shopify analytics tool

Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!

 

Symptomen zwangerschap

De eerste zwangerschap symptomen worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap maar één van de allerbelangrijkste eerste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Het bewust zijn van de eerste symptomen van de zwangerschap is belangrijk omdat de symptomen verband kunnen houden met iets anders dan een zwangerschap. Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich aandienen. Het is mogelijk dat u een paar weken helemaal niks ervaart terwijl u toch zwanger bent.

Eerste symptomen zwangerschap zijn

  • Vertraging of zelfs gemiste menstruele cyclus
  • Hoofdpijn
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Rugpijn in de onderrug

Indien u seksueel actief bent en last heeft van één van de bovenstaande symptomen, is het belangrijk om een zwangerschapstest online te bestellen en een thuistest uit te voeren. Lees hieronder meer over de eerste symptomen van de zwangerschap.

Eerste symptomen zwangerschap op een rijtje

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Vertraagde of gemiste menstruele cyclus

Een vertraagde of gemiste menstruele cyclus is het meest voorkomende symptoom dat ertoe leidt dat veel vrouw een zwangerschapstest doen. Wanneer u zwanger bent, moet je volgende periode worden gemist en dus de menstruatiecyclus stoppen. Veel vrouwen kunnen bloeden terwijl ze zwanger zijn, maar deze bloedingen zullen korter en minder hevig zijn dan in een normale periode.

Opgezwollen en gevoelige borsten

Gezwollen of gevoelige borsten zijn één van de allereerste symptomen van een eventuele zwangerschap die in een vroeg stadium (1 á 2 weken na de bevruchting) tot uiting kunnen komen. Vrouwen kunnen veranderingen in hun borsten ervaren zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Vermoeidheid

Al in de eerste week na de bevruchting kunnen zwangere vrouwen zich moe gaan voelen. Het gevoel van vermoeidheid is een van de eerste symptomen zwangerschap die veel zwangere vrouwen ervaren.

Misselijkheid (zwangerschapsmisselijkheid)

Dit bekende zwangerschap symptoom zal vaak opduiken tussen 2 á 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap helemaal geen last van, terwijl anderen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap last hebben van misselijkheid.

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt in het begin van de zwangerschap maar het gebruikelijk dat vrouwen een zeurende rugpijn tijdens hun zwangerschap ervaren.

Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Vaak moeten plassen

Ongeveer rond 6 á 8 weken na de bevruchting zult u met enige regelmaat naar het toilet gaan. U zult frequenter urineren dan u gewend bent. De baarmoeder is gaan opzwellen nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden en deze zal tegen uw blaas aan drukken, waardoor je vaker naar het toilet zult moeten.

De tepels worden donkerder en groter

Als u zwanger bent, kan de huid rond je tepels donkerder en groter worden.

Verhoogde trek in voedsel of juist afkeer voor bepaald voedsel

Terwijl u normaal misschien niet het grootste verlangen heeft om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een extreem verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eet patroon van zwangere vrouwen verandert enorm. Dit kan de hele zwangerschap duren maar het verschilt overigens per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezond eten tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang! Een zwangerschapsdieet kan je helpen tijdens je zwangerschap.

Heb je al een zwangerschapstest gedaan?

Veel vrouwen ervaren de eerste weken van hun zwangerschap niet heel erg bewust. Heb je bepaalde symptomen die wellicht lijken op een eventuele zwangerschap en wil je zekerheid, doe een zwangerschapstest! Hieronder hebben we een aantal goede en betrouwbare zwangerschapstests geplaatst die je online kunt bestellen!

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat.

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Meer info
 
 
 

194 reacties op "Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!"

Avatar van mariandel vh
mariandel vh schreef op

Hallo! ik ben pas 19. normaal gesproken wordt ik rond de 14e ongesteld. (In juni en de maanden daarvoor was dat wel zo) Sinds Juli, na mn verjaardag zou dat dus weer moeten gebeuren. Dit keer was ik 1 week te laat en ben dus op de 21e geworden, normaal gesproken ben ik zo lek als een vergiet om t zo maar even te zeggen en lekte ik vaak door. Deze keer bleef het "netjes binnen de lijntjes" ik had geen krampen of zeurende hoofdpijn en was ik maar 3/4 dagen terwijl ik daarvoor 5/6 dagen. Nu in Augustus ben ik weer niet op de 14e geworden, heb op die dag wel steken gehad aan de rechterkant wat doortrok naar mijn rug. Heb wel een test gedaan maar was negatief. Ik vraag me af of ik zwanger kan zijn of dat er iets is veranderd in mijn cyclus. Groetjes'x

Avatar van ip
ip schreef op

Kan alsjeblieft iemand me helpen. Ik ben een tijd aan de prikpil geweest en daar nu 6 maanden ongeveer mee gestopt. Gebruik geen anticonceptie meer. Nou ben ik 1 1.2 week geleden ongesteld geweest. Vanochtend werd ik wakker met een inlegkruisje onder het bloed.. het lijkt mij dat dit geen menstruatie is aangezien ik al 3 of 4 maanden op dezelfde datum en dus regelmatig ongesteld ben. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

Avatar van <a href=Ikke' title='Avatar van Ikke' src='https://secure.gravatar.com/avatar/1ea57661150c1d3f76ad092a40db436d?s=170&d=mm&r=g' srcset='https://secure.gravatar.com/avatar/1ea57661150c1d3f76ad092a40db436d?s=340&d=mm&r=g 2x' class='author_gravatar alignright_icon avatar nopin avatar-170 photo' height='170' width='170' />
Ikke schreef op

Hoi. Ik en mijn man proberen voor een 2de kindje. Hoewel we helemaal nog niet lang bezig zijn, voel ik me wel al "anders": tegen de avond misselijk, borsten voelen zwaarder maar lijken het wel niet (ben ze gewoon meer gewaar), soms steken mijn tepels plots, .... BIj mijn eerste zwangerschap was ik onmiddelijk 'zeker'. Iets zegt mij dat ik nu terug zwanger ben, maar het voelt toch anders aan dan bij mijn eerste zwangerschap. Ik heb ook een zeer lange cyclus van 35 dagen, dus het is lang wachten tot zekerheid. (laatste menstruatie op 12/07). En ben nu toch wat nerveus.....Ook blijk ik plots op een week tijd 4 kilo afgevallen te zijn! Kan iemand mij meer zekerheid geven in afwachting tot een zwangerschapstest?

Avatar van deniz
deniz schreef op

hallo ik ben deniz ik ben bijna 21 jaar oud ik had een vraag ik zoek de hele tijd een vraag ik kan niet antwoord van krijgen mijn laatste menstruatie was op 12.07-2014 ik heb naar 23 dagen heb sex gehad met mijn vriend op 04.08.2014 dat was onveilig sex en hij is in mij klaar gekomen sinds die dag ik heb buikpijn ik voel me niet lekker ik ben niet misselijk maar het voelt zo dat ik ga kotsen ik wil het weten dat ik een kans heb om zwanger te worden of niet? bedankt alvast

Avatar van anoniempje
anoniempje schreef op

Ik ben 18 ik heb laatst onveilig sex gehad voor de zekerheid de morningafterpil in genomen kan het zijn dat je dan nog zwanger kunt zijn ? En als je die morningafterpil bij de apotheekhebt gekocht word het dan in het systeem gezet zodat je huisarts het kan zien ?

Avatar van anoniempje
anoniempje schreef op

Ik ben 18 ik heb laatst onveilig sex gehad ik heb de morningafterpil ingenomen toch ben ik bang dat ik zwanger ben zou ik zwanger kunnen zijn??

Avatar van kimmi
kimmi schreef op

Hey ik ben een meisje van 21 jaar en heb 2 dagen na dat mijn pil gedaan was met mijn vriend sex gehad en vanaf toen met 1week tussen zonder al de kwaaltjes dat ik zodadelijk ga opnoemen heb gehad ik moet dus veel naar het toilet (plassen) en eet meer als normaal en heb ook soms veel last van misselijkheid weet er iemand of het kan zijn dat ik zwanger ben ja of nee ? Alvast bedankt

Avatar van Noortje
Noortje schreef op

Ik ben 19 en ben vorig maand "juni" 2x kort achter elkaar ongesteld geworden de 3de tot de 9de en de 19de tot de 25ste ik hoorden begin deze maand de 2de van juli ongesteld te worden dat ben ik nog steeds niet ik snap wel dat het zo kan zijn omdat ik 2x achter elkaar mijn menstruatie heb gehad, zelf slik ik geen pil maar vrij ik wel, iemand hier een antwoord op Ps: ik heb lichte bloedverlies al mijn 2de dag! Alvast bedankt Gr. Norr

Avatar van anoniempjee
anoniempjee schreef op

Ik slik al ruim 10 jaar de pil nou heb ik een tijdje wat meer stress gehad waardoor ik onregelmatige menstruaties kreeg, hierdoorheeft de huisarts een hogere pil voorgeschreven later ben ik weer terug gegaan op een lagere dosis en dat ging goed. Nu heb ik perongeluk weer een hogere dosis mee gekregen bij de apotheek. Vanaf dat. 4 dagen na het nemen van deze pil kreeg ik de volgende symptomen: duizeligheid misselijkheid en overgeven, extreem moe, enorme opvliegers van bloedheet en zweten voornamelijk als ik een tijdje sta, krampen in mn buik, snachts enorm zweten, hoofdpijn (druk achter mn ogen) en overdreven emotioneel (kan om elk liedje wat ik hoor gaan huilen) ook heb ik steeds enorme trek en sochtends enorme honger alsof ik savonds niets gegeten heb. kan dit door die verhoogde pil komen ik zit nu op microginon 50. Komt het iemand bekend voor?

Avatar van anoniempie
anoniempie schreef op

Hoii ik ben maandag ongesteld geworden maar bijna tot helemaal niet ,en normaal ben ik het gewoon wel erg.alleen s nachts .. maar ben vaak moe en heb hoofdpijn vaak plassen , zou dit wat kunnen betekenen!!

Avatar van Me
Me schreef op

Ik denk dat je het beste naar de huisarts kan gaan, zij hebben zwijgplicht ;-) Internet kan een oplossing zijn, maar werkt niet als je twijfelt over het feit of je dan wel niet zwanger bent. Snap dat het lastig kan zijn, maar zet je er overheen dan help je jezelf uiteindelijk het beste.

1 3 4 5 6 7 14

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderstaande HTML tags zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>