Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!

 

Symptomen zwangerschap

De eerste zwangerschap symptomen worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap maar één van de allerbelangrijkste eerste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Het bewust zijn van de eerste symptomen van de zwangerschap is belangrijk omdat de symptomen verband kunnen houden met iets anders dan een zwangerschap. Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich aandienen. Het is mogelijk dat u een paar weken helemaal niks ervaart terwijl u toch zwanger bent.

Eerste symptomen zwangerschap zijn

  • Vertraging of zelfs gemiste menstruele cyclus
  • Hoofdpijn
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Rugpijn in de onderrug

Indien u seksueel actief bent en last heeft van één van de bovenstaande symptomen, is het belangrijk om een zwangerschapstest online te bestellen en een thuistest uit te voeren. Lees hieronder meer over de eerste symptomen van de zwangerschap.

Eerste symptomen zwangerschap op een rijtje

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Vertraagde of gemiste menstruele cyclus

Een vertraagde of gemiste menstruele cyclus is het meest voorkomende symptoom dat ertoe leidt dat veel vrouw een zwangerschapstest doen. Wanneer u zwanger bent, moet je volgende periode worden gemist en dus de menstruatiecyclus stoppen. Veel vrouwen kunnen bloeden terwijl ze zwanger zijn, maar deze bloedingen zullen korter en minder hevig zijn dan in een normale periode.

Opgezwollen en gevoelige borsten

Gezwollen of gevoelige borsten zijn één van de allereerste symptomen van een eventuele zwangerschap die in een vroeg stadium (1 á 2 weken na de bevruchting) tot uiting kunnen komen. Vrouwen kunnen veranderingen in hun borsten ervaren zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Vermoeidheid

Al in de eerste week na de bevruchting kunnen zwangere vrouwen zich moe gaan voelen. Het gevoel van vermoeidheid is een van de eerste symptomen zwangerschap die veel zwangere vrouwen ervaren.

Misselijkheid (zwangerschapsmisselijkheid)

Dit bekende zwangerschap symptoom zal vaak opduiken tussen 2 á 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap helemaal geen last van, terwijl anderen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap last hebben van misselijkheid.

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt in het begin van de zwangerschap maar het gebruikelijk dat vrouwen een zeurende rugpijn tijdens hun zwangerschap ervaren.

Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Vaak moeten plassen

Ongeveer rond 6 á 8 weken na de bevruchting zult u met enige regelmaat naar het toilet gaan. U zult frequenter urineren dan u gewend bent. De baarmoeder is gaan opzwellen nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden en deze zal tegen uw blaas aan drukken, waardoor je vaker naar het toilet zult moeten.

De tepels worden donkerder en groter

Als u zwanger bent, kan de huid rond je tepels donkerder en groter worden.

Verhoogde trek in voedsel of juist afkeer voor bepaald voedsel

Terwijl u normaal misschien niet het grootste verlangen heeft om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een extreem verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eet patroon van zwangere vrouwen verandert enorm. Dit kan de hele zwangerschap duren maar het verschilt overigens per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezond eten tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang! Een zwangerschapsdieet kan je helpen tijdens je zwangerschap.

Heb je al een zwangerschapstest gedaan?

Veel vrouwen ervaren de eerste weken van hun zwangerschap niet heel erg bewust. Heb je bepaalde symptomen die wellicht lijken op een eventuele zwangerschap en wil je zekerheid, doe een zwangerschapstest! Hieronder hebben we een aantal goede en betrouwbare zwangerschapstests geplaatst die je online kunt bestellen!

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Meer info
€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat.

Meer info
€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
 
 
 

186 reacties op "Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!"

Avatar van laila
laila

Hallo, ik heb 3 zwangerschap testen gedaan... 2 negatief en 1 ligt positief... al ik symptomen van een zwangerschap ga lezen heb ik vaak meer als de half. Ik weet niet wat ik moet. Ben ik het wel of niet? Groetjes

Avatar van Liesyuu
Liesyuu

Hallo Ik ben 24 jaar heb een zoon van vier jaar oud, nu had ik dus onveilige seks gehad met als doel tweede kind, ik heb wel dat mijn borsten groeien en me buik zet uit als ik zwanger zou zijn ben ik ongeveer 4/5 weken. Mijn menstruatie cyclus is al sinds ik 6 Jaar oud was verstoord ook mag ik daardoor geen hormoon pillen etc. Ik menstrueer 2,5 a 3 weken per maand en maar 1 a 2 weken niet. Deze maand was ik inneens 3 weken en 2 dagen niet aan het menstrueren. Ik heb test gedaan maar geeft niks aan (was met me eerste zwangerschap ook tot ik 11 weken was) .. Ik weet niet of ik nu zwanger ben of niet, ik ben zo bang voor miskraam ofzo en non huisarts is 1 week met vakantie....heeft iemand hier ervaring mee?

Avatar van Evelyn Veldhuizen
Evelyn Veldhuizen

Beste collega met een zwangerschap website, Graag zou ik een samenwerking met je aangaan. Ik heb veel verschillende zwangerschapswebsites in beheer en ik zou graag een link met je willen ruilen. Door met mate links te ruilen, kan je zorgen dat je positie in de zoekmachines verbeterd wordt. Per email kan ik een overzicht toesturen van de websites die ik beheer en waarop ik een link kan plaatsen voor je. Graag hoor ik of je interesse hebt om met mij een of meerdere links te ruilen. Groeten Evelyn Veldhuizen

Avatar van Betsy
Betsy

Beste Laatst ongesteldheid eind augustus inmiddels heel wat weken verder nog steeds niks (onderzoek men zijn reeds gestart) en test negatief 22 oktober voor het laatst getest sinds zondag ineens een bloeding licht roze en alleen met vegen zeg maar, maand verband was niet nodig zo weinig was het... 1 dag nu weg zou dit een innesteling kunnen zijn? En wanneer kan k testen want uitgaand van de 1e dag van laatste menstruatie heeft geen zin (ik hoop dat iemand het snapt ?)

Avatar van Jessica
Jessica

Hello ik ben jessica ik ben 16 jaar ik heb al een maand men pil niet gepakt maar men vraag is zou ik zwanger kunnen zijn want ik heb het 4 keren gedaan zonder condoom en ik moest al 2 weken men regels hebben maar heb ze nog niet gehad ik heb last van men onderborsten en rond men navel doet het pijn en ik ben soms misselijk en ik heb het gevoel dat ik moet overgeven en ik moet veel naar het toilet en eet ook veel de laatste tijd en men buik verdikt wel veel grtjes

Avatar van vlinder31
vlinder31

Hallo allemaal. wie weet hier raad mee of heeft een soort gelijke ervaring. Ik heb een onregelmatige cyclus tussen de 29 en 35 dagen nu ben ik 7 september voor het laatst ongesteld geweest (1e dag van laatse cuclus) mijn 3 cyclussen hiervoor waren 34, 30 en 34 dagen, ik heb op 3 oktober me eisprong gehad (eerste keer ovu testen gebruikt ) ik had die bewuste dag ook af en toe een heel klein beetje bloed verlies na een toilet bezoek, en last van me buik. Dit nooit eerder gehad, nu ben Ik ben tot op heden niet ongesteld geworden en een zwangerschaps test die ik van de week heb gedaan was negatief. Heb wel wat last van kwaaltjes sinds woensdag, maar dat heb ik ook als ik ongesteld moet worden, al voeld dit wel wat anders aan. Kan het zijn dat ik van de week pas me innestelling heb gehad? In me achterhoofd zit nog steeds dat ik ongesteld kan worden maar vind het nu wel erg lang duren. Dit is me 40ste dag. groetjes

Avatar van Martina
Martina

Hoi, ik pak al een goe paar maandjes geen pil meer en gebruik ik ook niets anders. Ik ben ondertussen al week overtijd. Heb al test gedaan maar het was negatief, maar ik voel soms pijn in mijn onderbuik, duizelig & overdag voel ik dat ik moet overgeven. Zou ik dan toch zwanger zijn of is het door de stress dat ik me zo voel ? Gr

Avatar van Larissa
Larissa

Hallo , ik heb 2weken geleden met me vriend gervereen en ik moest 4 dagen geleden ongesteld worden ik ben het niet geworden. Ik heb pijn aan me onder rug , heel vaak moe k slaap nu 3x op een dag als ik naar de wc moet doet het plassen pijn en ik moet soms huilen om niks. zal ik zwanger kunnen zijn ?? Iemand die er meer van af weet ? Mvg larissa

Avatar van Laetitia
Laetitia

Hallo, ik neem al een dikke maand geen pil meer. Ik ben nu ongeveer al 5dagen overtijd! Heb de test gedaan 3dagen gelden negatief. En heb ze ondertussen nog altijd niet zou ik dan toch zwanger kunnen zijn??? Graag een antwoord A.U.B vriendelijke grtn

Avatar van Larissa
Larissa

Misschien schijnzwanger ?

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *