Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!

 

Symptomen zwangerschap

De eerste zwangerschap symptomen worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap maar één van de allerbelangrijkste eerste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Het bewust zijn van de eerste symptomen van de zwangerschap is belangrijk omdat de symptomen verband kunnen houden met iets anders dan een zwangerschap. Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich aandienen. Het is mogelijk dat u een paar weken helemaal niks ervaart terwijl u toch zwanger bent.

Eerste symptomen zwangerschap zijn

  • Vertraging of zelfs gemiste menstruele cyclus
  • Hoofdpijn
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Rugpijn in de onderrug

Indien u seksueel actief bent en last heeft van één van de bovenstaande symptomen, is het belangrijk om een zwangerschapstest online te bestellen en een thuistest uit te voeren. Lees hieronder meer over de eerste symptomen van de zwangerschap.

Eerste symptomen zwangerschap op een rijtje

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Vertraagde of gemiste menstruele cyclus

Een vertraagde of gemiste menstruele cyclus is het meest voorkomende symptoom dat ertoe leidt dat veel vrouw een zwangerschapstest doen. Wanneer u zwanger bent, moet je volgende periode worden gemist en dus de menstruatiecyclus stoppen. Veel vrouwen kunnen bloeden terwijl ze zwanger zijn, maar deze bloedingen zullen korter en minder hevig zijn dan in een normale periode.

Opgezwollen en gevoelige borsten

Gezwollen of gevoelige borsten zijn één van de allereerste symptomen van een eventuele zwangerschap die in een vroeg stadium (1 á 2 weken na de bevruchting) tot uiting kunnen komen. Vrouwen kunnen veranderingen in hun borsten ervaren zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Vermoeidheid

Al in de eerste week na de bevruchting kunnen zwangere vrouwen zich moe gaan voelen. Het gevoel van vermoeidheid is een van de eerste symptomen zwangerschap die veel zwangere vrouwen ervaren.

Misselijkheid (zwangerschapsmisselijkheid)

Dit bekende zwangerschap symptoom zal vaak opduiken tussen 2 á 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap helemaal geen last van, terwijl anderen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap last hebben van misselijkheid.

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt in het begin van de zwangerschap maar het gebruikelijk dat vrouwen een zeurende rugpijn tijdens hun zwangerschap ervaren.

Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Vaak moeten plassen

Ongeveer rond 6 á 8 weken na de bevruchting zult u met enige regelmaat naar het toilet gaan. U zult frequenter urineren dan u gewend bent. De baarmoeder is gaan opzwellen nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden en deze zal tegen uw blaas aan drukken, waardoor je vaker naar het toilet zult moeten.

De tepels worden donkerder en groter

Als u zwanger bent, kan de huid rond je tepels donkerder en groter worden.

Verhoogde trek in voedsel of juist afkeer voor bepaald voedsel

Terwijl u normaal misschien niet het grootste verlangen heeft om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een extreem verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eet patroon van zwangere vrouwen verandert enorm. Dit kan de hele zwangerschap duren maar het verschilt overigens per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezond eten tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang! Een zwangerschapsdieet kan je helpen tijdens je zwangerschap.

Heb je al een zwangerschapstest gedaan?

Veel vrouwen ervaren de eerste weken van hun zwangerschap niet heel erg bewust. Heb je bepaalde symptomen die wellicht lijken op een eventuele zwangerschap en wil je zekerheid, doe een zwangerschapstest! Hieronder hebben we een aantal goede en betrouwbare zwangerschapstests geplaatst die je online kunt bestellen!

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat.

Meer info
 
 
 

186 reacties op "Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!"

Avatar van Anoniem
Anoniem

Hallo allemaal, Ik heb al langere tijd last van erge vermoeidheid slaap om mijn werk heen eigenlijk de hele dag... Ook ben ik vaak misselijk vooral smorgens... Al dat dit wel al langere tijd speelt maakt mijn vriend zich toch zorgen. Wij hebben altijd onbeschermde seks... Wel slik ik de pil normaa. Voor 2 weken terug ben ik de pil vergeten wij hadden die nacht seks gehad ... Heb hen wel nog ingenomen en de volgende dag de morming afterpil gekocht... Ben daarna wel nog ongesteld geweest... Zou d'r n kans zijn dat ik toch zwanger ben? Groetjes...

Avatar van Xina
Xina

Hoi, Ik had het ook een keer en bleek ik ijzertekort te hebben.. Ik zou mijn bloed bij de huisart laten testen als ik jou was om te kijken of het niet tekort is aan ijzer. Succes.

Avatar van veronique
veronique

Ik ben niet actief met seks bezig maar de dag voor mijn vorige cyclus ben ik intiem geweest met mijn vriend hij had een boxershort aan ik niet.. ik neem de pil pas ik ben gewoon ongesteld geworden maar iets later als normaal en minder erg ik heb ook een aantal symptomen kan ik zwanger zijn nu ?

Avatar van Anotje
Anotje

Hoi ik had rond de 20 menstruatie moetten hebben nou heb ik 2 testen gaan alebij komen ze uit op zwanger ķen je dan als nog soort van menstruatie pijn hebben

Avatar van Mar
Mar

Dag Allen, Mijn laatste menstruatie is op maandag 6 juli geweest en heb een cyclus van 23 dagen. Dit betekent dat mijn vruchtbare periode kort na mijn menstruatie is. Vijf dagen voor 16 juli (de dag dat ik het vruchtbaarste ben) heb ik seks gehad zonder condoom, waarbij een zaadlozing heeft plaatsgevonden. Op het moment heb ik last van duizeligheid, krampen in mijn onderbuik, erg moe, spanning in mijn rechter borst (soort spierpijn) en last opkomende puistjes. Ook dit laatste heb ik nooit. Het lijkt net dat mijn hormonen flink bezig zijn. Ook heb ik nog geen eisprong gehad, terwijl dat bij mij altijd zichtbaar is. Kunnen deze symptomen te maken hebben met een zwangerschap of is dit te snel? Of is er sprake van een innesteling? Graag hoor ik van jullie!

Avatar van angelina
angelina

Hoi hebben jullie hier ervaring mee ik ben al.3 jaar aan de pil en neem hem ook altijd goed in nog nooit vergeten, ik moeste ongesteld worden maar heb elke keer alleen maar met afvegen ietsjes bloed , ben de laatste 2 weken ook ongelooflijk moe en last van ruhpijn maar oke heb ookwel veel gewerkt wat vinden jullie ervan een test doen of toch niet..

Avatar van chika latina
chika latina

Hoi, Ik ben 5 weken zwanger, ik krijgt soms in mijn onderbuik het gevoel dat ik moet menstrueren maar er komt een wit spul uit en ik heb last van onder rug. Is dit een teken van miskraam?

Avatar van Roos
Roos

Hallo allemaal, Ik heb een vraag. Mijn vriend en ik proberen al een tijd zwanger te worden. Dit telkens zonder resultaat. Nu ben ik al 12 dagen overtijd, last van steken in mijn onderrug en buikkrampen. Anderhalve week geleden heb ik getest maar de test was negatief. Wat raden jullie mij aan om te doen?

Avatar van Anoniem
Anoniem

Goede middag ik heb un vraag heb op 5 juli sex gehad en ben vruchtbaar op 4juli tot 7 juli en woensdag ging me lichaam raar doen nooit gemaakt maar woensdag had ik zwaaronderbruik gevoel dat je vol zit nu nog steeds en zins donderdag moe ik vaak plasse en vandaag is me onderbroek beetje vochtig geworden en pijn in me rug weten jullie hoe of wat dan kan ik der rekkening mee houden zwangerschaptest kan nu nog helaas niet jammer genoeg gr

Avatar van diana
diana

Hoi anoniem dat zijn je hormonen nog. Helaas heb ik hier ook ervaring mee :( de hormonen kunnen nog 2 tot 3 weken blijven

Avatar van Anoniem
Anoniem

Hallo, ik heb net een miskraam gehad een week geleden.. En nu heb ik een test gedaan bleek die postitief te zijn zou ik zwanger zijn of is dit nog van de miskraam?

Avatar van anouk
anouk

Ik heb al drie miskramen op een rij gehad. Het kan inderdaad zijn dat je nog kan zien dat je gelijk zwanger bent, maar dat is niet zo. Die hormonen blijven nog een tijdje in je lichaam hangen.Maar als je een miskraam hebt gehad ben je echt niet meer zwanger. Hoe jammer het ook is. Nu de moed niet opgeven en je lichaam nu elkeen de tijd geven om te recupereren en dan kan je weer opnieuw starten en hopelijk wordt je dan snel weer zwanger

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *