Web Analytics Made Easy -
StatCounter

10 Tips om snel zwanger te worden

 

10 tips om snel zwanger te worden

Het is tijd voor gezinsuitbreiding en je hebt je zinnen gezet op een kleintje. En nu jullie zover zijn wil je het liefst zo snel mogelijk zwanger worden. Helaas is het geen kwestie van stoppen met de anticonceptie en bingo. Onderstaand zie je hoe lang het bij een jong, gezond en vruchtbaar stel duurt voordat de vrouw zwanger is:

  • 20% van de vrouwen is binnen één maand zwanger
  • 70% van de vrouwen is binnen 6 maanden zwanger
  • 85% van de vrouwen is binnen 12 maanden zwanger
  • 90% van de vrouwen is binnen 18 maanden zwanger
  • 95% van de vrouwen is binnen 24 maanden zwanger

Naar mate je ouder wordt neemt ook de kans af om snel zwanger te worden. Boven de 35 jaar wordt het steeds moeilijker om snel zwanger te worden. Daarnaast spelen er factoren mee zoals je gezondheid en lifestyle, maar ook die van je partner. In dit artikel zal ik je 10 tips geven welke je helpen je kansen op een snelle zwangerschap te verhogen.

Tip 1 – Een gezond dieet

Gezond eten

Makkelijker gedaan dan gezegd, maar een gezond dieet helpt je echt om de kans om snel zwanger te worden te verhogen. Wil je je baby een goede start geven dan zal je sowieso gezond moeten eten. En niet alleen jij, ook je partner. Hou je aan de bekende Schijf van Vijf. Varieer zoveel mogelijk met verschillende soorten groenten en fruit zodat je alle vitamines, mineralen en sporenelementen binnen krijgt. Dit kan je doen door zoveel mogelijk fruit en groentes met verschillende kleuren te eten. Eet 1 of 2 keer per week vis en wissel vlees en kip af met vleesvervangers. Eet dagelijks wat soorten nootjes en neem 2 of 3x per dag wat zuivel. Het is niet de bedoeling dat je meer gaat eten, het gaat om de kwaliteit van je eten. Pas in je tweede trimester zal je ook meer moeten gaan eten. Begin 4 weken voordat je zwanger wilt worden al met het slikken van foliumzuur. Om te voorkomen dat je baby geboren zal worden met een geboorteafwijking zoals een open ruggetje, een open gehemelte of hazenlip.

Tip 2 – Sporten of bewegen

Sport, of beweeg in ieder geval 5 keer per week een half uur om je kansen op een snelle zwangerschap te verhogen. Ben je niet zo’n sporttype dan kan je er voor kiezen om 5x per week een half uur te gaan wandelen. Teveel of te intensief sporten is niet goed. Ga je vooral niet dagelijks 2 uur lang afmatten op de sportschool, of dagelijks 20 kilometer hardlopen, dit werkt alleen maar averechts.

Tip 3 – Vrij regelmatig

Het gaat er vooral om dat je regelmatig vrijt, idealiter om de dag. Vaker vrijen verhoogt je kansen op een snelle zwangerschap niet, sperma kan namelijk tot 3 dagen in je baarmoeder blijven leven. Als je partner meerdere keren per dag sperma moet leveren dan gaat de kwaliteit van zijn sperma achteruit; het aantal zaadcellen wordt minder. Je ovulatie, je vruchtbare periode, is 14 dagen na je menstruatie. Je vergroot je kansen op een snelle zwangerschap als je in ieder geval al een paar dagen voor je ovulatie begint met vrijen, het eitje kan dan direct bevrucht worden door de zaadcellen welke dagen lang in je baarmoeder kunnen overleven. Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddeld pas na 104 keer vrijen raak is, maak er dus wat leuks van!

Tip 4 – Let op je gewicht

Let op je gewicht

Met een BMI van 18,5 tot 25 zit je op het ideale gewicht om snel zwanger te worden. Met overgewicht worden je kansen lager, maar met ondergewicht ook. Overgewicht tijdens je zwangerschap kan tevens zorgen voor een te hoge bloeddruk, zwangerschapssuiker en voor complicatie tijdens je zwangerschap of bevalling. Zorg er voordat je op gewicht bent voordat je zwanger wordt. Val op een gezonde manier af, een crash dieet zorgt ervoor dat je lichaam uitgeput raakt waardoor het alleen maar moeilijker wordt om snel zwanger te worden. Op een gezonde manier afvallen heeft zijn tijd nodig.

Tip 5 – Rustig aan met alcohol

1 of 2 wijntjes per week kunnen geen kwaad, als het je helpt om in de juiste stemming te komen. Idealiter drink je echter helemaal geen alcohol, en je partner ook niet. Door het drinken van alcohol gaat de kwaliteit van zijn sperma achteruit.

Tip 6 – Stop met roken

Voor de rokers onder ons: stop met roken. Uit diversen wetenschappelijke studies is naar voren gekomen dat er een directe link is tussen roken en minder vruchtbaar worden. Zowel rokende vrouwen als mannen zijn minder vruchtbaar.

Tip 7 – Rustig aan met cafeïne

Deze tip is minder voor de hand liggend als de tips over alcohol en roken. Cafeïne kan je kansen om zwanger te worden behoorlijk verminderen. Uit een studie is gebleken dat als 4 kopjes (of meer) koffie per dag drinkt je kans om zwanger te worden 26% lager is. Rustig aan met koffie dus, of ga over op cafeïne vrije koffie. En pas op met energiedrankjes, hier zitten grote hoeveelheden cafeïne in.

Tip 8 – Vermijd stress

Stress is slecht voor je vruchtbaarheid, ontspanning is goed. Ga stressvolle situaties in deze periode zoveel mogelijk uit de weg. Vrouwen hebben veel baat bij acupunctuur om ontspannen te worden om zo hun vruchtbaarheid te bevorderen.

Tip 9 – Standjes

Vermijd staande of zittende standjes, je wilt het die kleine zwemmers niet moeilijker maken dan nodig is, door zo ook nog eens helemaal omhoog te laten zwemmen. Een kwestie van zwaartekracht.

Tip 10 – Verbeter de gezondheid van je partner

Ook de gezondheid van je partner is van belang om je kansen om zwanger te worden te verhogen. Sperma van een gezonde en fitte man is van betere kwaliteit en heeft meer zaadcellen. Ook hij zal gezond moeten eten en moeten sporten. Vitamine C en E zorgen voor sterker zaad, zorg er voor dat dit voldoende in jullie dieet aanwezig is.

Stress heeft een negatieve impact op de kwaliteit van sperma. Zoek samen met je partner naar manieren om stress te vermijden. Als dit niet lukt, bijvoorbeeld omdat dat nou eenmaal onderdeel is van zijn werk, zoek dan naar manieren om met de stress om te gaan. Denk hierbij aan methoden zoals meditatie, mindfulness, hardlopen of een massage. Blijf liever weg uit de sauna, de warmte van de sauna is slecht voor de kwaliteit van zijn sperma.

Meer tips:

Dit zijn slechts enkele van de tips over snel zwanger worden welke je kunt vinden op snelzwangerworden.nl. Bezoek deze website voor meer tips.

Over de auteur

Robin is blogger op de site snelzwangerworden.nl. Ze schrijft met veel plezier over alles wat te maken heeft met zwanger worden en vruchtbaarheid.

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?...

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen....

Meer info
€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat. Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen? Boris Bergman heeft een unieke aanpak...

Meer info
 
 

1 reacties op "10 Tips om snel zwanger te worden"

Avatar van Beatrice
Beatrice

Is het ok om supplementen te nemen tijdens je zwangerschap?

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *