Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Checklist zwangerschap

 

Checklist zwangerschap

Omdat de zwangerschap een hele leuke maar ook een ingrijpende en hectische periode is hebben we een checklist zwangerschap opgesteld waarin alles waar je aan moet denken, vermeld staat. Je zult momenten hebben dat je het overzicht even kwijt bent van wat je wanneer allemaal moet regelen of aanschaffen. Of je nu al zwanger bent of voornemens bent zwanger te worden, je hebt met deze checklist een handige tool in handen tijdens de komende 40 weken. Voor het gemak hebben we deze checklist zwangerschap verdeeld in drie trimesters, namelijk het eerste trimester, het tweede trimester en het derde trimester.

Voordat je zwanger bent

 • Foliumzuur en vitamines slikken
  Het nemen van extra foliumzuur verkleint het risico dat je baby te wereld komt met een ernstige aandoening. De andere naam voor foliumzuur is vitamine B11. Foliumzuur zit van nature bijvoorbeeld in verse groenten, fruit, aardappelen, volkoren producten en melkproducten. Begin 4 weken voor je met anticonceptie stopt en blijf foliumzuur tabletten slikken tot week 10 van je zwangerschap. Ook andere vitamines zoals vitamine B en vitamine D zijn belangrijke te slikken voor en tijdens je zwangerschap.
  – Bestel Foliumzuur & Supplementen online!
 • Stoppen met roken!
  Stoppen met roken is uiteraard van wezenlijk belang zal je zwanger wilt worden en als je zwanger bent. Lees meer over stoppen met roken en laat je sigaretten de 9 maanden van je zwangerschap liggen, het liefst daarna ook maar dat is je eigen keuze!

Checklist zwangerschap eerste trimester

1-3 maanden, week 1 t/m week 13

 • Zwangerschapstest doen
  Om er zeker van te zijn of je zwanger bent of niet, zul je een zwangerschapstest moeten doen. Wanneer je deze test kunt doen hangt af van de lengte van je menstruatiecyclus en wanneer de eisprong heeft plaatsgevonden.
  – Bestel een zwangerschapstest discreet online!
 • Vertel het je werkgever
  Wettelijk ben je verplicht om uiterlijk drie maanden voor je bevalling, je werkgever in te lichten dat je zwanger bent. Je werkgever heeft dan ruim de tijd om eventueel vervanging te regelen. In een vroegtijdig stadium melden is verstandig!
 • Huisarts en verloskundige op de hoogte brengen
  Als je je huisarts inlicht zal de ene je uitnodigen voor een gesprek en de andere je door verwijzen naar een verloskundige.
 • Vertel het je tandarts en apotheek
  Het is verstandig je tandarts en je apotheek te melden dat je zwanger bent. Zij zijn zich dan bewust van het feit dat bepaalde medicijnen en bijvoorbeeld het maken van eventuele röntgenfoto’s die meer kunnen.
 • Moeders voor Moeders informeren
  Zo help je anderen! Moeders voor moeders is een organisatie die urine verzamelt van zwangere vrouwen. Deze urine bevat het hCG-hormoon dat gebruikt wordt door de farmaceutische bedrijven om geneesmiddelen te ontwikkelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Bezoek de website van Moeders voor Moeders.
 • Hou een zwangerschapsdagboek bij
  Dit is aan de ene kant fijn om e.e.a. van ja af te schrijven op moeilijke momenten maar is ook een zeer leuk document om later terug te lezen.
 • Regel de kraamzorg alvast
  Je schrijft je rond de derde zwangerschapsmaand al  in bij een kraamzorgbureau. Zo ben je er zeker van dat je na je bevalling kraamzorg hebt. Overigens doe je dit ook als je in het ziekenhuis wilt bevallen.
 • Inschrijven zwangerschapsgymnastiek
  Een baby op de wereld zetten is een topprestatie waarbij een goede voorbereiding het halve werk is.  Zwangerschapsgymnastiek draagt bij aan een ontspannen bevalling!
 • Aanmelden bij kinderdagverblijf
  Ben je voornemens gebruik te gaan maken van een kinderdagverblijf? Zoek een geschikt kinderdagverblijf uit en meld je aan.

Checklist zwangerschap tweede trimester

3-6 maanden, week 14 t/m week 27

 • Babyuitzet kopen
  Een leuk aspect van je zwangerschap is het uitzoeken en kopen van al die leuke lieve babyspulletjes. Van de babykamer tot verzorgingsartikelen, je moet alles nog gaan aanschaffen, dus tijd om ermee te beginnen!
 • Je kind door de vader laten erkennen bij de burgerlijke stand
  Ben je niet getrouwd dan moet de vader je baby erkennen. In dit stadium kan dit al maar heet het “Erkenning van de ongeboren vrucht”. Deze erkenning van het kindje kan overigens ook na de geboorte.
 • Kraampakket verzekeraar aanvragen
  De meeste zorgverzekeraars sturen je een kraampakket rond de zevende of achtste maand van je zwangerschap. Dit kraampakket moet je wel even aanvragen bij je zorgverzekering.
 • Aanschaffen zwangerschapskleding -en lingerie
  Je buik is natuurlijk al goed aan het groeien waardoor je wellicht al uit je kleding bent gegroeid. Zwangerschapskleding en zwangerschapslingerie is er in alle soorten en maten en verschilt wezenlijk qua design en pasvorm van de “normale” grote maten kleding. Kies daarom voor echte zwangerschapskleding, je wilt er toch ook leuk uit zien tijdens je zwangerschap?
  Zwangerschapskleding Prenatal
  De mooiste positielingerie
  Leuke, gevarieerde buikbanden bestel je makkelijk online!
 • Veel foto’s van je prachtige groeiende buik maken
  Vergeet geen foto’s van je groeiende buik te maken. Het is superleuk dit later terug te zien, uiteraard ook voor je kind als hij of zij wat ouder is.
 • Babynamen bedenken
  De naam verzinnen is een leuke bezigheid tijdens je zwangerschap voor zowel jou als je partner. Uren brainstormen om de allerleukste babynaam te vinden.
 • Eventueel peetouders regelen
  In veel families is het gebruikelijk een peetoom en peettante voor hun kind te kiezen. Wie gaan de peetouders worden? Heb je daar al over nagedacht?
 • Zwangerschapsverklaring voor je werkgever vragen
  Vraag je verloskundige om een zwangerschapsverklaring voor je werkgever ten behoeve van je zwangerschapsverlof.
 • Zwangerschapsverlof met werkgever bespreken
  Bespreek je zwangerschapsverlof met je werkgever. Wanneer ga je tijdelijk stoppen met werken.
De Blije Doos 468x60

Checklist zwangerschap derde trimester

6-9 maanden, week 28 t/m week 40

 • Bedenken hoe je wilt bevallen
  Wil je graag liggend, zittend, hurkend, op baarkruk of in bad bevallen? Dit is het moment om daar over na te denken en met je partner te bespreken.
 • Bedenken wie er aanwezig mag zijn bij de bevalling
  In veel gevallen is de partner degene die bij de bevalling aanwezig is maar je ziet ook vaak dat vrouwen hun moeder, een zus of een goede vriendin erbij vragen.
 • Fototoestel, filmpjes of geheugenkaart en batterijen bij de hand?
  Het moment nadert dus wees voorbereid, zorg dat alle apparatuur waarmee je de bevalling wilt gaan registreren klaar staat en opgeladen is. Het zou zonde zijn als je de bevalling niet kunt vastleggen terwijl dat wel je wens was.
 • Zorg ervoor dat je partner mobiel bereikbaar is
  Op het moment dat je moet bevallen en je partner is niet in de buurt, dan wil je hem kunnen bereiken. Zorg dat je partner in deze tijden mobiel bereikbaar is.
 • Babykamer afmaken
  De babykamer afmaken als deze nog niet af is, de tijden begint te dringen en je bent geruster als hij af is. Hoef je je daar geen zorgen meer over te maken!
 • Laatste spullen voor babyuitzet aanschaffen
  Je bent natuurlijk al een tijdje bezig met de babyuitzet maar er zullen nog zeker dingetjes zijn die nog aangeschaft moeten worden.
 • Kraampakket aanschaffen, bed verhogen, zeiltje en po regelen
  Ga je thuis bevallen dan moet je het kraampakket aanschaffen, je bed verhogen (voor de verloskundige) en een zeiltje regelen.
 • Spullen voor de thuisbevalling klaarleggen
  Denk hierbij aan een warmwaterkruik, een ijszak, massageolie, je lievelingsmuziek (op je ipod of mobiel), warme sokken en een wijd T-shirt
 • Ingepakte weekendtas klaarzetten
  Wellicht kies je bewust voor een ziekenhuisbevalling maar je mocht je voor een thuisbevalling gaan dan kan het onverhoopt zo zijn dat je wegens omstandigheden toch in het ziekenhuis moet bevallen. Zet daarom een weekendtas klaar met spulletjes zodat je dat niet in alle haast hoeft te doen.
 • Zoek de snelste weg naar het ziekenhuis
  Eentje waar je misschien nog helemaal niet bij stil heeft gestaan. Je zou het maar niet weten als je moet gaan bevallen. Gebruik Google Maps om erachter te komen wat de snelste route is.
 • Voedingsbeha kopen
  Ga je borstvoeding geven dan is het dragen van een voedingsbeha niet noodzakelijk, maar wel makkelijk en fijn. Een voedingsbeha heeft namelijk cups die opengemaakt kunnen worden zodat je je kindje discreet en makkelijk de borst kunt geven.
  Modieuze voedingsbeha online bestellen
 • Geboortekaartje bestellen en tekst bedenken
  Heb je al nagedacht over de geboortekaartjes en de tekst die je erop wilt gaan zetten. Bestel de geboortekaartjes op tijd zodat je ze in huis hebt als je gaat bevallen.
 • Adressen op enveloppen schrijven
  Ga je voor de traditionele geboortekaartjes dan is het moment daar om de adressen alvast op de enveloppen te schrijven. Geboortekaartjes kun je tegenwoordig natuurlijk ook online bestellen, dan hoef je uitsluitend een adressenbestand te uploaden.
 • Beschuit en muisjes in huis halen
  Je kan het alvast maar in huis hebben, beschuit met muisjes! Roze muisjes voor een meisje, blauwe muisjes voor een jongetje maar dit wist je uiteraard al!
 • Babykleertjes klaarleggen
  Het moment dat je de babykleertjes gaat klaarleggen dan loopt je zwangerschap tegen het eind en sta je op het punt te bevallen.
 • Samen naar de film of uit eten
  Probeer de dagen rond je bevalling (uitgerekende datum) nog zoveel mogelijk te genieten en ga nog eens samen met je partner een lekker hapje eten of naar de bioscoop. Na je bevalling zul je hectische tijden beleven waarin dit soort dingen even niet meer gedaan worden…

Navigeer snel naar

Mail deze checklist zwangerschap naar jezelf

Deze checklist zwangerschap is vrij uitgebreid en je zult  onze website moeten bezoeken om hem te raadplegen. TIP: E-mail deze checklist naar jezelf zodat je hem op je computer of telefoon hebt staan. Hoe doe je dat? Je mailt deze zwangerschap checklist door onderstaand formulier in te vullen.

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Meer info
€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat.

Meer info
 
 
 

10 reacties op "Checklist zwangerschap"

Avatar van J
J

Hoe kan ik nu die checklist mailen naar mezelf??

Avatar van wieteke
wieteke

Wat een verschrikkelijke reclame "lekker zwanger worden in 60 dagen van Boris Bergman" staat er onder aan de pagina. Alsof het de eigen schuld is van mensen met vruchtbaarheidsproblemen omdat ze verkeerd eten! En wat slecht dat er onder aan een pagina met goede informatie een zo'n misleidende reclame staat om wanhopige mensen geld af te trochelen en zorgen dat ze mogelijk het medisch traject mijden! Weghalen zou ik zeggen!

Avatar van Cheyenne kiekens
Cheyenne kiekens

Checklist 9 maanden to-do list

Avatar van Ramona
Ramona

Lijst bevalling zwangerschap

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *