Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 9 weken zwanger

 

9 weken zwanger

Bij 9 weken zwanger is de embryo is uitgegroeid tot een foetus, dit betekent dat de belangrijkste orgaanstelsels zijn ontstaan. Je baby krijgt ellebogen, knieën en zijn gestalte wordt langzaam wat rechter. De foetus lijkt in de verste verte niet meer op het “boontje” wat het nog niet zo heel lang geleden nog was. De handjes en voetjes krijgen meer vorm, de hersenen en de rest van het lichaampje zijn uiteraard volop in ontwikkeling en je baby is heel beweeglijk. Hij of zij begint al op een heus mensje te lijken met zijn of haar grootte van ongeveer 3 cm!

9 weken zwanger, wat gebeurt er met je lichaam

De meeste vrouwen krijgen pas een buikje als ze tussen de 12 en 18 weken zwanger zijn dus een buikje zal waarschijnlijk nog niet te zien zijn bij 9 weken zwanger. Heb je wel al een zwangerschapsbuikje dan zijn dat hoogst waarschijnlijk je darmen die een beetje van slag zijn. De zwangerschapssymptomen die je al had zullen nog even aanhouden. Dit betekent dat je je nog wel eens zeer misselijk of draaierig zou kunnen voelen, je borsten gespannen en pijnlijk aanvoelen, je last kan hebben van moodswings en dat je meer plast dan normaal het geval is. Veel van deze “eerste symptomen” worden minder, zoals de zogenaamde ochtendmisselijkheid, maar bepaalde symptomen worden ook wat heftiger. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bandenpijn, je baby wordt steeds groter en heeft uiteraard steeds meer ruimte nodig waardoor je banden verder uitrekken. Zorg zo goed mogelijk voor jezelf tijdens je zwangerschap, zo doe je dat automatisch ook voor je baby. Probeer zo gezond mogelijk te eten en drink voldoende water, dit kan veel vervelende symptomen verminderen zoals bijvoorbeeld hoofdpijn en maagklachten.

Symptomen 9 weken zwanger

 • Misselijkheid / duizeligheid
 • Brandend maagzuur
 • Opgeblazen gevoel
 • Overmatig speeksel
 • vaak plassen
 • Moodswings
 • Winderigheid
 • Pijnlijke borsten
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid

Geniet van je zwangerschap tijdens week 9!

Naast alle kwaaltjes die de zwangerschap met zich mee kunnen brengen moet je niet vergeten te genieten van je zwangerschap. Je bent al 9 weken zwanger en het is per slot van rekening iets heel moois en één van de meest ingrijpende en memorabele gebeurtenissen / periodes in je leven. Op de momenten dat je je slecht voelt moet je maar denken aan de tijd die gaat komen als je een maand of  7 verder bent. Een gezonde baby op de wereld zetten is een hele mooie en ingrijpende ervaring.

Symptomen zwangerschap 9 weken toegelicht en tips

Vermoeidheid

Vermoeidheid bij 9 weken zwanger kan er voor zorgen dat je jezelf door de dag moet slepen. Zie het belang van voldoende slaap in en probeer er alles aan te doen voldoende rust te nemen. Uiteraard is dit lastiger dan gedacht. Doordat je er s’nachts vaak uit moet op te plassen en doordat je je wellicht zorgen maakt over alle facetten van de zwangerschap kom je niet aan een optimale nachtrust dat terwijl dit wel gewenst is tijdens deze fase van je zwangerschap. Ga eerder naar bed en lees een goed boek waardoor je misschien makkelijker in slaap valt, probeer wat langer in bed te blijven liggen ’s ochtends. Alle beetjes extra slaap geven je meer uithoudingsvermogen gedurende de dag.

Vaak plassen

Als je er ’s nachts vaak uit moet om te plassen, probeer dan als je het gevoel hebt dat je klaar bent, iets langer op het toilet te blijven en nog eens te plassen. Hierdoor zal je blaas “leger” zijn zodat je wellicht een uurtje langer aaneen kunt slapen.

Pijnlijke borsten

Een andere reden waardoor je een minder goede nachtrust kan ervaren is het groeien van je borsten. Ze zijn ook gevoeliger aan het worden en kunnen zelfs hevig pijn doen. Door de toename van de bloedstroom naar je borsten kunnen ze extra gevoelig worden waardoor je er ’s nachts last van kan hebben. Je zou een katoenen sportbeha kunnen dragen om het ongemak tot een minimum te beperken. In de webshop van Lingerie voor tweePositielingerie, Rondom Eva en Prenatal kun je speciale zwangerschapslingerie online kopen, zoals bijvoorbeeld een zwangerschaps bh zonder beugel.

AanbevolenMustela 9 Maanden Busteverzorging
Verbetert de huidelasticiteit en soepelheid van de borsten tijdens de zwangerschap en verhindert zo de verslapping en huidloslating.

Overmatig speeksel

Bij 9 weken zwanger is overmatig speeksel heel normaal. Het is geen heel vervelend symptoom maar wel een raar en onhandig fenomeen. Het gebruik van mondwater en vaak je tanden poetsen kunnen verlichting bieden op het moment dat je hier last van hebt.

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is een symptoom van week 9 waar je behoorlijk last van kan hebben en waar je het liefst zo snel mogelijk van af komt. Het kauwen van suikervrije kauwgom is een remedie tegen brandend maagzuur. Het verhoogd de aanmaak van speeksel en dit zorgt ervoor dat het zuur in je maag neutraliseert.

AanbevolenEarth mama angel baby thee maagzuur
Deze organische thee bevat onder meer citroenmelisse, kamille, kruizemunt en frambozenblad en gaat brandend maagzuur tegen tijdens je zwangerschap

Winderigheid

Winderigheid is een ongemakkelijk zwangerschapssymptoom vooral als je in openbare ruimtes bent of in gezelschap. Om de winderigheid bij 9 weken zwanger tot een minimum te beperken is het raadzaam om kleinere maaltijden te eten i.p.v. grote maaltijden.

Opgeblazen gevoel

Eet gezond nu je 9 weken zwanger bent en drink veel water tijdens je zwangerschap om een opgeblazen gevoel en constipatie te voorkomen.

Constipatie

Constipatie of verstopping is een symptoom wat voor een groot deel ook het opgeblazen gevoel veroorzaakt. Probeer je darmen op een goede manier te laten werken. Drink veel water en fruit- en groentesapjes om dit te bewerkstelligen. Er zijn vrouwen die zweren bij het drinken van warm water met citroen in de ochtend en voor dat je gaat slapen.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

 • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
 • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
 • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
€8,99
Prenatal echo fotolijstje

Echo lijstje

Leuk lijstje in de vorm van een hartje om de echo van je baby in te doen, erg leuk voor op de babykamer!

Meer info
 
 

12 reacties op "Symptomen 9 weken zwanger"

Avatar van Rebekka Jonckheere
Rebekka Jonckheere

Hallo, met Gerlinea vervangmaaltijden heb je minder last van reflux ook* Een zwangerschap gaat wel vlug*** +++

Avatar van Inge
Inge

Nu 9 weken en 5 dagen zwanger. Vergeleken met de eerste zwangerschap (toen had ik hg) valt deze mee, maar wel 24 uur per dag super misselijk en regelmatig overgeven. Maar ik ben deze zwangerschap nog niet uitgedroogd geweest en ook nog niet aan de sondevoeding, dus ik hoop dat t zo blijft! Verder wel last van alle bovenstaande zwangerschapskwaaltjes. Donderdag de termijnecho. Ik ben erg benieuwd!

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *