Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 29 weken zwanger

 

Je bent nu 29 weken zwanger en je kleintje is vooral qua gewicht flink gegroeid. Je baby weegt nu namelijk ongeveer 1153 gram. Dit is een flinke groei vergeleken met een paar weken terug. De lengte gaat nu iets minder hard zoals we al voorspeld hadden en je baby is nu ongeveer 39 centimeter groot. Doordat de ruimte in je buik vanaf week 29 steeds minder groot wordt kan je nu iedere beweging van je kindje voelen. Zo kan je jouw kindje voelen duwen met zijn of haar elleboog of een trapje geven bij iedere beweging die je kindje maakt. Doordat je kindje steeds sterker en groter wordt komen sommige trapjes redelijk hard aan en worden ze steeds sterker. Vanaf 29 weken kan je gaan bijhouden hoe vaak je kindje op een dag trapt. Dit is handig voor de dokter om te weten of je kindje het goed doet en het is natuurlijk leuk om te doen.

Ontwikkelingen bij je kindje met 29 weken

Je kindje begint zichzelf natuurlijk verder te ontwikkelen. De afgelopen weken is je kindje vooral veel bruin vet gaan opslaan. Dit vet zorgt ervoor dat je kindje niet meer zo doorzichtig wordt. In deze week gaat je kindje vooral wit vet opslaan. Wit vet is hetzelfde vet als we zelf weleens last van hebben. Toch is dit vet wel belangrijk want je kindje heeft dit vet straks nodig om energie te verbranden.

In week 29 van je zwangerschap gaat je kindje ook al tanden ontwikkelen. Dit zijn de permanente tanden dus niet alleen het melkgebit wordt klaargemaakt, maar ook de grote mensen tanden. De melktanden komen nu natuurlijk nog niet door, maar over een paar maanden na de geboorte wel. Ze moeten dan natuurlijk wel al aanwezig zijn in het gebit. Het gebeurd soms weleens dat de tanden al wel doorkomen en een kindje met één of meerdere tanden geboren wordt.

De lichamelijke groei en verandering in week 29

Vanaf 29 weken zwangerschap krijg je vaak last van het probleem dat je eigen benen niet meer kan zien. Je buik zit je hiervoor letterlijk in de weg. Als je rechtop staat en je naar beneden kijkt dan zie je alleen je buik nog.

Veranderingen die vrij normaal zijn is dat je het kindje vaker voelt schoppen. Je kan zoals we al eerder hebben gezegd het aantal schopjes gaan tellen. Hiervoor kan je het beste even na het eten een uurtje op je zij gaan liggen. Binnen een uur tijd moet je ongeveer 10x een beweging van je kleintje voelen. Dit is niet alleen een schopje, maar ook een hik of een elleboog stoot. Doe dit twee keer per dag en je weet zeker dat alles goed gaat daarbinnen.

Je lichaam begint vanaf 29 weken zwangerschap vaak al melk aan te maken. Dit kan soms een beetje lastig zijn omdat je hierdoor al wat melk kan gaan lekken. Schaf hiervoor zelfs als je geen melk gaat geven alvast speciale bh’s aan. Deze kunnen eventuele gelekte melk opvangen zodat je niet met een vlek in je t-shirt loopt.

Symptomen bij 29 weken zwangerschap

Spataderen op je benen

Veel vrouwen zijn blij dat ze met 29 weken zwangerschap gelukkig hun benen niet meer kunnen zien. Ongeveer 40% van de vrouwen krijgt namelijk last van de symptomen van spataderen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze nooit meer weggaan of dat je speciale operaties nodig hebt. Dit komt gewoon doordat je bloedvaten wat dikker zijn dan normaal. Het is heel normaal dat je tijdelijk last krijgt van spataderen. Bij vrijwel alle vrouwen verdwijnen deze symptomen gelukkig weer na de bevalling.

Nachtelijke hongeraanvallen

Je wordt ineens midden in de nacht wakker en je hebt enorme honger. Geloof me bijna alle vrouwen met 29 weken zwangerschap hebben weleens last van deze symptomen. Het is alleen niet de bedoeling dat je meteen de frituurpan aan gaat zetten. Zorg ervoor dat je lekkere snacks in huis hebt, maar wel gezonde snacks. Je kan zo je honger stillen en weer gaan slapen.

Verstopping

Je hebt waarschijnlijk al je complete zwangerschap last van deze symptomen, maar een verstopping is redelijk normaal tijdens de zwangerschap. Het eten van yoghurt schijnt te helpen en zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om alles aan de gang te houden.

Zwangerschapsbrein

Je hormonen gaan in het Derde trimester natuurlijk hard aan de slag om je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Eén van de bijwerkingen en symptomen hiervan is het zwangerschapsbrein. Af en toe heb je het idee dat je het geheugen van een zeef hebt en je echt alles lijkt te vergeten. Je kan zelfs dingen laten vallen of het idee hebben dat alles nogal mistig is in je hoofd. Maak jezelf er niet druk over deze symptomen verdwijnen vanzelf na je bevalling.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

0 reacties op "Symptomen 29 weken zwanger"

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *