Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 18 weken zwanger

 

Je bent 18 weken zwanger? Wat super leuk voor je! Hoe voel je je? Je baby is nu ongeveer 14 cm lang. Je kunt de omvang vergelijken met de grootte van een paprika. Bij 18 weken zwanger begint je baby steeds meer te bewegen, hij is erg druk met het buigen van zijn of haar armen en benen. Je zult deze bewegingen de komende tijd steeds meer gaan ervaren de komende weken. Je baby gaapt vanaf nu zelfs zo nu en dan en met een beetje geluk zie dit ook tijdens je pretecho! Je buik zal inmiddels wel ietsje groter zijn maar hoeft nog niet voor iedereen duidelijk te maken dat je zwanger bent.

Je baby bij 18 weken zwanger

Aangezien de baby bij een zwangerschap van 18 weken nog een erg dun huidje heeft zijn de adertjes erg goed zichtbaar. De oortjes zitten nu op de goede plaats maar staan nog wel een beetje naar buiten. Vanaf nu zal er Myeline gevormd worden om de zenuwen, dit proces zal tot een jaar na de geboorte door blijven gaan. Om precies te zijn omhult Meyeline het Axon in het zenuwstelsel om ervoor te zorgen dat informatie sneller wordt verstuurd via het zenuwstelsel. Indien je in verwachting bent van een meisje dan zullen nu, bij 18 weken zwanger, de baarmoeder en eileiders gevormd zijn en zich op hun correcte plaats bevinden. Bij jongetjes zullen de geslachtsorganen ontwikkeld zijn. Deze kunnen overigens nog niet altijd zichtbaar zijn tijdens een echo.

Jij, nu je 18 weken zwanger bent

De datum voor de 20-wekenecho zal inmiddels wel bekend zijn. Dus ergens de komende weken zal deze plaats vinden. Je baby zal tijdens deze echo gecontroleerd worden. Er zal gekeken worden of alle organen aanwezig zijn en op de juiste plaats zitten en of je placenta gezond is en op de juiste plaats zit. Tijdens deze echo zal ook het geslacht duidelijk zijn en eventueel, indien gewenst, aan je gemeld worden. Het geslacht is overigens vaak al zichtbaar vanaf 17 weken zwanger. Je weet dus zeer binnenkort of je een jongetje of meisje krijgt. Dit is trouwens niet het doel van de echo en de echoscopist is dan ook niet verplicht het geslacht te melden. Mocht je niet willen weten welk geslacht je baby heeft dan zul je dit vooraf aan de echoscopist(e) duidelijk moeten maken. Het zou vervelend zijn als deze per ongeluk het geslacht aan je verteld.

Enkele symptomen 18 weken zwanger

Rugpijn tijdens 18 weken zwanger

Vanaf week 18 van je zwangerschap zul je wellicht wat vaker last hebben van je rug. De groeiende baarmoeder zorgt ervoor dat het zwaartepunt van je lichaam verandert waardoor je rug op een andere manier belast wordt zodat dit rugpijn veroorzaakt.

Meer energie

Bij 18 weken zwanger zul je je een stuk beter voelen. Als je je de afgelopen weken wat ziek hebt gevoeld zul je nu veel meer energie hebben.

Bloedneus en/of verstopte neus

Je zult wat vaker last kunnen hebben van een bloedneus of een verstopte neus tijdens de 18e week van je zwangerschap. Dit is voornamelijk te wijten aan de veranderende bloedsomloop. Gebruik niet zomaar neussprays maar overleg eerst met je arts welke middelen gebruikt mogen worden tijdens je zwangerschap.

Pijnlijke en donkere tepels bij 18 weken zwanger

Je tepels zijn waarschijnlijk donkerder van kleur en kunnen tintelend of pijnlijk aanvoelen. Tevens kunnen de aderen in je borsten duidelijker zichtbaar zijn.

Zwangerschap van 18 weken, wat je nog moet weten..

  • Je zult vanaf nu mee Calcium tot je moeten nemen om ervoor te zorgen dat je baby sterke tanden en botten ontwikkelt. Calcium en vitamine D zijn op dit moment erg belangrijk om binnen te krijgen! Je kunt ze ook als supplementen tot je nemen. Bestel nu speciale supplementen voor tijdens je zwangerschap! Om te voldoen aan de behoefte van extra Calcium kun je natuurlijk ook lekker yoghurt smoothies maken. Ze zijn lekker en erg gezond en natuurlijk nuttig ten tijden van je zwangerschap.
  • Actief zijn en blijven tijdens je zwangerschap heeft zoals bekend vele voordelen maar overdrijf dit niet. Er zijn omstandigheden waarin het niet verstandig is te sporten tijdens je zwangerschap. Overleg dit met je verloskundige of huisarts.
  • Blijf je bekken trainen tijdens je zwangerschap. Verdiep je eens in oefeningen waarmee je je bekken kunt trainen tijdens je zwangerschap.
    Gezond Zwanger – Het Ultieme Zwangerschapsprogramma
  • Brandend maagzuur is één van de vervelende 18 weken zwanger symptomen. Ontspannen eten is lastig als je er erg veel last van hebt. Je zult er de komende tijd steeds vaker last van kunnen krijgen.
  • Je bent bij 18 weken zwanger op een paar weken na bijna op de helft van je zwangerschap en je zult je moeten gaan verdiepen in wat je allemaal nodig gaat hebben de tweede helft van je zwangerschap en als je baby geboren is. Denk hierbij aan de babykamer, kleding, speelgoed, verzorgingsproducten enz. Wij hebben een handige zwangerschap checklist voor je samengesteld en een overzicht van webshops waar je terecht kunt voor de meeste spullen.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

  • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
  • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
  • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

 
 

0 reacties op "Symptomen 18 weken zwanger"

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *