Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 26 weken zwanger

 

Het is alweer week 26 van je zwangerschap. Je loopt alweer tegen het einde van je tweede semester van je zwangerschap aan. De ontwikkelingen van je baby gaan nu echt hard. Je baby is namelijk op weg om helemaal klaar te zijn voor de geboorte. Op dit moment is de placenta bijna net zo groot als je kleintje. Je kindje heeft hierdoor al wat minder ruimte om te bewegen in je buik. Dit ga je als moeder zeker weten merken want je kindje schopt echt aan alle kanten. Soms kan dit nog weleens lastig zijn als je baby je een flinke trap tegen je ribben geeft. Je baby is nu 23 centimeter lang en weegt 820 gram.

Je bent nu binnen je zes maanden zwangerschap en als je nog op vakantie wil gaan voor je bevalling dan is dit het perfecte moment. Bij diverse vliegtuigmaatschappijen mag je vanaf 7 maanden niet meer vliegen. Neem het er dus nog even van als je er even tussenuit wil gaan om de symptomen van je zwangerschap te vergeten.

Veranderingen aan je lichaam bij 26 weken zwangerschap

Je baarmoeder is in week 26 een stuk hoger komen te liggen. Hierdoor krijg je bijna het idee dat je buik een eigen leven begint te krijgen. Je navel begint te groeien en lijkt nu echt bijna uit te puilen. Veel vrouwen vinden dit niet bepaalt het idee van de ideale schoonheid. Gelukkig kunnen we je gerust stellen en mededelen dat je navel weer normale vormen gaat aannemen zodra je bent bevallen. Als je een navelpiercing hebt dan kan dit soms wat problemen opleveren. Overleg dit eventueel even met een arts wat je hieraan kan doen.

Door je zwangerschap kom je natuurlijk ook gewicht aan en dit is heel normaal. Het is belangrijk dat je iedere week voldoende gewicht aankomt. Maar het mag natuurlijk ook niet uit de hand lopen want anders is het weer lastig om de extra pondjes na de zwangerschap eraf te krijgen. Naast deze extra pondjes kan dit weer lastig zijn tijdens je bevalling. Een gezond gewicht heb je als je tussen de 7 en 9 kg bent aangekomen sinds het begin van je zwangerschap tot 26 weken zwanger.

De groei van je kindje in week 26

Tot 26 weken heeft je kindje al die tijd de oogjes stevig dicht gehouden. Nu is het moment aangekomen dat de oogjes van je kindje opengaan. Je kindje kan nu dus zien wat er in je baarmoeder allemaal gebeurd. Daarnaast gaat je kindje het verschil zien tussen licht en donker. Een leuk trucje dat je kan uithalen is door een zaklamp op je buik te schijnen. Je kindje zal trappen als reactie op het felle licht. Nu de oogjes van je kleine wonder open zijn betekend het nog niet dat de oogkleur bepaalt is. Hiervoor is er nog te weinig pigment in het lichaam dit duurt nog wel twee maanden. Daarnaast kan de oogkleur zelfs tot 6 maanden na de geboorte nog veranderen.

Niet alleen de ogen ontwikkelen, maar ook het brein van je kleintje gaat flink groeien in de 26ste week. Hierdoor ontstaan er meer hersenactiviteiten. Door deze activiteiten kan je kindje reageren op geluiden of gebeurtenissen. Daardoor schopt je kindje bijvoorbeeld als je met een zaklamp op je buik gaat schijnen. Uiteraard kan je kleintje nog niet met zo heel veel mogelijkheden reageren op bepaalde situaties. De enige reacties die zijn waar te nemen is trappen of een verhoging van de hartslag.

Symptomen die passen bij jouw 26 weken zwanger

Onhandigheid

Het klinkt misschien gek, maar ineens ben je veel onhandiger dan normaal. Het heeft alles te maken met je zwangerschap brein. Vanaf 26 weken zwanger heb je nog meer last van hormonen en ineens lijkt het als of je alles uit je handen laat vallen.

Bandenpijn

Door het groeien van je baarmoeder kan je in week 26 van je zwangerschap weer last krijgen van de symptomen van bandenpijn. Deze symptomen kunnen lastig zijn en het is belangrijk dat je het je lichaam zo comfortabel mogelijk probeert te maken.

Pijn in je ribben

Eén van de symptomen dat je baby wat hoger komt te liggen is pijn net onder je ribben. Je baby drukt hierdoor wat meer tegen je organen en ribben aan wat pijn kan veroorzaken tijdens je zwangerschap. Het zijn hele normale symptomen bij 26 weken zwangerschap alleen ze kunnen wel vrij lastig zijn.

Migraine

Vooral als je in het verleden last gehad hebt van migraine of tijdens je ongesteldheid dan kan je last krijgen van meer symptomen van migraine. Dit komt door het aantal hormonen dat je lichaam aanmaakt en helaas is het vrij normaal bij 26 weken zwanger.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

5 reacties op "Symptomen 26 weken zwanger"

Avatar van Anne
Anne

Uit ondeezoek blijkt dat babies gestressed raken vals je een lamoje op je buik svhijnt en hun kopje wegdraaien. Vinden ze helemaal niet leuk. Niet aanraden dus zou ik zeggen.

Avatar van Eef
Eef

Volgens mij is de lengte een foutje, 23 cm is eerder 33 cm ?

Avatar van Yes zwanger
Yes zwanger

Ik snap niet waar die klachten over de site vandaan komen jammer dat het niet over zwanger zijn gaat in de reacties. Top site juist erg geloofwaardig omdat het gewoon klopt wat ze schrijven. En die spelfouten nou en! Mensen schrijven voor mensen die meer willen weten over hun zwangerschapsweek! Geweldig juist! Ik merk ook inderdaad meer schopjes en mijn man voelt nu ook meer dan die lichte plopjes van eerst. Super gevoel is dat. Wat een gerust stellend idee dat mijn kindje levensvatbaar is nu. Blijf toch nog maar mooi even zitten meisje. Op naar week 27! Geen last van de symptomen gelukkig. Hoe zit dat bij jullie? Groetjes Yes Zwanger

Avatar van Daisy
Daisy

Ben het met Nienke eens, leuke info maar naast de vele spelfouten klopt de zinsopbouw ook niet. Leest echt heel onprettig en doet niet veel voor de geloofwaardigheid van de inhoud.

Avatar van Nienke
Nienke

Op zich leuke info, maar wat een hoeveelheid spelfouten!!!

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *