Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 27 weken zwanger

 

Je bent nu 27 weken zwanger en je kan weer een trimester afsluiten van je zwangerschap. Dit is namelijk de laatste week van je tweede trimester en straks begint het laatste deel van je zwangerschap. Geniet dus nog even van dit weekje dat je nog op de helft van je trimesters bent. In de 27ste week van je zwangerschap is je kindje weer aangekomen en hard op weg naar 1 kg. Zo is het kindje nu ruim 900 gram en je kindje is enorm gegroeid naar 35 cm. Zo is je kindje nu eindelijk groter dan een liniaal en bijna verdubbelt in lengte. Je kindje vind het vanwege de compacte ruimte nu in de baarmoeder leuk om een beetje op te rollen. Het is een prettige houding die ze na de geboorte ook fijn vinden om in te liggen. Het wordt ook wel de foetus houding genoemd.

De ontwikkeling van je baby bij 27 weken zwanger

Een leuke ontwikkeling bij 27 weken zwangerschap is dat je kleintje nu de mogelijkheid heeft om stemmen te herkennen. Zo kan je kleintje zelfs onderscheid maken tussen de moeder en de partner van de baby. In deze periode kan je zelfs liedjes voor je kleintje zingen en muziek luisteren die je kindje prettig vind om te horen. Het leuke is dat je kleintje deze liedjes en verhalen na de geboorte zal herkennen.

Vanaf 27 weken zwangerschap gaat je kindje het verschil herkennen tussen bepaalde soorten eten. Als je bijvoorbeeld pittig eet gaat je baby trappen of krijgt je baby misschien de hik. Het klinkt misschien als veel stress voor je baby, maar dit is het absoluut niet. Het helpt je kindje juist bij de ontwikkeling.

Een ontwikkeling van de huid met 27 weken zwangerschap is dat de zweetklieren zich ontwikkelen in de opperhuid. Dit is pas een begin en de verdere ontwikkeling begint eigenlijk pas in de puberteit. Maar ze worden natuurlijk al wel aangelegd tijdens de zwangerschap met 27 weken.

Bij 27 weken is de bloedcirculatie van je kleintje eindelijk helemaal volledig. Het lichaam van je kindje werkt nog wel wat anders dan straks bij de geboorte. Zo kan je kindje vanuit de placenta zuurstof opnemen en komt er een klein percentage zuurstof voor in de longen.

Veranderingen aan je eigen lichaam bij 27 weken zwanger

Je buik is de laatste weken flink gegroeid. Eerst had je nog een mooie voetbal als zwangerschapsbuik, maar bij 27 weken is je buik uitgegroeid tot een basketbal. Het is helaas niet het enige wat flink aan het groeien is. Je enkels en benen kunnen last krijgen van vochtproblemen. Hierdoor kunnen ze als symptomen van je 27ste week flink gaan opzwellen. Sommige zwangere vrouwen passen hierdoor niet meer in hun schoenen. Een zwangerschap in de zomer is dan perfect dan kan je lekker op slippers lopen. Let ook goed op je handen dat je ring bijvoorbeeld niet afknelt doordat je lichaam opzwelt.

Vanaf je 27ste week kan je jouw baby steeds vaker groeien doordat er nu minder ruimte is in je baarmoeder en je baby flink gegroeid is. Je kan zelfs de hik voelen bij je baby en nu is het tijd om je partner erbij te betrekken. Als je kleintje de hik krijgt kan je partner vaak voor het eerst een beweging voelen van de kleine. Dit is vaak een bijzonder moment dat jullie voor het eerst samen kunnen delen.

Symptomen bij 27 weken zwangerschap

Brandend maagzuur

Sommige zwangere vrouwen krijgen hier pas later last van in de zwangerschap, maar je kan nu ook al last krijgen van brandend maagzuur. Dit komt doordat het voedsel zich trager beweegt door je lichaam omdat je zwanger bent. Door de groei van je baarmoeder kan ook je maag ingedrukt worden waardoor het maagzuur begint te branden. Het eten van pepermunt kan soms helpen om je maag iets te kalmeren na het eten.

Bloedend tandvlees

Een goede verzorging van je gebit is natuurlijk altijd belangrijk, maar tijdens je zwangerschap is een beetje extra aandacht altijd handig. Je kan door de hormonen namelijk meer last krijgen van tandvlees problemen en bloedend tandvlees. Gelukkig gaat dit in de meeste situaties na de bevalling gewoon eer over.

Ronde ligamenten pijn

Eén van de symptomen tijdens de 27ste week is ronde ligamenten pijn. Sommige vrouwen krijgen hier pas later of juist eerder last van tijdens de zwangerschap. Eigenlijk is dit een soort groeipijn doordat je baarmoeder deze enorme afmetingen krijgt terwijl die normaal zo groot is als een peer. Ondanks dat deze symptomen erg ongemakkelijk zijn is het wel heel normaal en hoef je jezelf nergens zorgen over te maken. De pijn kan iets verzacht worden door heel even een stukje te lopen.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

1 reacties op "Symptomen 27 weken zwanger"

Avatar van R Jonckheere
R Jonckheere

GOD GENEEST ook tijdens een ZWANGERSCHAP* als het moet van GOD Almachtig*** Shalom Shabbath* Foliumzuur is een prioriteit havermout is zenuwversterkend druiven voor ijzertekorten Hou de voetjes goed warm en krijg Liefde* Elke dag een wandeling maken is zeer goed* God verlost van medicatie-december+ Wees gezond sterk blijmoedig en vertrouw in Hem +++ Goed kontakt is ontontbeerlijk*** MERCI gracias Gezegende KERST* +

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *