Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 14 weken zwanger

 

Het tweede trimester van je zwangerschap is aangebroken. Veel vrouwen ervaren bij 14 weken zwanger een bepaald relaxed gevoel. De kritieke fase van de ontwikkeling van je baby is voorbij en dat geeft een gevoel eindelijk te kunnen ontspannen. Genieten van je zwangerschap, nog meer dan je misschien al deed! Het blijft overigens wel van belang dat je gezond blijft eten en eventueel extra vitaminen neemt. Week 14 van je zwangerschap, is de week van de grote ontwikkelingen. Je baby is nu in staat scheel te kijken, te fronzen, een grimas te trekken en hij of zij kan plassen en zelfs zo nu en dan zuigen aan de duim. Tevens zal je baby nu voortdurend in beweging zijn.

AanbevolenBuikbanden.com
Buikbanden zijn populair en heerlijk! Je kunt ze met jouw eigen kleding en met positiekleding combineren. Je krijgt hierdoor veel mogelijkheden zo kun je er met elke dag anders uit zien.

De spieren in het gezicht van je baby ontwikkelen door hersenimpulsen en hierdoor zal de baby regelmatig fronzen en een grimas trekken. De nieren produceren nu urine die in het vruchtwater uitgeplast wordt. Je baby begint al te begrijpen bij 14 weken zwanger en met een beetje geluk tref je de baby tijdens de echo aan met een duim in de mond. Dit is natuurlijk een fantastisch gezicht!

Je baby bij 14 weken zwanger

  • Rond week 14 van je zwangerschap beginnen de haartjes te groeien op het hoofdje en de plek van zijn wenkbrauwen.
  • De stembanden zijn ontwikkeld, je baby kan echter nog geen geluid maken, daar is immers lucht voor nodig.
  • De baby kan armpjes en beentjes bewegen en wordt met de dag actiever.
  • Er groeien donshaartjes over het hele lichaampje die talg aanmaken ter bescherming tegen het vruchtwater.

14 weken zwanger baby voelen

De meeste vrouwen kunnen hun baby pas voelen in de buik bij 18 weken tot 20 weken. Heel soms voelen vrouwen de baby al bij 16 weken of zelfs bij 14 weken zwanger. Heb jij je baby al gevoeld? Schrijf je ervaring onder dit artikel, erg leuk om te lezen voor andere zwangere vrouwen!

Het geslacht bepalen bij week 14

Vanaf week 14 van je zwangerschap kan het geslacht van je baby zichtbaar zijn maar meestal is het pas vanaf week 17 duidelijk of je een jongetje of een meisje krijgt. De geslachtsbepaling gebeurd vrijwel altijd tijdens een echo. Uiteraard is het allerbelangrijkste dat je een gezonde baby op de wereld zet maar op het moment dat je het geslacht weet gaat er een nieuwe fase van je zwangerschap in. Je kunt namelijk al gaan dromen over een kinderkamer en de kleur daarvan en de keuze van een babynaam wordt iets eenvoudiger. Je hoeft namelijk alleen nog maar naar een naam voor een meisje of een jongetje te kijken.

Wil je het geslacht niet weten?
Wil je liever het geslacht van je baby niet weten wat ook begrijpelijk is, laat dit dan weten tijdens de 20 weken echo of de eventuele pretecho’s. Degene die de echo uitvoert zal er dan alles aandoen om te proberen het geslacht niet in beeld te brengen.

Symptomen week 14 zwangerschap

Minder vaak plassen

Je zult gaan merken dat je minder vaak naar het toilet hoeft om te plassen. In het tweede trimester van je zwangerschap rond week 14 zul je ervaren dat er minder druk op je blaas staat. Geniet er maar even van want rond het derde trimester van je zwangerschap zul je weer wat vaker moeten plassen aangezien je baby dan verder naar beneden zakt richting je bekken.

Minder moe

Bij 14 weken zwanger zullen veel vrouwen zich als herboren voelen. De kritieke fase van de zwangerschap is voorbij maar ook de placenta is volledig ontwikkeld waardoor je lichaam energie overhoudt wat er weer voor zorgt dat je minder moe bent dan in het eerste trimester. Je houdt nu tijd over om optimaal te genieten van je zwangerschap en eens een leuk verlanglijstje samen te stellen van spulletjes voor je baby (en jezelf) die je nog moet kopen.

Groeiende borsten maar minder gevoelig

Je borsten zullen aan het begin van het tweede trimester, in week 14 van je zwangerschap nog steeds groeien maar de gevoeligheid zal afnemen. De tepels zullen waarschijnlijk donkerder zijn maar zullen niet meer zo pijnlijk aanvoelen als in het eerste trimester.

Minder misselijk

Er zit een einde aan de misselijkheid en zelfs het braken aan te komen mocht je er last van hebben gehad tijdens het eerste trimester van je zwangerschap. Bij de meeste vrouwen neemt de ochtendmisselijkheid af vanaf 14 weken zwanger wat natuurlijk ook weer bijdraagt aan fijne komende weken en een positieve flow.

Toenemende eetlust

Bij 14 weken zwanger zul je minder misselijk gaan zijn waardoor je eetlust herontdekt wordt lijkt het wel. Ondanks een toenemende eetlust vanaf week 14, zul je wel gezonde maaltijden en tussendoortjes moeten blijven nuttigen gedurende de dag. Zo blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en houdt je energie.

Spataderen

Doordat je bloedvolume is toegenomen kun je last krijgen van spataderen als je 14 weken zwanger bent. Ze verschijnen vaak op je benen en worden als vervelend ervaren. Je kunt spataderen niet geheel voorkomen maar je kunt het minimaliseren door regelmatig te lopen gedurende de dag zodat je bloed op een goede manier blijft circuleren.

Aanbevolen Zwangerschapspanty
Een zwangerschapspanty kan tijdens je zwangerschap spataderen sterk verminderen of zelfs voorkomen.

Verstopte neus

Wederom zijn de hormonen de schuld van de verstopte neus. Door het hogere oestrogeen- en progesteron niveau in je lichaam wordt de bloedstroom naar de slijmvliezen zoals in je neus verhoogd. Hierdoor zwellen ze op waardoor je een verstopte neus ervaart.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

8 reacties op "Symptomen 14 weken zwanger"

Avatar van laila
laila

ik ben nu 14 weken zwanger. En heb heel erg last van hoofdpijn en witte afscheiding.. dat is echt niet genieten maar hoop dat het afneemt.

Avatar van hester
hester

Nu 14 weken zwanger maar nog erg misselijk en overgeven en ook nog verschikkelijk moe heb ook PDS misschien dat dat ook mee speelt

Avatar van Yanti Bultje
Yanti Bultje

Ik ben nu 13,5 week zwanger van mijn 2e kind en heb voor het eerst onze baby voelen bewegen. En wél de hele avond, heerlijk gevoel is dat?❤️

Avatar van Angelina
Angelina

Ik zit op mijn 14de week maar vanaf de 12de week voel ik mijn baby bewegen. Zelf mijn dochter voor het. Dat is echt een leuke gevoel.

Avatar van Sarah
Sarah

Hoi, ik ben nu 12 weken zwanger en ik voel toch af en toe een kriebel vanonder in mijn buik. De gynaecoloog zei dat het mogelijk is dat ik ons kindje toch al af en toe voel bewegen. zalig, na 4 jaar wachten hebben we toch een klein wondertje!

Avatar van Maris
Maris

Ben morgen 14 week maar de laatste paar dagen last van kramp en diaree voor mijn zwangerschap dacht de dokter dat ik al een prikkelbare darm had maar is niet vast gesteld .. Ik ben wel heeel trots op mijn eerste unborn baby

Avatar van Marcella
Marcella

14 weken en nog steeds zo misselijk en moeten overgeven pfff hoop er snel vanaf te zijn hoor want zo hou ik het niet lang vol meer ... weet waarvoor ik t doe maar de misselijkheid is echt zo zwaar en overheerst alles.

Avatar van Debby
Debby

ik heb ons kleintje vorige week voor de eerste keer voelen bewegen , twee dagen nadien zag ik zelfs tegelijkertijd mijn buik wat bewegen ook :) Is wel mijn vierde zwangerschap dus misschien herken ik het sneller :)

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *