Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!

 

Symptomen zwangerschap

De eerste zwangerschap symptomen worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap maar één van de allerbelangrijkste eerste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Het bewust zijn van de eerste symptomen van de zwangerschap is belangrijk omdat de symptomen verband kunnen houden met iets anders dan een zwangerschap. Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich aandienen. Het is mogelijk dat u een paar weken helemaal niks ervaart terwijl u toch zwanger bent.

Eerste symptomen zwangerschap zijn

  • Vertraging of zelfs gemiste menstruele cyclus
  • Hoofdpijn
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Rugpijn in de onderrug

Indien u seksueel actief bent en last heeft van één van de bovenstaande symptomen, is het belangrijk om een zwangerschapstest online te bestellen en een thuistest uit te voeren. Lees hieronder meer over de eerste symptomen van de zwangerschap.

Eerste symptomen zwangerschap op een rijtje

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Vertraagde of gemiste menstruele cyclus

Een vertraagde of gemiste menstruele cyclus is het meest voorkomende symptoom dat ertoe leidt dat veel vrouw een zwangerschapstest doen. Wanneer u zwanger bent, moet je volgende periode worden gemist en dus de menstruatiecyclus stoppen. Veel vrouwen kunnen bloeden terwijl ze zwanger zijn, maar deze bloedingen zullen korter en minder hevig zijn dan in een normale periode.

Opgezwollen en gevoelige borsten

Gezwollen of gevoelige borsten zijn één van de allereerste symptomen van een eventuele zwangerschap die in een vroeg stadium (1 á 2 weken na de bevruchting) tot uiting kunnen komen. Vrouwen kunnen veranderingen in hun borsten ervaren zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Vermoeidheid

Al in de eerste week na de bevruchting kunnen zwangere vrouwen zich moe gaan voelen. Het gevoel van vermoeidheid is een van de eerste symptomen zwangerschap die veel zwangere vrouwen ervaren.

Misselijkheid (zwangerschapsmisselijkheid)

Dit bekende zwangerschap symptoom zal vaak opduiken tussen 2 á 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap helemaal geen last van, terwijl anderen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap last hebben van misselijkheid.

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt in het begin van de zwangerschap maar het gebruikelijk dat vrouwen een zeurende rugpijn tijdens hun zwangerschap ervaren.

Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Vaak moeten plassen

Ongeveer rond 6 á 8 weken na de bevruchting zult u met enige regelmaat naar het toilet gaan. U zult frequenter urineren dan u gewend bent. De baarmoeder is gaan opzwellen nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden en deze zal tegen uw blaas aan drukken, waardoor je vaker naar het toilet zult moeten.

De tepels worden donkerder en groter

Als u zwanger bent, kan de huid rond je tepels donkerder en groter worden.

Verhoogde trek in voedsel of juist afkeer voor bepaald voedsel

Terwijl u normaal misschien niet het grootste verlangen heeft om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een extreem verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eet patroon van zwangere vrouwen verandert enorm. Dit kan de hele zwangerschap duren maar het verschilt overigens per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezond eten tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang! Een zwangerschapsdieet kan je helpen tijdens je zwangerschap.

Heb je al een zwangerschapstest gedaan?

Veel vrouwen ervaren de eerste weken van hun zwangerschap niet heel erg bewust. Heb je bepaalde symptomen die wellicht lijken op een eventuele zwangerschap en wil je zekerheid, doe een zwangerschapstest! Hieronder hebben we een aantal goede en betrouwbare zwangerschapstests geplaatst die je online kunt bestellen!

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Meer info

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
 
 
 

186 reacties op "Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!"

Avatar van anita de vries
anita de vries

Ik heb heel veel van onderrug pijn en kramp in mn onderbuik ik ben gewoon ongesteld en misselijk af en toe kan ik zwanger zijn ?????

Avatar van saivienka
saivienka

wat moet ik doen om zwanger te worden omdat ik slaap met me vriend hij komt naar binnen maar ik raak geen zwanger

Avatar van Babette
Babette

Beste Saivienka, tijdje geleden hebben we een interessant artikel over zwanger worden geplaatst op onze weblog. Wellicht interessant voor je...

Avatar van Jolien
Jolien

Hallo. Ik ben het laatst ongesteld geweest op 7mei. Vorige maand ben ik niet ongesteld geweest. Ik heb deze zaterdag een zwangerschapstest laten doen maar het was negatief. Maar ik voel me al een hele lange tijd misselijk, duizelig , gevoelige borsten. Mijn eetlust is ook veranderd, sommige "voeding" dat ik eerst àt wil ik niet meer hebben. Is er kans dat ik zwanger ben ? Hartelijk bedankt.

Avatar van Michelle
Michelle

Heey ik heb een vraagje ik ben 17j maar ik heb een 2 weke gelede op donderdag avond mijn pil vergete en pas daarna van vrijdag op zaterdag nacht tege 1 uur mijn pil pas kunnen inneme ik kan ineens niet meer tegen eiren ik ben snel misselijk en mijn borsten zijn gevoeliger is er een kans dat ik zwanger ben dan ? Alvast bedankt

Avatar van laura
laura

ik ben 39 jaar 13 jaar gesteriliseerd laatste menstruatie gehad 29 mei nu ben ik overtijd kan ik zwanger zijn.

Avatar van DANIELA
DANIELA

IK BEN NU 40 JAAR WEL MIJN MENSTRUATIE WAS VOOR T LAAST OP 15 MEI 2015 EN IK HEB WEL GEEN LAST VAN MISSELIJKHEID MAAR WEL EEN OPGEZWOLLEN GEVOEL DUS NU GEEN MENSTRUATIE GEZIEN VANDAAG IS AL 25JUNI2015 DUS VANDAAG IS 5 WEKEN EN 6 DAGEN DAT IK MIJN MENSTRUATIE NIET HEB GEZIEN MAAR JA IK WACHT EFE VOLGEND MAAND DAN WIL IK EEN ZWANGERSSCHAP DOEN HOPELIJK BEN IK ZWANGER WANT MIJN MAN IS NU AL 49 JAAR EN HFT MAAR 2 JONGENS MET ZN X

Avatar van Christina
Christina

Hallo in heb een vraagje ik neem al 4maand mijn pil nimeer in en ik heb nu last van pijnlijke borste en heb een lichte bloedverlies is da een van de symptomen van zwangerschap of niet alvast bedankt

Avatar van Chrisina
Chrisina

Hallo ik heb wat last van pijnlijke borste vooral aan mijn tepels en heb een lichte bloed verlies en ik vraag me af ben ik nu zwanger of niet?

Avatar van Babette
Babette

Hi Chrisina, Kan voor nu alleen maar adviseren een zwangerschapstest te doen!

Avatar van Xena
Xena

Hallo Sinds kort heb ik last van zwarte afscheiding met bloed Normaal zou ik mijn regels moeten hebben en dan heb ik verschrikkelijk veel last van pijn. Nu heb ik af en toe een kramp. Ik vraag me af of dit een teken van innesteling kan zijn ?

Avatar van Effie
Effie

Hallo, Sinds een week of 5 heb ik ineens last van zeer pijnlijke borsten (af en aan), een dikkere en opgezette buik, geen eetlust en een opgeblazen gevoel. Ik heb twee weken last gehad van diarree, wat nu wel over is. Ook ben ik ontzettend moe. Zijn dit specifiek symptomen voor een zwangerschap? Ik twijfel heel erg want ik heb namelijk al bijna twee jaar de Mirena. Menstruatie is nihil geworden daardoor, afgelopen half jaar geen bloedverlies meer gehad. Kun je zwanger zijn met een spiraaltje en zijn dit de symptomen? Groetjes, Effie.

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *