Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 7 weken zwanger

 

7 weken zwanger

Je bent 7 weken zwanger

Het hoofdje heeft ongeveer 1/3 van de grootte van de gehele embryo. Bij een echo kan je het hartje al horen en zien kloppen, de ogen beginnen al vorm te krijgen evenals de oren en ook de beginnende armen, handjes, benen en voetjes kan je onderscheiden alhoewel ze nu meer op kleine zwemvliesjes lijken. Over het algemeen wordt er geen echo uitgevoerd bij 7 weken zwanger, alleen in uitzonderlijke gevallen of bij hele grote bezorgdheid wordt er in deze fase van de zwangerschap al een echo gedaan. Je baby heeft nu ongeveer de afmeting van een druif en dat is bijna 2 keer zo groot als in week 6! Technisch gezien is je baby nog steeds een embryo en heeft iets van een kleine staart. Die staart verdwijnt binnen een paar weken.

Je lichaam bij een zwangerschap van 7 weken?

Je baby is nog zo klein en je ziet misschien nog niks van een buikje maar je borsten kunnen flink gegroeid zijn inmiddels, dit kan zelfs al een volle cupmaat meer zijn. Als je buik wel flink gegroeid is zijn dit zeer waarschijnlijk je darmen, dit wordt veroorzaakt door een tragere stofwisseling en wellicht wat gasvorming. Je lichaam wil zo veel mogelijk voedingstoffen(energie) uit het voedsel halen om alle veranderingen die er in je lichaam plaatsvinden zo goed mogelijk te doorstaan. Je baarmoeder is hevig aan het groeien en kan soms op je blaas drukken waardoor je wat meer moet plassen dan normaal gesproken. Je ingewanden verschuiven een stukje om ruimte te maken voor je baby. Als je al last had van ochtendziekte zal dit in deze week ook niet minder worden Je zou ook last van brandend maagzuur kunnen krijgen, eet in dat geval wat vla, drink wat melk of neem een pepermuntje, dit zal het brandende gevoel wat verzachten. Bij 7 weken zwanger gieren door je lijf dus je wisselende stemmingen zijn nog altijd niks om je zorgen over te maken. Zwangerschapstip: Je partner kan er niks aan doen, blijf aardig!

Lichamelijke en mentale symptomen 7 weken zwanger

 • Opgeblazen buik / gas vorming
 • Obstipatie
 • Branden maagzuur
 • Gevoelige of zelfs pijnlijke borsten
 • Misselijkheid
 • Vaker plassen
 • Stemmingswisselingen
 • Afkeer voor voedsel

Voeding en gezondheid week 7 zwangerschap

Als je 7 weken zwanger (tussen de vijfde en de achtste week van de zwangerschap) bent is gezonde voeding een uitermate belangrijke factor voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel, de spijsvertering, ademhaling en de bloedsomloop van je baby. Het is verstandig je ijzer inname te verdubbelen aangezien je in deze periode een hoger risico loopt op ijzertekort of bloedarmoede. Stem je dieet hier dus op af en eet veel ijzer-rijke voedingsmiddelen zoals bladgroenten, vlees, eieren en noten. Blijf je Prenatale vitamine supplementen prenatale supplementen nemen, ze bieden een extra bron van ijzer, foliumzuur en andere belangrijke vitaminen en mineralen.

Zo Voorkom Je Stress, Pijn & Andere Narigheid Tijdens Je Zwangerschap

Wist je dat maar 11% van de vrouwen en hun partners echt genieten van hun zwangerschap?

Leer in het driedelige boekenpakket van Boris Bergman hoe je van je zwangerschap een genot maakt en een gezonde baby op de wereld zet.

Je ontdekt het volgende:

 • ​Alles over zwangerschapskwaaltjes en praktische tips om ze te voorkomen en te verlichten
 • D​e beste adviezen voor de gezondheid van jouw en je baby
 • De gids voor een goed voorbereidde en zorgeloze bevalling

Probeer nu risicovrij het “Zorgeloos Zwanger” pakket van Boris

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Meer info
 
 

14 reacties op "Symptomen 7 weken zwanger"

Avatar van Suzen
Suzen

Bren, ik heb exact dezelfde symptonen. Hie is het bij jou afgelopen. Hoop positief?

Avatar van Bren
Bren

Nu 7 weken en twee dagen zwanger. De vermoeidheid begint bij mij nu wat meer toe te slaan. Ook duizeligheid en wat hoofdpijn sinds een paar dagen. Pijnlijke borsten had ik met name in week 5 en 6. Mijn vorige zwangerschap is helaas mis gegaan bij 8 weken en merk dat ik nu toch erg bang ben dat dit nog eens gebeurt. Vandaag had ik heel licht bloedverlies dus toch maar even de verloskundige gebeld. Waarschijnlijk gaat het alleen om oud bloed en is het geen reden tot paniek. Ik heb verder geen krampen e.d maar zie wel overal staan dat wanneer de pijn in je borsten afneemt, dit ook een voorteken van een miskraam kan zijn. Ik maak me nu dus toch zorgen. Of is het normaal dat de borstpijn in week 7 weer wat afneemt? Gr. B

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *