Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!

 

Symptomen zwangerschap

De eerste zwangerschap symptomen worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap maar één van de allerbelangrijkste eerste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Het bewust zijn van de eerste symptomen van de zwangerschap is belangrijk omdat de symptomen verband kunnen houden met iets anders dan een zwangerschap. Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich aandienen. Het is mogelijk dat u een paar weken helemaal niks ervaart terwijl u toch zwanger bent.

Eerste symptomen zwangerschap zijn

  • Vertraging of zelfs gemiste menstruele cyclus
  • Hoofdpijn
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Rugpijn in de onderrug

Indien u seksueel actief bent en last heeft van één van de bovenstaande symptomen, is het belangrijk om een zwangerschapstest online te bestellen en een thuistest uit te voeren. Lees hieronder meer over de eerste symptomen van de zwangerschap.

Eerste symptomen zwangerschap op een rijtje

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Vertraagde of gemiste menstruele cyclus

Een vertraagde of gemiste menstruele cyclus is het meest voorkomende symptoom dat ertoe leidt dat veel vrouw een zwangerschapstest doen. Wanneer u zwanger bent, moet je volgende periode worden gemist en dus de menstruatiecyclus stoppen. Veel vrouwen kunnen bloeden terwijl ze zwanger zijn, maar deze bloedingen zullen korter en minder hevig zijn dan in een normale periode.

Opgezwollen en gevoelige borsten

Gezwollen of gevoelige borsten zijn één van de allereerste symptomen van een eventuele zwangerschap die in een vroeg stadium (1 á 2 weken na de bevruchting) tot uiting kunnen komen. Vrouwen kunnen veranderingen in hun borsten ervaren zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Vermoeidheid

Al in de eerste week na de bevruchting kunnen zwangere vrouwen zich moe gaan voelen. Het gevoel van vermoeidheid is een van de eerste symptomen zwangerschap die veel zwangere vrouwen ervaren.

Misselijkheid (zwangerschapsmisselijkheid)

Dit bekende zwangerschap symptoom zal vaak opduiken tussen 2 á 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap helemaal geen last van, terwijl anderen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap last hebben van misselijkheid.

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt in het begin van de zwangerschap maar het gebruikelijk dat vrouwen een zeurende rugpijn tijdens hun zwangerschap ervaren.

Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Vaak moeten plassen

Ongeveer rond 6 á 8 weken na de bevruchting zult u met enige regelmaat naar het toilet gaan. U zult frequenter urineren dan u gewend bent. De baarmoeder is gaan opzwellen nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden en deze zal tegen uw blaas aan drukken, waardoor je vaker naar het toilet zult moeten.

De tepels worden donkerder en groter

Als u zwanger bent, kan de huid rond je tepels donkerder en groter worden.

Verhoogde trek in voedsel of juist afkeer voor bepaald voedsel

Terwijl u normaal misschien niet het grootste verlangen heeft om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een extreem verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eet patroon van zwangere vrouwen verandert enorm. Dit kan de hele zwangerschap duren maar het verschilt overigens per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezond eten tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang! Een zwangerschapsdieet kan je helpen tijdens je zwangerschap.

Heb je al een zwangerschapstest gedaan?

Veel vrouwen ervaren de eerste weken van hun zwangerschap niet heel erg bewust. Heb je bepaalde symptomen die wellicht lijken op een eventuele zwangerschap en wil je zekerheid, doe een zwangerschapstest! Hieronder hebben we een aantal goede en betrouwbare zwangerschapstests geplaatst die je online kunt bestellen!

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Meer info

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
 
 
 

186 reacties op "Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!"

Avatar van maddie03
maddie03

Hoi, ik ben 24 en heb al paar keer sex gehad met mijn vriend zonder condoom. Ik merkte ongeveer 4 weken geleden dat mijn borsten wat groter waren geworden, maar niet gevoelig (nu nog steeds niet). Mijn vriend wou dat ik een test deed, en gedaan ongeveer 2 weken geleden en was negatief. Maar ongeveer 2 dagen daarna werd ik ongesteld op 12 april, terwijl dat pas 17 april moest zijn. Nu kan het wel is eerder komen, dat weet ik, maar heb nooit eerder gehad dat het 5 tot 6 dagen eerder kwam. Duurde wel gewoon 5 a 6 dagen, maar nu heb ik toch pijn in mijn onderrug en hoofdpijn. Kan het dan toch zijn dat ik misschien toch wel zwanger ben, terwijl ik gewoon ongesteld ben geworden (wel te vroeg) en de test negatief was (misschien te vroeg getest?)

Avatar van Callisto
Callisto

Ik denk het niet. De testen zijn redelijk betrouwbaar tegenwoordig. En je hoort nog geen rugpijn te hebben in het begin. Hoofdpijn hoort ook niet typisch bij een zwangerschap.

Avatar van anoniem
anoniem

ik ben 14 jaar en al ongeveer 1,5 jaar ongesteld maar nu ben ik al een tijdje niet ongesteld geweest ongeveer 3 a 4 maand en meestal ben ik om de 2 maanden ongesteld en dat als ik het ben heel erg dat ik om het uur mijn maandverband/tampon moet verwisselen. weet iemand wat ik nu heb en waarom ik altijd zo erg ongesteld ben en wat ik daar misschien aan kan doen en kan ik zwanger zijn want ik heb de laatste paar weken ook al heel erg last van mijn buik maar ik heb niet zo vaak echt sexueel contact maar heel soms en als ik dat heb gaat zijn penis ook niet helemaal in mijn vagina.

Avatar van ikke
ikke

Ga naar je huisarts, die kan je verder helpen. Hevige menstruatie is trouwens niet heel veel aan te doen. En hoe diep een penis gaat heeft niks met het risico op zwangerschap of soa te maken.

Avatar van Lea
Lea

Mijn menstruatie cyclus is zo ontzettend onregelmatig dat ik het niet meer bij houd. Want ik voel het toch altijd aankomen.. Maar nou is het zo dat mijn vriend vorige week iets te laat was met een condoom om doen. Nou wil ik een zwangerschapstest doen maar weet niet wat mijn nod is.. iemand advies? ps: ik voel mijn menstruatie altijd aankomen maar de klachten zijn hetzelfde als zwangerschap symptomen

Avatar van Callisto
Callisto

Ik kan met niet voorstellen dat de klachten hetzelfde zijn als zwangerschapsymptomen. Je hoort namelijk juist GEEN buikkrampen te hebben als je zwanger bent. Geen hoofdpijn enz! Ik zou 4 weken nadat je sex hebt gehad een test doen.

Avatar van Anoniem
Anoniem

Hallo, Ik ben 19 jaar en voel me al een tijdje niet goed. Ik ben al een tijdje gestopt met de pil sinds vorig jaar september als het niet eerder is, na mijn stop ben ik onregelmatig ongesteld geweest dat kan kloppen omdat ik gestopt ben, maar rond november ben ik 2 maanden niet ongesteld geweest waardoor ik begon te twijfelen ik heb meerdere malen een zwangerschapstest gedaan maar die waren negatief, in januari begon ik me misselijk te voelen en had ik last van braken tot overgeven ik ben de laatste tijd vaak moe en voel wel lichte duwtjes in me buik maar die zijn dan vaak ook snel over wel heb ik vaak last van hoofdpijn vorig maand kreeg ik 2x een bloeding een van 4 dagen en de 2de van bijna een week en dat allebei in het zelfde maand wel heb ik onveilig sex met mijn partner en dat al langer dan een half jaar pliesssss helpp ben ik nou zwanger?

Avatar van Callisto
Callisto

Als je onveilige sex hebt gehad heb je natuurlijk een grote kans dat je zwanger bent... Ik zou met deze klachten naar de dokter gaan. Een thuistest heeft geen zin als die al meerdere malen negatief waren. Succes!

Avatar van Anoniem
Anoniem

Hai.. Ik ben sinds kort weer begonnen met de pil. En dit is nu nog maar mijn eerste weekje, ik heb seks gehad zonder condoom. Maar heb de pil ook niet ingenomen toen ik ongesteld was. Pas erna.. Dus ik weet niet of het wel zo slim was om gelijk seks te hebben. Ik las pas achteraf op internet dat het beter is om de pil een maand te gebruiken om seks zonder condoom te kunnen hebben.. Ik sta niet te wachten om zwanger te worden

Avatar van callisto
callisto

Een test heeft pas nut als je hem doet nadat je ongesteld had moeten worden. En de eerste week is de pil nog niet veilig. Na de eerste week meestal wel, maar kijk voor de zekerheid even op de bijsluiter van je pil! Ik hoop dat alles goed is met je.

Avatar van Ano
Ano

Ik ben 15 , ik heb seks gehad met me vriend. Maar dat was zonder condoom enz. Maar ik heb nu heel erge onderrug pijn en me onderbuik kan er ook wat van. Ik heb heel vaak hoofdpijn gekregen. Ik en snel me . Me tepels zijn groter geworden , maar er doet niet pijn ofz. Dus ik vrag ne af of dat ik zwanger ben

Avatar van anoniem
anoniem

Waarom zou je op uw 15e in hemelsnaam seks hebben zonder condoom of enige bescherming? Wil je persé zwanger worden dan?

Avatar van Karin
Karin

Met 14 jaar zou je met andere dingen bezig moeten zijn dan met sex, maargoed. Het 'vlies' is een fabeltje. De enige manier om daar achter te komen is als je een test doet. Ik hoop voor je dat het niet zo is want met 14 jaar ben je vreselijk jong en naief en niet in staat een kind op te voeden want je bent zelf nog een kind. Denk svp de volgende keer aan jezelf en gebruik condooms!! Niet alleen om een evt zwangerschap te voorkomen maar ook om jezelf te beschermen tegen soa's!

Avatar van mama van lola
mama van lola

Ik begrijp wel dat je er toch wel n beetje mee bezig bent maar het kan goed zijn dat het door stress kwam omdat je toch bang bent zwanger te zijn sucses

Avatar van anoniem
anoniem

Niemand vraagt om vooroordelen, maar je moet het ook niet gaan promoten. Wat is mij dat nu zeg. Je hoeft niet alles als 'normaal' te beschouwen omdat mensen die zich in deze situatie bevinden dat doen.

Avatar van Larissa
Larissa

Ze vroeg niet om beoordeeld te worden. Ze vroeg ook geen tips waar 14 jarigen mee bezig horen te zijn. Als je geen aardig antwoord zonder vooroordelen kunt geven hou dan gewoon je mond. Ik ben een hele jonge moeder met een heel blij, gezond , verzorgd en goed opgevoed kind van 6 jaar oud.

Avatar van saus
saus

Sorry hoor maar karin heeft gelijk het is niet Normaal om als 14 jarig kind zwanger te worden en je hoort er zeker niet bij !

Avatar van Marcel
Marcel

Met dit soort negatieve oordelen zullen jonge mensen alleen maar een afkeer krijgen om vragen te stellen bij hun ouders of dokter, omdat ze dan misschien bang zijn ook door hun veroordeeld te worden. Als jij zo volwassen was Karin dan zou je dat toch moeten weten. Kinderen kunnen op hun 13de al in de pubertijd komen. En iemand die in de pubertijd zit experimenteert nu eenmaal. Het is alleen wel een fase die de ene anders mee maakt dan de ander. Het is dus aan de volwassenen om op een fatsoenlijk pedagogische manier dit aan jongeren te leren zonder een verdere oordeel te trekken. Anders ben je zelf ook niet in staat een kind op te voeden. En een maagdenvlies (Hymen) is geen fabel. Alleen de benaming is onjuist. De enige fabel is die is ontstaan, Is dat het maagdenvlies volledig is gesloten. Als dat het geval zou zijn dan had een vrouw niet kunnen menstrueren, Wat alleen uitzonderlijk voorkomt bij een medische afwijking.

Avatar van tienermoeder
tienermoeder

Karin, jij bent ook vast in de tijd stil blijven staan! Kinderen die met 14 jaar seksueel actief zijn, horen gewoon bij de normale jeugd van tegenwoordig! Ook hier een tienermoeder aan het woord. Zwanger met 14 en bevallen met 15. Ik durf hardop te zeggen dat er nog veel moeders iets van mij hadden kunnen leren. Mijn zoon van ondertussen tien is lief, zorgzaam, beleefd en zeer netjes opgevoed. Jij fijn voor de oorlog blijven hangen en vast een ouder die zegt : dat doet mijn kind niet. Lekker zo slim blijven! Chayra ik hoop dat je eruit bent gekomen. Liefs

Avatar van Marcella
Marcella

Ik heb de laatste paar dagen na het eten buikpijn en heel moe veel slapen en emotioneel kan ik zwanger zijn?

Avatar van emily
emily

ben ja al overtijd anders zou ik je toch gewoon een zwangerschaps test aanraden weet je het derickt . veel sucses

Avatar van Tine
Tine

Sinds een paar weken voel ik me 's morgens soms wat mottig, ook hoofdpijn, vaker dan anders naar toilet moeten gaan, m'n hart kan ik soms voelen kloppen in m'n buik als ik neerlig. Op het internet heb ik al wat opgezocht en er komt toch veel overeen met hetgeen ik voel. Weet iemand soms wat dat kan betekenen? Zou ik zwanger kunnen zijn?

Avatar van anoniem in paniek
anoniem in paniek

Hallo, Kan iemand mij please helpen? Ik ben 16 en ga over 6 weken op een zeilreis waardoor ik sinds kort aan de pil ben, Ik was heeeel onregelmatig ongesteld, want de laatste keer was meer dan 2,5e maand geleden. Toch heb ik in de eerste week van de pil al onveilig seks gehad. nu zit ik op de 4e dag van week 4.... Ik dacht dat ik toch niet zwanger kon worden, maar nu begin ik te twijfelen. Ik slik de pil meteen door, dus testen of ik wel of niet bloed is geen optie. Maar ik ben heel erg vermoeid, heb zere borsten en mijn tepels zijn best gevoelig. Daarnaast heb ik meer trek en krijg ik rare bubbeltjes op de tepelschoven. Ik ben heel erg bang dat ik dus zwanger ben, maar durf geen test te doen ivm eventueel positief resultaat. Dan zou ik abortus moeten doen, want ik ga over 6 weken al de atlantische oceaan over zeilen. En ik durf al helemaal niets aan mn ouders te zeggen want die weten niet eens dat ik het doe en zijn nogal strikt/stijf/ouderwets. Wat moet ik doen? Kan ik echt zwanger zijn? HELP!!!!

Avatar van piet
piet

Gewoon die test doen het resultaat staat vast en hoe eerder je het weet des te beter. Als je zwanger bent zal je het er waarschijnlijk toch met je ouders over moeten hebben maar daarvoor nog niet. Maar denk maar zo: je ouders zijn ook jong geweest en zullen heus niet er van opkijken als jij ook seks hebt als jij de pech hebt dat je zwanger bent dan denk ik dat ze daar wel begrip voor hebben. Ik ken jou ouders niet dus denk dat je daar zelf het beste over kan beoordelen

Avatar van Callisto
Callisto

Ik neem aan dat je de bijsluiter niet gelezen hebt. Daar staat namelijk heel duidelijk in dat als je de pil in de eerste week vergeet, je een ander voorbehoedsmiddel moet gebruiken. Hij begint pas na de eerste week te werken... Ik zeg dat niet om je een standje te geven, maar als tip voor de volgende keer :) En doe een test, vóórdat je op reis gaat! Dat is het enige dat ik je aan kan raden!

Avatar van Wilma
Wilma

Als tip wil ik je geven, test of je zwanger bent en wees open naar je ouders. Dit kan je ontzettend mee vallen! Doe geen abortus want dit achtervolgd je je hele leven! Dit is geen oplossing. Er zijn tal van mensen die je willen helpen!

Avatar van Denise Haverhoek
Denise Haverhoek

Ik heb een heftige verleden en zelf 2 dagen zwanger geweest en de morning afterpil genomen geloof me soms lig ik er nog wakker van omdat ik er spijt van heb

Avatar van Laura
Laura

Dit zijn waarschijnlijk gewoon de symptomen van het gebruik van de pil. Dit heb ik ook gehad komt gewoon omdat je meer hormonen binnenkrijgt. Echt allemaal precies dezelfde symptomen. Maar je kan altijd voor de zekerheid een test doen natuurlijk :)

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *