Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 24 weken zwanger

 

Deze week ben je 24 weken zwanger en krijg je te maken met nieuwe symptomen. Je kindje is de laatste week weer aardig gegroeid naar ruim 21 cm. Het is lastig voor te stellen hoe groot je kindje in je buik precies is. Een leuke tip is om een a4 papiertje te pakken. De breedte van een a4 blaadje is ongeveer net zo lang als je kleintje nu in je buik is. Je kindje is ook ineens aardig wat gewicht aangekomen en weegt nu ongeveer 1,5 pond. Het meeste gewicht is je kindje aangekomen door de ontwikkeling van organen, botten en spieren. Maar natuurlijk ook door baby vet, waardoor de huid van je kindje minder doorschijnend zal zijn.

Veranderingen in het uiterlijk van je kindje bij 24 weken zwanger

Bij 24 weken zwangerschap zou je in theorie precies kunnen zeggen hoe je kindje eruit komt te zien. Het gezicht van je kindje is nog heel klein, maar wel precies gevormd zoals het uiteindelijk zal worden. Het gezichtje van je kindje is helemaal compleet met wimpers, wenkbrauwen en zelfs haren. Alleen de haarkleur van je kleintje is nog niet ontwikkeld doordat er nog geen pigment in de haren van je kleintje zit. Ondanks dat je kindje nu een beetje baby vet begint te krijgen zal je nog steeds een beetje door de huid heen kunnen kijken. De komende weken zal je kindje nog meer vet gaan opslaan om dit te voorkomen.

Vorige week bij 23 weken zwangerschap is de ontwikkeling van het gehoor van je kindje begonnen. Je kindje kan nu al een beetje je stem herkennen en zal hier misschien zelfs op reageren met trapjes. Het gehoor van je kleintje zal bij 24 weken zwangerschap nog verder gaan ontwikkelen. Je kindje hoort nu nog scherper en kan zelfs omgevingsgeluiden zoals het blaffen van de hond horen. Je partner kan nu ook al een band gaan krijgen met je kleintje. Door tegen de kleine te praten zal je baby na de geboorte de stem van je partner herkennen.

Je lichaam verandert mee met 24 weken zwangerschap

Bij de meeste vrouwen zijn de zwangerschap symptomen zoals een uitpuilende navel al verschenen. Bij sommige vrouwen duurt het iets langer, maar als je 24 weken zwanger bent dan is je navel meestal al uit je lichaam gepopt. Gelukkig wordt alles na de bevalling weer normaal en zal je navel weer terug gaan naar zijn oude positie.

Nog één van de veranderingen is dat je baarmoeder gaat drukken op je zenuwen. Bij sommige aanstaande moeders kan hierdoor het carpaal tunnelsyndroom gaan ontstaan. Dit zijn pijnlijke tintelingen in je vingers die vooral ontstaan als je veel achter de computer aan het werk bent. Een dokter of fysiotherapeut kan je met deze symptomen helpen.

Vanaf 24 weken zwangerschap kan je lichaam tijdelijk last krijgen van de symptomen van suikerziekte. Vaak wordt dit ook wel zwangerschap diabetes genoemd. Deze symptomen ontstaan meestal tussen week 24 en 28 van de zwangerschap. Als de dokter hiervan een vermoeden heeft dan kan de arts je hierop testen. Zwangerschap diabetes is overigens alleen als je zwanger bent na de bevalling nemen de symptomen weer af.

Symptomen tijdens je 24 weken zwangerschap

Zwangerschap Migraine

Tijdens je zwangerschap kan je ineens last krijgen van migraine. Je hebt dan dagen achter elkaar last van hoofdpijn en sommige vrouwen zien ook aura’s tijdens deze hoofdpijn. Je bent gevoelig voor licht en je kan misselijk worden van de hoofdpijn. Door de zwangerschap kan je ineens last krijgen van de symptomen van migraine. Eventueel kan je met de dokter overleggen wat je hieraan kan doen.

Rugpijn

Rugpijn behoort eigenlijk tot de standaard symptomen van een zwangerschap. Je hoeft dus niet ineens bang te zijn als je last krijgt van rugpijn. Mocht je jezelf toch zorgen maken over je eigen gezondheid en de gezondheid van je baby dan kan je hierover contact opnemen met de dokter.

Wazig zicht

Zwangere vrouwen hebben vanaf 24 weken zwangerschap soms last van de symptomen van wazig zicht. Door zwangerschapshormonen raken je ogen geïrriteerd. Door deze irritatie kan je het idee hebben dat je lenzen niet goed meer werken of heb je last van wazig zicht. De symptomen verdwijnen eigenlijk automatisch zodra je bevallen bent.

Gezwollen voeten en enkels

Symptomen als gezwollen voeten en enkels daar hebben eigenlijk alle vrouwen wel last van tijdens hun zwangerschap. Sommige vrouwen krijgen er pas last van vanaf 24 weken zwangerschap, maar er zijn ook vrouwen die er hun hele zwangerschap last van hebben. De gynaecoloog kan je helpen met een aantal handige tips om de zwelling en het vocht uit je voeten te krijgen. Je kan zo de symptomen wat verminderen, maar na de bevalling zal je pas echt geen last meer hebben van gezwollen voeten en enkels.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

0 reacties op "Symptomen 24 weken zwanger"

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *