Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 28 weken zwanger

 

Je bent nu 28 weken zwanger en begonnen aan je eerste week van je derde en laatste semester. Het einde is nu echt in zicht en je kan nu beginnen met aftellen. Natuurlijk is een zwangerschap ontzettend mooi en prachtig, maar je wil nu toch wel af van al die zwangerschap symptomen. Daarnaast wil je heel graag je kleintje voor het eerst in je armen houden. Je baby is zichzelf er ook klaar voor aan het maken en is enorm gegroeid naar 40 centimeter. Natuurlijk is dit wel per baby verschillend en zal de groei nu niet mer zo heel snel gaan. Het is vooral het gewicht dat de laatste weken gaat verdubbelen. Je kindje weegt nu ongeveer 1 kg en 50 gram en is eindelijk de magische grens van een kilo overschreden.

De ontwikkeling van je kleintje in de 28ste week

Je kindje maakt zich langzaam aan klaar voor de bevalling. Zo gaat je kindje zichzelf een andere houding aanmeten. Dit is wel per kindje verschillend sommige doen dit vanaf 28 weken, maar er zijn ook kindjes die later zijn of nooit een andere houding aannemen en dus met een keizersnede ter wereld komen. Maar de meeste kinderen gaan met hun hoofdje naar beneden in de 28ste week.

In de 28ste week van je zwangerschap is je kleintje druk met knipperen met de ogen. Dit klinkt een beetje gek, maar dit is nodig om straks geen vreemde objecten in de ogen te krijgen na de Zevende maangeboorte. Het is eigenlijk een reflex die we automatisch doen als we iets richting onze ogen gegooid krijgen. Dit reflex gaan we oefenen met 28 weken zwangerschap. Maar er zijn nog meer trucjes die handig zijn die je baby in deze periode voor de geboorte gaat oefenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van hoesten of zuigen? Het zijn allemaal trucjes die je baby in deze week gaat oefenen.

In week 28 van je zwangerschap is het voor je kindje voor het eerst mogelijk om te dromen. In de hersenen worden nu activiteiten van dromen waargenomen. Dit is zichtbaar geworden met scans, maar ook de reactie van de ogen als je baby een droom heeft. Ineens beginnen de ogen snel achter elkaar te knipperen en duidelijk teken dat je kleintje een droom of nachtmerrie heeft.

Veranderingen aan je eigen lichaam bij 28 weken

Een nieuw semester wat maakt dit nu eigenlijk uit zou je denken? Tot de 28ste week begonnen is en je hele nieuwe zwangerschap symptomen ontdekt. Ineens is een zwangerschap niet zo comfortabel meer en begin je echt af te tellen tot de bevalling. Misschien had je dit al eerder, maar als de 28 weken begonnen zijn dan is dit gevoel echt van toepassing. Je baby gaat je s’nachts wakker houden met trappen doordat er te weinig ruimte nog is in je buik. Maar je lichaam krijgt ook nieuwe kwaaltjes waar je niet zo vrolijk van wordt.

Je baby gaat plek maken om in te dalen en verandert zo van houding met het hoofdje naar beneden. Dit is belangrijk voor de bevalling, maar voor je eigen lichaam kan dit soms wat minder prettig zijn. Bij dit draaien kan je kindje soms een zenuw raken en dit veroorzaakt een scherpe pijn richting je benen. Ondanks dat de pijn vrij heftig is zal het wegtrekken als je kindje een iets andere houding aanneemt.

Symptomen die horen bij 28 weken zwangerschap

Een zwangerschapsmasker

Als je 28 weken zwanger bent dan is het belangrijk dat je niet te lang of onbeschermd in de zon gaat zitten. Veel vrouwen ontwikkelen de symptomen van een zwangerschapsmasker als ze 28 weken zwanger zijn. Een zwangerschapsmasker veroorzaakt donker bruine vlekken in het gezicht. Het is niet schadelijk, maar wel heel vervelend als je hier last van krijgt.

Duizeligheid en flauwvallen

Bij 28 weken zwangerschap kan je last krijgen van de symptomen van duizeligheid en uiteindelijk kan je zelfs flauwvallen. Dit komt doordat je baarmoeder en buik telkens verder groeit en hierdoor op je bloedvaten drukt. Als gevolg krijg je heel even te weinig zuurstof en kan je flauwvallen of duizelig worden. Drink iedere dag voldoende water om zo je bloedcirculatie op gang te houden.

Een verstopte neus

Een symptoom waar je last van krijgen is het gevoel dat je neus dicht zit. Je gaat hierdoor o.a. snurken, maar in bed kan je ook het gevoel hebben dat je te weinig lucht krijgt. Dit is natuurlijk niet prettig en via de huisarts of apotheek kan je hiervoor speciale pleisters voor krijgen. Deze zijn niet schadelijk voor je baby, maar zorgen er wel voor dat je beter kan ademhalen.

Pijn in dijen en rug

Het kan bijna niet worden vermeden, maar je krijgt vaak meer pijn in je rug en dijen door de zwangerschap. Het zijn symptomen die heel vaak voorkomen bij een zwangerschap van 28 weken. De pijn gaat vaak pas open na de bevalling.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

0 reacties op "Symptomen 28 weken zwanger"

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *