Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Roken tijdens zwangerschap

 

Roken tijdens zwangerschap

Je bent zwanger! Een hele leuke tijd van je leven. Je informeert jezelf over alle facetten van de zwangerschap en wil optimale omstandigheden creëren voor de baby en jezelf. Dit is hoe de meeste vrouwen tegenover hun zwangerschap staan. Roken is natuurlijk nog steeds populair maar absoluut schadelijk voor je gezondheid. Roken tijdens zwangerschap is natuurlijk helemaal niet goed voor je baby en jezelf net als alcohol tijdens zwangerschap. Het beste wat je kan doen voor je ongeboren baby is stoppen met roken om uw kind een gezonde start in het leven te geven. Het is nooit te laat om te stoppen met roken! Elke sigaret die u rookt bevat meer dan 4.000 chemische stoffen, dus roken tijdens zwangerschap is uitermate slecht voor uw ongeboren baby. Sigaretten kunnen de essentiële zuurstoftoevoer naar uw ongeboren baby beperken waardoor het hartje van uw baby, telkens wanneer u een sigaret opsteekt, harder gaat kloppen.

Voordelen van niet roken tijdens zwangerschap

Stoppen met roken omdat u zwanger ben zal vrijwel meteen voordelen hebben voor u en uw baby. Schadelijke gassen zoals koolmonoxide en andere schadelijke chemicaliën zullen uit je lichaam te verdwijnen. Wanneer je stopt met roken tijdens zwangerschap:

 • Zul je minder last hebben van Hyperemesis Gravidarium (ochtendmisselijkheid) en vermindert het risico van complicaties tijdens de zwangerschap.
 • Heb je een grotere kans op een gezondere zwangerschap en een gezondere baby.
 • Zal  het risico op een miskraam verminderen.
 • Zul je beter kunnen omgaan met de geboorte van je baby’tje.
 • Heb je minder kans op een te vroeg geboren baby en daarmee minder risico dat je baby aan zuurstof moet en extra voeding nodig heeft (gevolgen van een prematuur geboorte)
 • Zal je baby minder kans hebben om met ondergewicht geboren te worden. Baby’s van vrouwen die roken tijdens zwangerschap wegen gemiddeld 200 gram lichter dan baby’s waarvan de moeder niet gerookt heeft.
 • Zul je de kans op wiegendood verminderen.

Het makkelijkste is als u zwanger wilt worden vooraf te stoppen met roken. Zwanger willen worden en roken gaan niet samen!

Tips om te stoppen met roken tijdens zwangerschap

Stoppen met roken tijdens zwangerschap of ruim voor je zwangerschap is voor veel vrouwen een lastige kwestie. Emotioneel weet je dat het beter is voor het verloop van je zwangerschap en voor het kind. Maar zoals veel mensen die roken kunnen beamen vergt het nogal wat doorzettingsvermogen en mentale overredingskracht om te stoppen. Hieronder een aantal tips om het je makkelijker te maken te stoppen met roken voor- of tijdens je zwangerschap.

 • Noteer de redenen om te stoppen. Bekijk deze lijst wanneer je in de verleiding dreigt te komen om te gaan roken.
 • Bepaal je “stop dag”! Op deze dag gooi je alle sigaretten, aanstekers en asbakken weg. Bij voorkeur is dit moment ruim voor je zwangerschap.
 • Drink veel water.
 • Neem een stressbal of ga een hobby doen waarmee je met je handen werkt. Dit zorgt ervoor dat het niet meer roken tijdens zwangerschap makkelijk wordt doordat je iets te doen hebt met je handen.
 • Blijf bezig! Maak zo nu en dan eens een wandeling of doe kleine klusje zodat je gedachten afdwalen van de drang om te gaan roken.
 • Neem zo nu en dan een gezonde snack zoals wat rauwe groenten en/of fruit. En neem zo nu en dan een suikervrije kauwgom om de behoefte om iets in je mond te hebben te verlichten.
 • Vermijdt plekken en activiteiten die je associëren met roken.
 • Vraag je partner of vriend om u te helpen stoppen. Praat met diegene als je behoefte krijgt aan een sigaret.
 • Vraag uw zorgverzekeraar naar de vergoeding voor hulpmiddelen zoals pleisters, kauwgom, neusspray en eventueel medicijnen. Doe dit overigens tijdens je zwangerschap wel in overleg met je arts.
 • Raak niet ontmoedigd als het stoppen met roken meteen lukt. Blijf proberen! Als je het helemaal niet lukt probeer dan op z’n minst te minderen.

Veilige producten om te stoppen

Het is natuurlijk het beste om voor je zwangerschap al te stoppen met roken maar ben je al zwanger dan zijn onderstaande producten helemaal veilig. Je mag tijdens je zwangerschap natuurlijk ook geen nicotine vervangende stoffen binnen krijgen. Het komt er dus op neer dat je het meer in de mentale hoek moet zoeken. Hieronder een aantal producten die je helpen bij het stoppen met roken.

Kijk op deze pagina voor meer zwanger worden tips.

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

Stoppen met roken

De Mentale Stoppen Met Roken Methode

Bestel deze methode om van het roken af te komen zonder ontwenningsverschijnselen en stress Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen? Boris Bergman heeft een...

Meer info

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
 
 

0 reacties op "Roken tijdens zwangerschap"

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *