shopify analytics tool

Symptomen 1 week zwanger

 

Symptomen zwangerschap week 1

De meeste vrouwen, vooral degenen die niet van plan zijn om zwanger te worden, ervaren de eerste week van hun zwangerschap niet bewust. De eerste week van je zwangerschap ben je eigenlijk nog niet officieel zwanger, de bevruchting moet namelijk nog plaats vinden. Er is nog geen sprake van een baby of überhaupt een embryo. 1 week zwanger is dus een uitspraak die niet heel vaak gebruikt wordt. De gemiddelde duur van de menstruatie bedraagt 25 tot 35 dagen.  De eisprong, ook wel ovulatie genoemd, vindt ongeveer 14 dagen voor je volgende menstruatie  plaats. In deze periode is een vrouw het meest vruchtbaar. Je vruchtbare dagen zijn dus afhankelijk van het moment van de eisprong. Direct na of rond de eisprong vindt de bevruchting plaats.

Vruchtbare periodeOok al wordt het de eerste week van je zwangerschap genoemd, je bent officieel nog niet zwanger! In feite is je menstruatie is net begonnen. Je zwangerschap begint dus eigenlijk op de eerste dag van je laatste menstruatie. Je baby bestaat dus ironisch genoeg nog niet maar deze week wordt wel beschouwd als eerste week van je zwangerschap. Het komt dus relatief weinig voor dat een vrouw zegt: Ik ben 1 week zwanger!

Snel Zwanger Worden? De Beste En Snelste Manier Om Natuurlijk Zwanger Te Worden!

Waarom dan 1 week zwanger?

Waarom wordt dit nou toch de eerste week van je zwangerschap genoemd? De medische beroepsgroep wil graag duidelijkheid en wil eventuele onzekerheden ten aller tijden vermijden. Ze willen een datum! Zoals je wellicht al wist, vindt de daadwerkelijke bevruchting plaats ongeveer 14 dagen na het begin van je menstruatie. De geboortedatum van een baby kan op deze manier bepaald worden. Neem de datum van de eerste dag van je laatste menstruatie en tel daar 40 weken bij op en je weet op welke datum je baby ongeveer geboren wordt. Dit is geen uiterst zuivere berekenen en een feit is dat slechts 4% van alle baby’s wordt geboren op de uitgerekende datum.

1 week zwanger, symptomen zwangerschap week 1

Er zijn nog niet zo heel veel symptomen gedurende de eerste week van een zwangerschap. De zwangerschapsverschijnselen of zullen in een later stadium tot uiting komen. Lees hier meer over de zwangerschap in de eerste 2 weken.

Producten zwangerschap week 1

Om het makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal producten toegevoegd die van toepassing zijn op week 1 van de zwangerschap.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
covers-book

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Meer info
 
 

23 reacties op "Symptomen 1 week zwanger"

Avatar van Kelly
Kelly schreef op

Ik ben 20jaar en nam een pil die ik hele tijd moet doornemen, ik ben hier uiteindelijk mee gestopt door steeds misselijkheid en ik dacht ik wacht op men maandstonden voor ik met mijn nieuwe voorgeschreven pil begin. 3weken later nog steeds niks ik heb 4 testen gedaan allemaal negatief. 7vende week zonder maandstonden naar de genecoloog en die verteld mij dat ik 3 à 4 weken zwanger ben. Ik vroeg hoe dit kwam Je kan een eisprong hebben ook al heb je u maandstonden niet gehad. Een zwangerschap test is pas positief op je 3de week van de zwanger. Dames bij mij is het totaal onverwacht want met men domme verstand dacht ik je kan niet zwanger geraken zonder eerst je maandstonden ge hebben gehad, FOUT. Ik heb gelukkig een hele goede partner Waar ik al 5jaar mee samen ben en me steund met alles. Maar vraag je altijd goed na bij de dokter en gynaecoloog want je lichaam zit raar in elkaar

Avatar van Anoniem657
Anoniem657 schreef op

Hoi. Ik ben jonger dan 18 en doe niet aan de pil. Tijdens de seks heb ik wel een condoom gebruikt, maar weet niet waar de jongen is klaargekomen. Ik weet er nog niet zo veel van, op het internet kan ik niks vinden. Ik heb een morningafterpil genomen de volgende dag. Mensen vertelden me dat je veel gaat bloeden, en dan 2 maanden niet ongesteld wordt. Ik heb niks gemerkt van die morningafterpil. Mijn menstruatie is niet regelmatig. De laatste keer was begin februari, en de seks was eind maart daar tussen ben ik helemaal niet ongesteld geworden. Met mijn ouders kan ik dit niet bespreken en ik hoor dat de huisarts met je ouders in gesprek gaat. Dus dat doe ik liever niet. Zou ik een kans kunnen hebben op zwangerschap? En zouden jullie me tips kunnen geven of dingen kunnen aanraden om te doen?

Avatar van Kassandra
Kassandra schreef op

Ik ben jaar geleden gestopt met de pil heb al twee miskramen gehad en normaal zou ik vandaag mijn menstruatie moeten krijgen maat heb vorige week twee dagen wit slijm met wat bloed in gekregen en vandaag heb ik enkel bruin verlies ik ben ook heel moe de laatste dagen en als ik mijn munt sigaretten rook heb die een heel sterke smaak en ik heb ook heb gevoel dat ik heel de dag naar het toilet moet gaan kan het zijn dat ik zwanger ben hopelijk kan iemand hier bij helpen want ik wil niet de zoveelste teleurstelling krijgen want ik probeer al een jaar Samen met mijn man een kindje te krijgen

Avatar van mij
mij schreef op

falend!!!

Avatar van mij
mij schreef op

title=""> falend!!!

Avatar van anoniem55
anoniem55 schreef op

Hoi allemaal, ik ben nu 6 maanden gestopt met de pil. Ik en me vriend proberen voor een kindje. Ik ben 10 nov bloedverloren 5 dagen en 22 nov tot 29 nov maar dat was heel licht bloed. Ik ben vanaf 30 nov enorm misselijk geworden en 2 x deze week over gegeven.. mijn onderrug doet zeer en mijn buik voelt enorm op geblazen. Hebben jullie tips??

Avatar van Dtje
Dtje schreef op

24 oktober heb ik het bewust met mijn vriend onveilig gedaan. Hij geeft aan dat hij tijdens de seks niet is klaargekomen, maar natuurlijk wel daarna. Vermoedelijk was er als enigst voorvocht aanwezig, wat in mijn vagina op dat moment terecht kon komen. 1 november ben ik voor een kort tijd ongesteld geweest (3,5 dagen), het voelde heel anders dan normaal, bloed was donkerder dan normaal. En pijn was hevig. 7 november deed ik een zwangerschapstest, die was helaas negatief, maar vertelde de dokter dat ik mogelijk de zwangerschapstest al te vroeg heb gedaan. Ik besloot maar niet te rekenen op de zwangerschapstesten, maar gewoon af te wachten tot volgende maand. Nu is het opnieuw 1 december dezelfde tijd, maar ben ik niet ongesteld, daar ben ik tot nu toe wel erg blij mee. Maar heb ik nog wel symptomen die bij ongesteldheid horen, maar ook de ongesteldheid symptomen horen ook weer bij de zwangerschap, dus wat het precies is weet ik niet. Maar in ieder geval op dit moment last vast kramp in me bil(spier), benen, dijen en kuiten. Voel me al te vaak gevoelig en emotioneel. Soms weinig en soms teveel eetlust. Ik droom vaak weg en geef ik ook latere reactie. Gevoel voelt soms prettig, maar de buikkrampen niet. Indien ik vandaag later op de dag de opoe niet heb, dan vraag ik me af, of ik 7 december dan wel de menses heb? Maar het liefst hoop ik natuurlijk van niet. Ik ben benieuwd of ik zwanger ben!

Avatar van shar
shar schreef op

Hoi. Ik heb een probleempje. Ik heb sinds een paar weken nattig afscheiding maar alleen in de ochtend. Laatste tijd ben ik me zelf ook niet meer maar heb al veel vaak testen gedaan en zit zelf gewoon aan de pil. Ik word wel gewoon maandelijks ongesteld maar de ongesteldheid klopt ook niet het ziet er uit als oud bloed. Ik hoop als jullie me kunnen helpen want om elke keer testen te halen werkt ook niet. Ik hoor snel van jullie.

Avatar van kimberley
kimberley schreef op

Hallo ik heb in mijn vierdedag van mijn menstruati sex gehad wanneer kan ik het beste een test doen mvg kimberley dit is mijn eerste week ik ben moe en afentoe buikpijn geen trek in eten en hoodpijn ben ik zwanger?

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Onderstaande HTML tags zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>