dit moment nog aan het ontwikkelen. Bij een meisje zijn zelfs de eierstokken al ontwikkeld en zijn deze gevuld met 7 miljoen eitjes. Ondanks dat het er nu 7 miljoen zijn zal dit aantal bij haar geboorte nog maar op 2 miljoen zitten.

Bij een zwangerschap 20 weken zijn bij een jongetje de zaadballen aan het indalen. Ondanks dat ze ingedaald zijn zullen ze nog wel bevinden in de buikholte. Ze komen hier pas uit als het scrotum voldoende gegroeid is. Dit zal binnen een paar weken gebeuren. Doordat het scrotum wel al zichtbaar is kan er tijdens een echo gezien worden dat je een jongetje krijgt.

Veranderingen van je lichaam bij zwangerschap 20 weken

De symptomen 20 weken zwanger zijn natuurlijk weer heel anders dan bij het eerste gedeelte van je zwangerschap. Natuurlijk begint je buik zichtbaar te groeien en zie je andere vrouwen en soms ook mannen vrolijk naar je buik kijken. De symptomen bij 20 weken zwanger zijn niet alleen de groei van je buik. Je merkt namelijk ineens dat er een verandering is in de groei van je nagels. Je nagels lijken ineens veel sneller te groeien en worden een stuk sterker. Eindelijk kan je die gedroomde lange nagels laten groeien dankzij zwangerschapshormonen. Helaas zijn er ook vrouwen met zwangerschap symptomen waarbij de nagels ineens broos lijken te zijn. Ze breken hierdoor een stuk sneller af dan normaal. Misschien wordt het dus toch geen lange nagels groeien. Deze symptomen ontstaan net als de lange nagels door zwangerschapshormonen.

Andere symptomen en veranderingen die je tegenkomt bij je lichaam is de haargroei. Dankzij de zwangerschapshormonen beginnen je haren ineens sneller te groeien en wordt je haardos een stuk voller en dikker. Dit is absoluut één van de zwangerschap symptomen die we allemaal graag willen hebben. Helaas is het wel tijdelijk want na de bevalling en het verdwijnen van de hormonen zal je haargroei weer terug gaan naar normaal.

Gelukkig is tijdens je 20 weken zwangerschap één van de symptomen verdwenen en dat is ochtendmisselijkheid. Ineens krijg je trek en heb je enorme honger. Dit komt door de groei en de behoeftes van je kleintje. Ga natuurlijk niet helemaal los en probeer alles te beperken zodat je niet teveel gewicht aankomt tijdens je zwangerschap.

Symptomen die horen bij 20 weken zwanger

Je navel komt naar buiten zetten

Eén van de symptomen bij een zwangerschap die ontstaat bij 20 weken is dat je navel naar buiten komt zetten. Ineens komt je schattige navel ver naar buiten zetten. Dit is heel normaal en na de bevalling zal je navel gewoon weer naar binnen gaan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dit voor altijd zo blijft.

Regelmatige hoofdpijnen

Regelmatige hoofdpijnen behoort absoluut tot de symptomen bij 20 weken zwangerschap. Sommige vrouwen krijgen er last van in bepaalde situaties of bij een bepaald soort licht. Je krijgt het ook sneller te warm en als je hier last van krijgt dan zet de hoofdpijn weer op. Probeer jezelf dus luchtig te kleden om hoofdpijn te voorkomen.

Extra vaginale afscheiding

Het kan wat ongemakkelijk zijn, maar je lichaam doet er alles aan om het geboortekanaal schoon te houden en vrij van bacteriën. Hierdoor zal de vaginale afscheiding toenemen bij 20 weken zwangerschap.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

0 reacties op "Symptomen 20 weken zwanger"

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *