Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 12 weken zwanger

 

Zwangerschap 12 weken

12 weken zwanger en door de meest kritieke fase heen! De kans op een miskraam is aanzienlijk afgenomen en als je al erg veel last had van zwangerschapskwaaltjes zou dit nu weleens een heel stuk minder kunnen worden. Genieten van je zwangerschap dus! Veel mensen besluiten nu het blijde nieuws met iedereen te delen aangezien zoals eerder gezegd de kritieke fase van de zwangerschap nu wel voorbij is. Er zijn heel veel leuke manieren te bedenken om aan te kondigen dat je zwanger bent. We zullen hier later nog wel eens een leuk artikel aan wijden in onze website. Wordt vervolgt dus…

AanbevolenBuikbanden.com
Buikbanden zijn populair en heerlijk! Je kunt ze met jouw eigen kleding en met positiekleding combineren. Je krijgt hierdoor veel mogelijkheden zo kun je er met elke dag anders uit zien.

Je baby bij 12 weken zwangerschap

Je baby is nu bijna 7 cm groot en weegt ongeveer 20 gram. De nageltjes beginnen te groeien, de ogen gaan wat dichter naar elkaar en de oortjes nemen hun positie in aan de zijkant van het hoofdje. De baby is helemaal compleet en nu kan het lijfje zich verder ontwikkelen. De niertjes zijn zover dat ze het ingeslikte vruchtwater kunnen verwerken en het beenmerg gaat aan de slag om witte bloedcellen te maken, het belangrijkste wapen tegen ziektekiemen.

De grootste en belangrijkste delen van je baby zijn nu volledig gevormd. Nu gaat de rijping fase in waarin de organen gaan groeien en zich verder ontwikkelen. De baby werkt ondertussen hard aan haar of zijn reflexen. De hersenen ontwikkelen zich razendsnel!

12 weken zwanger, wat gebeurd er in je lichaam?

Alle veranderingen in je lichaam gaan met een duizelingwekkende snelheid. Het is dan ook niet vreemd dat je misschien af en toe last hebt van duizeligheid en/of het gevoel flauw te vallen. Dit is te wijten aan het hormoon progesteron, die een verhoogde bloedtoevoer naar je baby veroorzaakt. De afname van de bloedtoevoer naar je lichaam en de hersenen, samen met een lagere bloedsuikerspiegel tijdens je zwangerschap kan je wereld soms een beetje laten ronddraaien. Doe je best om het juiste evenwicht te vinden door regelmatig en gezond te eten, voldoende rust te nemen en goed te luisteren naar je lichaam.

Enkele feiten over week 12 van je zwangerschap

  • Je hormonen kalmeren een beetje misschien niet nu gelijk maar zeker binnenkort. Dat betekent over het algemeen minder misselijkheid en vermoeidheid.
  • Je hebt meer last van vaginale afscheiding en dat betekent dat je jezelf moet beschermen tegen een vaginale infectie door goed te letten op je persoonlijke hygiëne en bijvoorbeeld katoenen ondergoed te dragen wat beter ademt en absorbeert.
  • Wellicht is je buik nu merkbaar groter en begint de zwangerschap op te vallen.
  • Hoofdpijn en duizeligheid kunnen intensiveren rond de 12 weken zwangerschap en worden veroorzaakt door hormonen, visie veranderingen, een daling in de bloedsuikerspiegel, uitdroging of stress.

De Blije Doos 468x60

Symptomen 12 weken zwanger

Minder vaak urineren

Positieve ontwikkeling in week 12 is dat je minder vaak naar het toilet hoeft om te plassen. Reden hiervan is dat de positie van de baarmoeder aan het veranderen is en deze niet meer zo erg tegen de blaas drukt.

Vermoeidheid

Tijdens het eerste trimester van je zwangerschap maakt je lichaam overuren om de placenta te ontwikkelen. Dit kost je lichaam erg veel energie waardoor je structureel moei kunt zijn. De vermoeidheid tijdens week 12 van je zwangerschap kan vervelend zijn maar het advies is om te rusten op het moment dat je daar behoefte toe hebt. Profiteer van elke kans dat je nu kunt slapen. Straks als de baby geboren is zul je wel eens wensen dat je eens lekker door kunt slapen.

Overmatig speeksel

Dit symptoom hoort er echt bij tijdens de eerste weken van je zwangerschap. Suikervrije kauwgom kauwen kan helpen dit vervelende ongemak te verminderen. Overigens zul je rond het tweede trimester van je zwangerschap geen last meer hebben van overmatig speeksel.

Winderigheid

Eén van de vervelende zwangerschapssymptomen bij 12 weken zwanger is winderigheid.
Je kunt er vrij weinig aan doen maar langzamer eten is het proberen waard je winderigheid te verminderen. Op deze manier slik je minder lucht in.

Gevoelig voor geuren

Je neus ruikt alles op dit moment en soms zelfs veel te veel. Je ruikt dingen die je helemaal niet wil ruiken. Zet de ramen van je huis open of hou een schijfje citroen voor je neus als bepaalde geuren je tot misselijkheid drijven. De geur van citrusvruchten kan misselijkheid te onderdrukken.

Meer last van vaginale afscheiding

Meer vaginale afscheiding vanaf week 12 is heel normaal tijdens de rest van je zwangerschap. Het wordt veroorzaakt door de verhoogde hoeveelheid oestrogeen in je lichaam welke de slijmvliezen stimuleert. Mocht je er nu heel erg veel last van hebben dan is een tip om droog te blijven het dragen van inlegkruisjes.

Hoofdpijn

Bij 12 weken zwanger kun je met enige regelmaat last van hoofdpijn hebben. Zorg er daarom voor dat je regelmatig eet gedurende de dag. Het overslaan van maaltijden zorgt voor een lagere bloedsuikerspiegel waardoor je meer last van hoofdpijn kunt krijgen. Een Paracetamol kan over het algemeen geen kwaad tijdens de zwangerschap maar overleg dit altijd eerst met je huisarts.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€8,99
Prenatal echo fotolijstje

Echo lijstje

Leuk lijstje in de vorm van een hartje om de echo van je baby in te doen, erg leuk voor op de babykamer!

Meer info
€12,95
Buikbanden met print

Buikbanden met print

Buikbanden zijn populair en heerlijk! Buikbanden geven zwangere vrouwen de mogelijkheid om leuk te combineren en er stalend uit te zien, een eigen buikband samenstellen kan...

Meer info
Neutrale buikbanden

Neutrale Buikbanden

Deze buikbanden draag je over je lingerie maar onder je gewone kleding. Buik en rug worden comfortabel ondersteund.

Meer info
 
 

7 reacties op "Symptomen 12 weken zwanger"

Avatar van linds
linds

@ Anoniem. Ik denk niet dat je zwangerbent, t is niet te hopen voor je aangezien je blowd. Denk dat je gewoon teveel eet als je hebt geblowd en dan zet je buik ook uit.

Avatar van anoniem
anoniem

nou sorry ik heb ook geblowd en heeft niks te maken of je blowd of niet. en ben ook zwanger geraakt, inmiddels wel gestopt. maar je kunt een mens niet wensen om niet zwanger te raken, dan kun je niet over oordelen. en zijn mensen die niet zwanger kunnen raken en graag zwanger willen worden. zulke taal kun je niet maken of zeggen...

Avatar van Damlosh
Damlosh

@anoniem laten we maar hopen dat je niet zwanger bent aangezien je dus een blower bent, je merkt toch zelf of je regels uitblijven of niet he in die 3 maanden?

Avatar van kimberley
kimberley

Ik ben 12weke zwanger.mag.ik.een.dafalgan.in.neme van 1gr

Avatar van Babette
Babette

Hi Kimberley, dit soort vragen zul je toch echt beter aan een expert kunnen vragen. Neem contact op met je huisarts en/of je verloskundigenpraktijk als je die al hebt. Succes!

Avatar van Anoniem
Anoniem

Ik ben een meisje van 18 2 a 3 maanden terug heb k voor het laatst sex gehad en ging het uit met toen die tijd me vriend. 3 a 4 weken terug heb ik geblowt , waardoor ik veel eetbuien krijg. ik vind zelf dat me buik na dat ik geblowt had is opgezwollen. Ik weet nu alleen niet of het door het blowen komt dat ik dik word of door dat ik zwanger zou zijn ? Maar ik word wel nog steeds ongesteld. help ik ben radeloos :(

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *