Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 17 weken zwanger

 

Je bent 17 weken zwanger! Leuk voor je! Aangezien het zwangerschapshormoon HCG niet meer actief is maar progesteron daarvoor in de plaats is gekomen zullen veel van de eerste symptomen nu veel minder zijn of zelfs helemaal weg zijn. Er komen wel andere symptomen voor in de plaats zoals bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit.

17 weken zwanger betekend dat je steeds zekerder wordt over je zwangerschap en de grootste risico’s en daarmee angsten minder worden. Er zijn veel vrouwen die hun baby al kunnen voelen in week 17 zwangerschap.

Je baby bij 17 weken zwanger

Je baby’tje is inmiddels bij 17 weken zwanger in staat om geluiden op te vangen. Niet heel duidelijk maar wel dof, harde geluiden kunnen je baby’s zelfs irriteren. Je baby kan eigenlijk al best wel veel. Qua bewegingen werkt eigenlijk alles al helemaal. Je baby is al in staat om zijn of haar hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen. 

Symptomen week 17 zwangerschap

Toegenomen eetlust

Het lijkt er op dat je zo rond e 17 weken zwanger onverzadigbaar lijkt als het op eten aankomt. Je groeiende baby vraagt nou eenmaal om meer voeding. Luister naar je hongergevoel en eet als het noodzakelijk is en eet vooral gezond en uitgebalanceerd.

Maagzuur en indigestie

Erg vervelend maagzuur tijdens je zwangerschap. Bij een branderig gevoeld in je maag na een maaltijd is het van belang dat je niet meteen na de maaltijd gaat liggen zodat maagsappen niet omhoogkomen en blijven waar ze horen te zitten.

Opgeblazen gevoel en winderigheid

Doordat je baarmoeder bij 17 weken zwanger aan het groeien is, drukt deze tegen je endeldarm. Hierdoor kun je wat meer lasten hebben van winderigheid. Er is een manier om je winderigheid tijdens je zwangerschap te verminderen. Eet langzaam, te snel eten kan ertoe leiden dat je lucht inslikt die weer gasbellen kunnen vormen in je buik.

Hoofdpijn

Hormonen, vermoeidheid of spanning kunnen die vervelende hoofdpijn tijdens je zwangerschap veroorzaken. Heb je nu erg veel last van hoofdpijn dan is het meestal wel goed om een Paracetamol te nemen tijdens je zwangerschap om de pijn te verlichten. Overleg dit overigens wel eerst even met je huisarts.

Flauwte of duizeligheid

Blijf goed drinken tijdens je zwangerschap. Drink minstens acht glazen water per dag zodat je geen last van uitdroging krijgt tijdens je zwangerschap. Uitdroging kan namelijk duizeligheid veroorzaken.

Rugpijn

Rugpijn is een ongemak tijdens je zwangerschap waar bijna alle zwangere vrouwen wel last van zullen hebben. Zorg ervoor dat je op je werk een goede bureaustoel hebt, plaats eventueel een kussen achter je rug om wat meer stevigheid te bieden aan je rug. Een goed matras of een plank onder je matras kunnen voor meer stevigheid zorgen tijdens het slapen waardoor je minder last van rugpijn hebt in week 17 van je zwangerschap.

Striae

Wederom één van de bekende en veel voorkomende zwangerschapssymptomen bij 17 weken zwanger. Striae wordt veroorzaakt door het te snel groeien van je buik waardoor de huid te snel uitrekt. Het bindweefsel wordt onderhuids door een te grote spanning gescheurd. Het is niet pijnlijk maar maar leidt wel tot paarsrode strepen die na enige jaren in witte littekens overgaan. Indien het groeien van je buik in een gestaag tempo gaat en er niet hele grote groeispurts plaats vinden dan heb je veel minder kans om last van striae te krijgen.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

2 reacties op "Symptomen 17 weken zwanger"

Avatar van Yes zwanger
Yes zwanger

Yes we doen alweer een poosje mee!! Al 2x helaas vruchtje verloren en deze zwangerschap gaat top!! Nu in mijn 17e week voel me geweldig. Af en toe nog erg moe en soms apart gevoel in onderbuik maar dat zal ook wel komen doordat ik zo hard groei. Hoe voelen jullie je in deze week? Groetjes Yes Zwanger

Avatar van unique
unique

ik ben 40 jr nu 17 weken en 6 dagen lekkr gevoel nu alle stress en vervelende gevoelens zijn weg af en toe wat hoofd pijn maar gaat wel echo gemkt baby gezien kan wel nog nt zien wat t is maar leuk dat zo te zien maar ik geniet met gods genade van me kind

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *