Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 10 weken zwanger

 

10 weken zwanger

10 weken zwanger alweer, je baby is de afgelopen 3 weken bijna drie keer zo groot geworden! De groei van je baby in je buik gaat in een sneltreinvaart, al zal je dat zelf misschien niet zo ervaren. Een verdubbeling in de omvang in slechts drie weken! En de komende drie weken zullen qua groei exact hetzelfde verlopen. Groeien, groeien en nog eens groeien. Bij 10 weken zwanger en je door de meest kritieke weken van je zwangerschap heen, je kunt nu met de Doppler technologie het hartje horen kloppen en dat betekent heel kort door de bocht dat als je een hartslag kan waarnemen, je heel blij en opgelucht kan zijn, je bent door de kritieke weken heen! De vitale organen zoals de darmen, lever en hersenen zitten op de juiste plek en beginnen hun functies langzaam op te pakken.

AanbevolenBuikbanden.com
Buikbanden zijn populair en heerlijk! Je kunt ze met jouw eigen kleding en met positiekleding combineren. Je krijgt hierdoor veel mogelijkheden zo kun je er met elke dag anders uit zien.

Bij 10 weken zwanger de eerste echo

Tussen week 10 en week 13 van je zwangerschap zul je de eerste echo gaan laten doen. Op deze 10 weken zwanger echo worden een aantal zaken zichtbaar, namelijk: Hoe lang je zwanger bent, of er afwijkingen zijn, of het hartje van je baby klopt, of de baby zich in de baarmoeder bevindt, of de conditie van de baarmoeder goed is en of er eventueel een meerling in je buik zit. Je bent nu 10 weken zwanger en mits de eerste echo honderd procent in orde is, voor veel stellen het moment om de zwangerschap wereldkundig te maken. Gefeliciteerd met dit heugelijke moment en geniet er van!

Je lichaam bij 10 weken zwanger

Alhoewel het gewicht van je baby en zijn omvang nog niet enorm is bij 10 weken zwanger is je baarmoeder wel flink aan het groeien, je baby moet tenslotte de ruimte krijgen. In deze fase zal het aanvoelen alsof je al heel wat aangekomen bent.. Je bent wel wat aangekomen maar toch is het meeste te wijten aan obstipatie ofwel constipatie. Ook deze week geldt, eet gezond, voldoende vezels en drink genoeg water. Misschien denk je er niet gelijk aan maar al die hormonale veranderingen kunnen invloed hebben op je tandvlees en dus ook op je gebit. Je tandvlees kan opzwellen en geïrriteerd raken. Dit is de zogenaamde “zwangerschap gingivitis.” Je kan er last van hebben tijdens je gehele zwangerschap. De symptomen die je hebt ervaren de weken hiervoor houden nog wel even aan. En dan nog iets, je taille begint te verdwijnen!

Symptomen 10 weken zwanger kunnen zijn

  • Obstipatie/constipatie
  • Gingivitis
  • Misselijkheid en overgeven (braken)
  • Vermoeidheid
  • Bandenpijn
  • Hoofdpijn
  • Stemmingswisselingen

Zwangerschapssymptomen bij 10 weken zwangerschap uitgelegd

Obstipatie en constipatie

Het blijft terugkomen en aanhouden ook nu je 10 weken zwanger bent, waarschijnlijk je hele zwangerschap. Eet gezond, drink voldoende water, eet kleine beetje tegelijk.

Gingivitis

Doordat je lichaam meer hormonen aanmaakt en je meer speeksel aanmaakt kan je tandvlees gevoeliger zijn dan normaal. Het kan zelfs gaan irriteren of ontsteken. Je kunt dit enigszins beperken door goed te poetsen na elke maaltijd en te flossen of een een klein borsteltje te gebruiken die tussen de tanden en kiezen heen kan. Mondwater na het poetsen kan ook helpen en is vooral lekker fris.

Misselijkheid en overgeven

Het mag dan wel “Morning sickness” heten maar je kan op elk moment van de dag zomaar spontaan misselijk of duizelig worden. Dit duizelig worden kan liggen aan je bloedsuikerspiegel en het beste is om dan even wat te eten. Het slechtste wat je kan doen is een maaltijd overslaan, helemaal in week 10 van je zwangerschap. Het overslaan van een maaltijd werkt averechts, je zult er alleen maar misselijker van worden. Het eten van gembersnoepjes of het drinken van ginger ale (gember bier) kan verlichting bieden. Er wordt ook wel beweerd dat het drinken van Coca Cola ook de misselijkheid vermindert.

Vermoeidheid

Je bent al 10 weken zwanger, neem je rust! Zwanger zijn is niet zomaar iets. Als je moe bent probeer dan zeker je rust te nemen. Het is een van de zwangerschapssymptomen die ook weer af gaan nemen de komende weken. Over ongeveer een maand dus rond 14 weken zwanger zul je je minder moe gaan voelen. Geef niet altijd zomaar toe aan je vermoeidheid. Het klinkt misschien raar maar als je wat oefeningen doet of een stukje gaat wandelen als je moe bent voel je je wellicht beter dan dat je alsmaar gaat liggen.

Hoofdpijn

Hoofdpijn bij 10 weken zwanger, waar is het goed voor zul je denken! De hormonen zijn hier vaak de oorzaak van maar ook vermoeidheid, honger en stress kunnen hoofdpijn in de tiende week veroorzaken. Een paracetamol zo nu en dan kan geen kwaad, je arts zal dit dan ook voorschrijven. Wat niet toegestaan is in week 10 en eigenlijk je hele zwangerschap is Ibuprofen. Gebruik van ibuprofen in de vroege fase van de zwangerschap geeft meer risico op een miskraam en hartafwijkingen bij de foetus. Probeer als je hoofdpijn hebt gewoon lekker in een donkere kamer te gaan liggen en leg een koud kompres op je gezicht of in je nek, een lekker wandeling in de frisse lucht kan ook voor verlichting zorgen.

Stemmingswisselingen

Mood Swings of stemmingswisselingen zijn heel normaal tijdens je zwangerschap dus ook bij 10 weken zwanger zul je hier al last van kunnen hebben. Het ene moment loop je zingend door het huis en het volgende moment zit je huilend op de bank. Maak je geen zorgen, je bent niet raar en zeker geen uitzondering. Wederom zijn het de hormonen die je stemming van het ene op het andere moment kunnen laten omslaan. Probeer er over te praten met je partner, zodat ook hij er zich bewust van is.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€8,99
Prenatal echo fotolijstje

Echo lijstje

Leuk lijstje in de vorm van een hartje om de echo van je baby in te doen, erg leuk voor op de babykamer!

Meer info

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
Neutrale buikbanden

Neutrale Buikbanden

Deze buikbanden draag je over je lingerie maar onder je gewone kleding. Buik en rug worden comfortabel ondersteund.

Meer info
 
 

11 reacties op "Symptomen 10 weken zwanger"

Avatar van Mina
Mina

Hej lieve mensen ik ben in week 9 en ben heel moe en overgeven lui en ik eet veel dat is mijn 3 kindje ben blij ermee ik wens Julie veel geluk met Julie zwangerschappen.

Avatar van Patrick
Patrick

Hey mijn vriendin is nu op weg naar week 10.is best spannend.ze heeft veel last van opkomend speeksel,vermoeidheid en vooral haar humeur is erg wisselvallig pff maar voorts is het wel leuk

Avatar van Patricia
Patricia

Hoi dames! Onverwachts ben ik zwanger inmiddels nu 10 weken. In het begin voelde ik me echt misselijk ,had vaak honger en was veel moe. Nu ik weet dat ik zwanger ben pas ik mijn eten aan,vaak wat kleinere porties eten en dat beetje verdelen over de hele dag. En uiteraard goed water en fruit drinken dat scheelt ook al een hoop! Momenteel voel ik mij erg goed naad de stemmenwisselingen en vermoeidheid naar dan. Aankomende vrijdag 22ste mijn eerste echo ben ontzettend benieuwd.

Avatar van Kimmy
Kimmy

Hoi allemaal, ik wil jullie alvast feliciteren met jullie zwangerschap en ik hoop dat jullie ervan genieten. Ik ben nu 10 weken en 5 dagen zwanger, is trouwens mijn 5e kindje. Ik vindt het geweldig maar heb wel last van veel misselijkheid, vermoeidheid en heb ook nog last van mijn tandvlees. Wie heeft misschien wat tips om mijn gevoelige tandvlees te behandelen? Bij mijn 4 vorige zwangerschappen heb ik heel weinig ervaren, ik was van begin tot eind heel fit. Bij mijn 5e zwangerschap wilt het bijna op mijn eerste lijken want ik maak voor het eerst zoveel mee haha. Ik hoop dat alles wel wegzakt verder in mijn zwangerschap. Ik wens jullie allemaal veel succes en kijk vooral goed naar je gezondheid. Groetjes, Kimmy :)

Avatar van Tayler
Tayler

Hallo dames, Sinds vandaag is mijn 10e week i gegaan en heb 9 mei mijn eerste echo. Super spannend want het is me eerste kindje. Ik merk wel dat ik een halve dag misselijk ben (over de hele dag). De tandarts had me al gewaarschuwd over de tandvlees. Vind het super spannend, af en toe stemmingswisseling maar daar probeer ik aan te werken hihi. Heeft iemand tips over het zo min mogelijk misselijk zijn als je in bed ligt 's avonds? Alsof t komt maar net niet. Fijne zwangerschap iedereen. :-D

Avatar van tamara
tamara

Hallo dames ik ben aan mijn 10 de week begonnen. Wij verwachten ons 2 de wondertje. kijk uit naar de eerste echo. net zoals vele vrouwen heb ik last van constipatie, misselijkheid, en stemmingswisselingen. maar het hoort er allemaal bij. Ik wens iedereen een leuke zwangerschap toe.veel genieten van de kleine momenten. en succes bij de grote ontmoeting van jullie lieve spruit. grtjs :) :)

Avatar van Lucinda Zijlstra - van Baerle
Lucinda Zijlstra - van Baerle

In de tiende week volop poepseks gehad!

Avatar van anna
anna

Hey, ik ben Anna. Ik ben 11 weken zwanger maar wist er geen niks van. Ik gebruikte een maand geleden de abortus pil maar k ben nog zwanger, heb veel bloedverlies maar voor derest s alles goed. Is mijn 2de kindje en bn er blij mee?

Avatar van Llink
Llink

Vandaag begint mijn 10e week! Deze week hebben we de eerste echo! :D Het is ons eerste kindje en ik vind alles reuze spannend. Dat van dat tandvlees wist ik niet, maar ik heb er wel last van. Parodontax wil nog wel iets helpen (ook al vind ik dat nu heel vies!), maar vooral minder suiker eten. Ik heb ook buikpijn, het lijkt op een aankomende menstruatie, daar ben ik wel wat bezorgd over. Maar het is nu meer een zeurende pijn dan kramp en ik heb ook geen bloedverlies. Geen bloed = goed en geen kramp = geen ramp. Voor de rest vallen de symptomen mee, ze zijn er wel, maar niet heel sterk aanwezig. Op naar week 11! Zijn er trouwens vrouwen die helemaal geen obstipatie hebben, zoals ik? Alles gaat nu wat dat betreft juist veel beter! (ik zal niet in details treden).

Avatar van Laurie
Laurie

Hoi Llink, gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik ben vandaag 10 weken!, ook van de eerste en ik vind het ooknerg spannend allemaal! Volgende week heb ik mijn echo! Ik ben hier zeer benieuwd naar. Ik heb voornamelijk last van duizeligheid en ben erg moe, ook mijn borsten doen erg veel pijn. Ik heb verder niet echt last van de zwangerschapkwaaltjes.. gelukkig.. wel lasr van obstipatie. Dit is erg vervelend! Wat fijn dat jij juist beter kan! Ik had al last van me darmen voor de zwangerschap dus ik denk ook dat het versterkt bij mij. Voor mij ook op naar week 11! Heel veel succes en veel plezier met de echo! Groet

Avatar van Steffie
Steffie

Heh bij is dat net hetzelfde! Ik heb enkel last van misselijkheid. Enkel opletten met wat je zegt over 'minder suiker eten'. Je moet wel wat gezonder eten, maar als je misselijk bent staat je suikerspiegel vaak te laag :) groetjes!

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *