Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!

 

Symptomen zwangerschap

De eerste zwangerschap symptomen worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap maar één van de allerbelangrijkste eerste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Het bewust zijn van de eerste symptomen van de zwangerschap is belangrijk omdat de symptomen verband kunnen houden met iets anders dan een zwangerschap. Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich aandienen. Het is mogelijk dat u een paar weken helemaal niks ervaart terwijl u toch zwanger bent.

Eerste symptomen zwangerschap zijn

  • Vertraging of zelfs gemiste menstruele cyclus
  • Hoofdpijn
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Rugpijn in de onderrug

Indien u seksueel actief bent en last heeft van één van de bovenstaande symptomen, is het belangrijk om een zwangerschapstest online te bestellen en een thuistest uit te voeren. Lees hieronder meer over de eerste symptomen van de zwangerschap.

Eerste symptomen zwangerschap op een rijtje

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Vertraagde of gemiste menstruele cyclus

Een vertraagde of gemiste menstruele cyclus is het meest voorkomende symptoom dat ertoe leidt dat veel vrouw een zwangerschapstest doen. Wanneer u zwanger bent, moet je volgende periode worden gemist en dus de menstruatiecyclus stoppen. Veel vrouwen kunnen bloeden terwijl ze zwanger zijn, maar deze bloedingen zullen korter en minder hevig zijn dan in een normale periode.

Opgezwollen en gevoelige borsten

Gezwollen of gevoelige borsten zijn één van de allereerste symptomen van een eventuele zwangerschap die in een vroeg stadium (1 á 2 weken na de bevruchting) tot uiting kunnen komen. Vrouwen kunnen veranderingen in hun borsten ervaren zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Vermoeidheid

Al in de eerste week na de bevruchting kunnen zwangere vrouwen zich moe gaan voelen. Het gevoel van vermoeidheid is een van de eerste symptomen zwangerschap die veel zwangere vrouwen ervaren.

Misselijkheid (zwangerschapsmisselijkheid)

Dit bekende zwangerschap symptoom zal vaak opduiken tussen 2 á 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap helemaal geen last van, terwijl anderen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap last hebben van misselijkheid.

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt in het begin van de zwangerschap maar het gebruikelijk dat vrouwen een zeurende rugpijn tijdens hun zwangerschap ervaren.

Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Vaak moeten plassen

Ongeveer rond 6 á 8 weken na de bevruchting zult u met enige regelmaat naar het toilet gaan. U zult frequenter urineren dan u gewend bent. De baarmoeder is gaan opzwellen nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden en deze zal tegen uw blaas aan drukken, waardoor je vaker naar het toilet zult moeten.

De tepels worden donkerder en groter

Als u zwanger bent, kan de huid rond je tepels donkerder en groter worden.

Verhoogde trek in voedsel of juist afkeer voor bepaald voedsel

Terwijl u normaal misschien niet het grootste verlangen heeft om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een extreem verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eet patroon van zwangere vrouwen verandert enorm. Dit kan de hele zwangerschap duren maar het verschilt overigens per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezond eten tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang! Een zwangerschapsdieet kan je helpen tijdens je zwangerschap.

Heb je al een zwangerschapstest gedaan?

Veel vrouwen ervaren de eerste weken van hun zwangerschap niet heel erg bewust. Heb je bepaalde symptomen die wellicht lijken op een eventuele zwangerschap en wil je zekerheid, doe een zwangerschapstest! Hieronder hebben we een aantal goede en betrouwbare zwangerschapstests geplaatst die je online kunt bestellen!

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat.

Meer info

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
 
 
 

186 reacties op "Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!"

Avatar van tammy
tammy

Hoi hoi ik heb een vraagje vorgen maand was ik meer dan 1week te vroeg ongesteld ... en dezen maand is die datum all geweesten ben het nog niet ? Kan het zijn dat ik gewoon weer de ouden datum ongesteld woord of kan het zijn dat ik zwanger ben ?? Alvast bedankt

Avatar van Callisto
Callisto

Dat kan dus allebei. Ik zou wachten tot datum waarop je normaal gesproken ongesteld wordt. Wordt je het dan niet dan zou ik een test doen. Succes!

Avatar van nelle
nelle

wanner kan ik et best testen of ik zwanger ben? na 2 weken?...ik hb sex gehad na mn menstruatie... wil dn dn zeggen dt ik heleml nt zwanger kn raken?.ook door voorvocht kn ik zwanger raken tog? ik maak me zorgn...hb wel rugpijn af en toe hoofdpijn en viel me vermoeid denk ik...hb vaak slap op school etc..mischien is et ook alln maar..omdt ik me egt druk maak..denk ik mischien aan zwangerschap...reactive aub!!

Avatar van Callisto
Callisto

Ik heb geen idee waarom mensen denken dat hoofdpijn en rugpijn symptomen zijn van een zwangerschap. Je kunt een test doen nadat je je menstruatie mist. Daarvoor heeft het geen enkel nut om een test te doen. Succes!

Avatar van CTQ
CTQ

Ik ben onregelmatig ongesteld maar ben door gewichtsverlies 4 maanden netjes achter elkaar ongesteld geworden. Deze maand ben ik niet ongesteld geworden en ik heb last van mijn onderrug en ik had twee dagen achter elkaar last van hartkloppingen en kortademigheid. Ook ben ik erg moe. na een negatief zwangerschap test, zie ik er een beetje tegen op om dat antwoord ook van de huisarts te horen. Kan dit een zwangerschap betekenen?

Avatar van melissa
melissa

ik heb de afgelopen 13 dagen hb ik 10x sex gehad en vandaag net kreeg k druk op mijn blaas en als ik dan naar de toilet moet komt er een heel klein plasje uit, en zonet heeel erg weinig en heel erg licht bloed..

Avatar van poohbeertje
poohbeertje

dat noemen ze een blaasontsteking...

Avatar van Kelly N
Kelly N

Ik ben de laatste paar weken al redelijk wat verdikt, heb ook last van zere en harde borsten. Ik eet dingen die ik normaal nooit eet, maar er is één ding waarvan ik denk dat het niet kan, ik neem de prikpil dus ik weet niet of ik zogenaamd overtijd ben of niet. Help me aub!

Avatar van Callisto
Callisto

Doe gewoon een test! 2 Stuks voor 5 eurie, bij de Kruidvat. Succes :)

Avatar van kaylee
kaylee

Ik ben 17 jaar oud. Ik heb paar dagen voor me ongesteldheid seksuele ervaring gehad met een jongen. Ik ben 2 dagen ongesteld geweest maar ik merk dat ik dikker begin te worden en het rommeld aardig in me lichaam ik ben al 2 dagen ook niet lekker beetje misselijk duizelig en hoofdpijn . Ben ik zwanger? ?

Avatar van opmerkelijke discussie
opmerkelijke discussie

Wat ik toch opmerkelijk vind, is dat hier veel gevraagd wordt of iemand door bepaalde symptomen zwanger is... Buikklachten hoeven niet per direct te wijzen op een zwangerschap. Doe een test en je weet meteen hoe je ervoor staat. Blijven de klachten, bezoek je huisarts. Wat veel interessanter is om te bespreken --> Stel je bent wel zwanger en je hebt de eerste symptomen.. wat moet je eraan doen om het wat draaglijker te maken.

Avatar van callisto
callisto

Ik vroeg me precies hetzelfde af! Waarom doen mensen niet gewoon een test. Wij kunnen via internet niet zien of iemand zwanger is! Ik ben nu 7 maanden zwanger en moet eerlijk zeggen dat het heel erg persoonlijk is wat voor klachten je krijgt en wanneer. Ik had b.v. met 5 maanden al last van vocht vasthouden in mijn voeten en enkels, en dat is nog steeds zo. Het enige wat ik daarvoor aan kan raden is met je voeten op een kussen slapen, zodat ze wat hoger liggen dan normaal. Verder heb ik alle tips die ik kon vinden geprobeerd, maar niets anders dan de voeten omhoog helpt.

Avatar van Karen
Karen

Hoi, Ik zit aan het einde van mijn eerste pilweek en heb sinds gisteren al twee dagen weer last van menstruatie. Terwijl ik na mijn vorige strip ook o'gesteld ben geweest zoals normaal. Vorige maand wel antibiotica moeten nemen en een pil vergeten. Zou dit kans zijn op zwangerschap?

Avatar van Callisto
Callisto

Als je de pil niet in de eerste week vergeten bent, is het niet erg. Antibiotica vermindert wel de werking van de pil. TE VROEG ongesteld worden is echt geen symptoom van zwanger zijn! Ik zou wel langs de huisarts gaan en laten weten dat je in je eerste week van de pil al ongesteld bent geworden.

Avatar van ashley
ashley

hallo ik ben een meisje van 15 (bijna 16)en heb seks gehad met mijn vriend zonder condoom en ik pak de pil niet. hy is wel net niet klaargekomen in mij maar ik heb nogaltijd mijn regels niet gehad terwijl ik ze normaal vorige week moest hebben. ik heb geen geld voor een test en ik wil mijn ouders er buiten laten. kan iemand me helpen?

Avatar van Callisto
Callisto

Leen 5 euro van een vriendin en ga naar het Kruidvat. Het is tegenwoordig niet zo duur meer. Kijk of je met iemand kan praten, misschien een lerares, tante, oma? Succes! (En van voorvocht dat uit de penis komt kun je ook zwanger raken.)

Avatar van b
b

Ik heb een probleempje ik zit dus in stress ik ben 17 en heb in januari geen seks gehad maar de jongen waar mee ik toen had had eerst zichzelf afgetroken en toen mij gevingerd zins dien ben ik 2 x ongesteld geweest maar veel minder dan normaal en nu begint me buik aan de onder kant boller te worden k woog in januari 49 kilo en nu 52 kilo en ben det laatste zijn tijd ook erg moe kan het zijn dat ik zwanger ben.

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *