Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 22 weken zwanger

 

Je bent nu eindelijk 22 weken zwanger of misschien gaat het allemaal wel heel erg snel? Voor je kleintje gaat het nu ook heel erg snel want je kindje is nu ongeveer net zo groot als een kleine pop. Eindelijk weegt je kleintje nu één pond. Ben je benieuwd hoe zwaar je kleintje nu echt weegt? Neem een pond suiker in de supermarkt en hou deze met één hand vast en je hebt een idee hoe zwaar je kleintje is. Je kleintje is nu ongeveer iets groter dan 20 cm en sommige kleine speelgoed poppen zijn net zo groot als je kleintje.

De ontwikkeling van je kindje bij 22 weken zwangerschap

In week 22 van je zwangerschap zal je kindje grote ontwikkelingen doormaken. Je kleintje heeft nu eindelijk wimpers en wenkbrauwen. De haren op het hoofdje van je kleintje hebben zich nu ook ontwikkeld. Een grappig detail is dat je kleintje nog helemaal geen pigment heeft. De haartjes zijn dus puur wit en krijgen later pas de definitieve kleur. Bij de meeste baby’s is de haarkleur bij de geboorte zwart, maar veranderd dit later weer.

De ontwikkeling van je kleintje bij een zwangerschap van 22 weken gaat nog verder behalve alleen het groeien van haartjes. In deze periode van je zwangerschap zal je kleintje zijn grip, zicht en gehoor gaan ontwikkelen. Helaas is er natuurlijk niet veel om naar te grijpen in de baarmoeder. Daarvoor zal je kindje de navelstreng stevig vasthouden om zichzelf toch te ontwikkelen. Je hoeft niet bang te zijn dat dit gevaarlijk is want de navelstreng is hier tegen bestand. Het zicht van je kindje is ook verder ontwikkeld en je kleintje kan nu het verschil zien tussen licht en donker. Aan deze ontwikkeling heeft je baby op dit moment nog helemaal niets. Het is meestal erg donker in je baarmoeder. De ontwikkeling van het gehoor is dus veel belangrijker tijdens deze 22 weken zwangerschap. Je kindje zal nu je stem horen en later na de geboorte herkennen. Daarnaast luistert je kindje vaak naar je hartslag voor de ontwikkeling van het gehoor.

Symptomen en veranderingen aan je lichaam bij 22 weken zwangerschap

Natuurlijk veranderen er niet alleen dingen binnen je baarmoeder, maar ook daarbuiten. Je weet natuurlijk dat je baarmoeder en dus ook je buik langzaam met je kindje meegroeit. Maar dit is niet het enige wat gaat groeien als je 22 weken zwanger bent. Vrouwen krijgen soms last van symptomen dat de voeten beginnen te groeien vanaf 22 weken zwangerschap. Eigenlijk groeien je voeten niet echt, maar kan je dit afschrijven aan zwangerschap zwelling. Koop daarom comfortabele schoenen zodat je voeten de ruimte hebben. Soms krijgen vrouwen zelfs na afloop van hun zwangerschap een compleet nieuwe schoenmaat. Het voordeel is wel dat je meteen een nieuwe garderobe voor je voeten kan kopen na de zwangerschap.

Zwangerschap symptomen bij 22 weken

Harde buiken

Vanaf 22 weken zwanger kan je lichaam zich al gaan voorbereiden op de bevalling. Eén van de symptomen is dat je last krijgt van harde buiken. Je hoeft niet bang te zijn dat de bevalling ineens eerder gaat beginnen. Het is heel normaal dat je een soort van oefenweeën krijgt bij 22 weken. De weeën zijn niet pijnlijk en voelen aan als een soort buikkramp waarbij de buik ineens strak en hard aanvoelt. De baarmoeder trekt zich samen en vaak duurt dit 30 seconden. Als je bang bent dat de bevalling toch eerder gaat beginnen dan kan je altijd contact opnemen met je gynaecoloog.

Obstipatie

Door de groei van je baarmoeder kan je last krijgen van symptomen als obstipatie. De baarmoeder drukt namelijk tegen de darmen aan, waardoor het voor je lichaam lastiger wordt om alles af te voeren. Je kan eventueel deze symptomen verminderen door extra te bewegen en zo je spijsvertering meer op gang te helpen.

Duizeligheid in deze fase van je zwangerschap

Symptomen waar je last van krijgen tijdens de zwangerschap is duizeligheid of een licht gevoel in je hoofd. De baarmoeder groeit steeds groter en zit hierdoor regelmatig bloedvaten in de weg. Door de druk hierop op te voeren kan je ineens duizelig of licht in je hoofd voelen. Deze symptomen klinken zeer ernstig, maar door voldoende te drinken kan je ze voorkomen.

Kramp in de benen

Symptomen die vrijwel de hele zwangerschap kunnen voorkomen is ineens kramp krijgen in je been. Sommige experts denken dat dit komt door een tekort aan voedingstoffen. Dit tekort kan sneller ontstaan doordat de baby mee eet. Dit is overigens nog niet officieel bewezen, maar het kan helpen om hierop te letten of eventueel vitamines aan te vullen met een supplement voor zwangere vrouwen.

Extra hongergevoel bij 22 weken zwanger

Je bent nu 22 weken zwanger en dit betekend dat je ook veel last hebt van symptomen zoals honger. Zorg er dus voor dat er voldoende gezonde snacks in huis zijn zodra je ineens enorme honger krijgt.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

0 reacties op "Symptomen 22 weken zwanger"

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *