Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Ovulatie berekenen

 

Ovulatie berekenen

De meeste vrouwen weten hun ovulatiedag niet (lengte luteale fase). Vrouwen met een kinderwens zouden eigenlijk allemaal moeten weten wanneer ze het meest vruchtbaar zijn en dus is de ovulatie berekenen essentieel. Sommige vrouwen gaan naar hun laatste strohalm, een vruchtbaarheids kliniek, maar in heel veel gevallen vindt er simpelweg geen gemeenschap plaats op de dagen dat er bevruchting mogelijk is en wel gemeenschap op de dagen dat bevruchting niet mogelijk is. De ovulatie datum berekenen is vaak simpelweg niet gedaan en er is dus helemaal niet bekend wanneer de ovulatiedag is. Wil je zwanger worden dan zul je deze data wel moeten noteren.
Ovulatie nu uitrekenen!

Ovulatie berekenen kalender

Een menstruatiecyclus heeft een aantal dagen waarop de kans op bevruchting het hoogst is, dat is een aantal dagen voor de ovulatie tot twee dagen na de ovulatie. De grootste kans op een bevruchting is op de ovulatiedag zelf. Daarom wil een vrouw die zwanger wil worden graag weten wanneer haar ovulatie dag is om haar te helpen zwanger te worden terwijl een vrouw die niet zwanger wil worden deze ovulatiedag wil weten om niet bevrucht te worden. Je ovulatie berekenen heeft dus wel degelijk zin! Als je niet zwanger wilt worden weet je wanneer je beter geen gemeenschap of beschermd gemeenschap kan hebben, dit voorkomt een ongewenste zwangerschap. Anderzijds als een vrouw wel zwanger wil raken helpt deze berekening door de dagen aan te geven om wel gemeenschap te hebben.

Ovulatie berekenen doe je zo

Je wil je ovulatie berekenen, de beste en meest eenvoudige manier is “de laatste dag van je menstruatiecyclus” minus 14 dagen. Deze methode heet de kalendermethode. Spijtig genoeg is deze methode niet precies genoeg omdat elke vrouw en elke lengte van de menstruatiecyclus anders is, maar het zal wel een indicatie geven in welke periode de ovulatiedag zal zijn. Er zijn ook andere, meer nauwkeurige methoden voor het berekenen van de ovulatiedag door bijvoorbeeld de basale lichaamstemperatuur (BBT) te meten, door de structuur van baarmoederhals slijm in de gaten te houden, door een bloedtest te doen om progesteron te meten, en nog meer.

Ovulatie berekenen online

Hier kan je door het invullen van de datum van de eerste dag van je laatste menstruatie berekenen wat je ovulatie dag is. Je ovulatie datum is normaal gesproken 14 dagen voor het begin van je volgende menstruatie. Als je een regelmatige cyclus hebt begint je te tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie tel daar de aantal dagen van je gemiddelde cyclus bij op en haal er 14 dagen af Deze berekening schat de dagen van de vruchtbaarheid, op basis van 2 dagen voor tot 3 dagen na je ovulatiedag. Door de eerste dag van je laatste menstruatie in te vullen en de lengte van je cyclus kan je hieronder je ovulatie berekenen online.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 
 

2 reacties op "Ovulatie berekenen"

Avatar van Ms
Ms

Halo ik ben moenirah en ben 22 jaar oud ik slik pas de pil 2 maanden en ik heb sex gehad met me vriend ik heb het onveilig gedaan en me vraag was dat ik 23 eisprong had en donderdag de 23 sex gehad zonder condoom en kan ik zwanger zijn wand ik heb wel dat ik heel erg moe ben en braken en pijn aan me bekkum graag hoor ik snel wat terug groetjes

Avatar van laila
laila

haai, ik weet niet precies wanneer ik ongesteld moest worden maar ik debk dat ik overtijd ben. Ikheb veel last in me onderbuik krampen steken en word elkedag wakker met hoofdpijn. Ik wil graag weten wat dit is

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *