Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!

 

Symptomen zwangerschap

De eerste zwangerschap symptomen worden door iedere vrouw anders ervaren en verschillen zelfs per zwangerschap maar één van de allerbelangrijkste eerste symptomen zwangerschap is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Het bewust zijn van de eerste symptomen van de zwangerschap is belangrijk omdat de symptomen verband kunnen houden met iets anders dan een zwangerschap. Binnen een week na de conceptie kunnen de eerste symptomen van zwangerschap zich aandienen. Het is mogelijk dat u een paar weken helemaal niks ervaart terwijl u toch zwanger bent.

Eerste symptomen zwangerschap zijn

  • Vertraging of zelfs gemiste menstruele cyclus
  • Hoofdpijn
  • Gevoelige borsten
  • Misselijkheid
  • Rugpijn in de onderrug

Indien u seksueel actief bent en last heeft van één van de bovenstaande symptomen, is het belangrijk om een zwangerschapstest online te bestellen en een thuistest uit te voeren. Lees hieronder meer over de eerste symptomen van de zwangerschap.

Eerste symptomen zwangerschap op een rijtje

Licht bloedverlies

Licht bloedverlies kan één van de eerste symptomen zwangerschap zijn. Na 6-12 dagen na de bevruchting nestelt het embryo zich in de baarmoederwand. Sommige vrouwen kunnen last hebben van het verlies van kleine beetjes helderrood bloed evenals kramp.

Vertraagde of gemiste menstruele cyclus

Een vertraagde of gemiste menstruele cyclus is het meest voorkomende symptoom dat ertoe leidt dat veel vrouw een zwangerschapstest doen. Wanneer u zwanger bent, moet je volgende periode worden gemist en dus de menstruatiecyclus stoppen. Veel vrouwen kunnen bloeden terwijl ze zwanger zijn, maar deze bloedingen zullen korter en minder hevig zijn dan in een normale periode.

Opgezwollen en gevoelige borsten

Gezwollen of gevoelige borsten zijn één van de allereerste symptomen van een eventuele zwangerschap die in een vroeg stadium (1 á 2 weken na de bevruchting) tot uiting kunnen komen. Vrouwen kunnen veranderingen in hun borsten ervaren zoals het groter worden en gevoeligheid/pijn bij aanraking.

Vermoeidheid

Al in de eerste week na de bevruchting kunnen zwangere vrouwen zich moe gaan voelen. Het gevoel van vermoeidheid is een van de eerste symptomen zwangerschap die veel zwangere vrouwen ervaren.

Misselijkheid (zwangerschapsmisselijkheid)

Dit bekende zwangerschap symptoom zal vaak opduiken tussen 2 á 8 weken na de bevruchting. Sommige vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap helemaal geen last van, terwijl anderen gedurende het grootste deel van hun zwangerschap last hebben van misselijkheid.

Lage rugpijn

Lage rugpijn kan een zwangerschapssymptoom zijn die optreedt in het begin van de zwangerschap maar het gebruikelijk dat vrouwen een zeurende rugpijn tijdens hun zwangerschap ervaren.

Hoofdpijn

De plotselinge stijging van hormonen in je lichaam kunnen ertoe leiden dat u in een vroeg stadium van de zwangerschap hoofdpijn zult hebben.

Vaak moeten plassen

Ongeveer rond 6 á 8 weken na de bevruchting zult u met enige regelmaat naar het toilet gaan. U zult frequenter urineren dan u gewend bent. De baarmoeder is gaan opzwellen nadat de bevruchting heeft plaatsgevonden en deze zal tegen uw blaas aan drukken, waardoor je vaker naar het toilet zult moeten.

De tepels worden donkerder en groter

Als u zwanger bent, kan de huid rond je tepels donkerder en groter worden.

Verhoogde trek in voedsel of juist afkeer voor bepaald voedsel

Terwijl u normaal misschien niet het grootste verlangen heeft om augurken en ijs te eten, zullen veel vrouwen een extreem verlangen hebben naar bepaalde voedingsmiddelen als ze zwanger zijn. Het eet patroon van zwangere vrouwen verandert enorm. Dit kan de hele zwangerschap duren maar het verschilt overigens per vrouw. Sommige zwangere vrouwen ontwikkelen juist een aversie voor bepaalde soorten voedsel in het begin van de zwangerschap. Ook dit kan gedurende de hele zwangerschap aanhouden! Gezond eten tijdens je zwangerschap is natuurlijk van extreem groot belang! Een zwangerschapsdieet kan je helpen tijdens je zwangerschap.

Heb je al een zwangerschapstest gedaan?

Veel vrouwen ervaren de eerste weken van hun zwangerschap niet heel erg bewust. Heb je bepaalde symptomen die wellicht lijken op een eventuele zwangerschap en wil je zekerheid, doe een zwangerschapstest! Hieronder hebben we een aantal goede en betrouwbare zwangerschapstests geplaatst die je online kunt bestellen!

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat.

Meer info

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Meer info
 
 
 

186 reacties op "Alle Eerste Zwangerschapssymptomen per Week op een Rij!"

Avatar van PD
PD

Hallo, ik slik al een hele tijd de pil, alleen laatst op vakantie ben ik m twee keer vergeten. De laatste pil heb ik nog wel binnen 12 uur nadat ik m normaal zou inslikken, ingenomen. De pilstrip maak ik ook gewoon af. Een paar dagen later heb ik onveilige seks gehad. Kan ik zwanger zijn???

Avatar van Anoniem
Anoniem

Heb een vraagje mijn laatste regeles waren zeer raar twee dagen bloeding en de dag nadien niets meer. Dan die dag erop een beetje bruinverlies. Is dit normaal?

Avatar van Daniella
Daniella

Gmrgn, Heden morgen kreeg ik wat bloedverlies terwijl het nog geen tijd is om ongesteld te worden.Ben ook al een hele week vermoeiend en verkouden.Had gister ook al een test gedaan en die wijst mij negatief toe. Kan het zijn dat ik te vroeg ben met testen.En neem al 4 maanden de pil niet meer in. Ben haast heel nieuwsgierig hierover.

Avatar van Boo
Boo

Ik heb al 1week last van hoofdpijn en erg misselijk ruik afentoe raare dingen dat mijn man zegt dat hij niks ruikt, krampen in mn baarmoeder maar geen bloedverlies heb gelezen dat je niet persee een bloedverlies kan hebben maar ik heb 2 testen gedaan en allebij negatief l, het kan zijn dat ik te vroeg heb getest maar ben tussen de 25e en 30e ongesteld dus ik wacht het nog af

Avatar van Kealey
Kealey

Hallo , Kan je er zeker van uitgaan als je een goedkoper zwangerschapstest heb gedaan en die geef zwanger aan dat dit effectief zo is ? Zou nu 7weken zijn heb ben nu ongeveer 9 dagen overtijd heb wel enorm pijn in buik beetje ander gevoel of met de menstruatie en gevoelig tepels. Begin ook lichtjes dikker te worden aan onderkant buik. Heb afspraak gemaakt bij gyno. Maar kan pas 16 juni dus ng klein maandje maar ben wel enorm nieuwsgierig of ik echt zwanger ben mss da jullie me een antwoord kunnen geven groetjes

Avatar van Babygirl
Babygirl

Wat bedoelen ze met pijnlijke bortsrn? Als er over wrijf heb ik er geen last van Maar als me partner en in knijpt doet dit erg zeer????

Avatar van MELISSA
MELISSA

Hallo, Ik weet niet of mijn bericht hier juist is maar ik ben enorm ongetust. Ik heb een zoontje van 19 maanden en ben ondertussen opnieuw 8 weken zwanger. Gisteren morgen hebben we betrekking gehad en gisterenavond en vanmorgen had ik bruinverlies. Niet veel maar bij het afvegen en een beetje in mijn slip. Heb ook wel last van pijn in mijn onderrug. Heb hier nog geen last van gehad tijden mijn eerste zwangerschap en nu is het de eeste keer dat ik het zie.. iemand die zou kunnen zeggen wat het kan zijn en of ik me ongerust moet maken. Heb vroeger wel al een miskraam gehad voor mijn eerste zwangerschap. Grtjs

Avatar van Twijfel
Twijfel

De laatste paar dagen heb ik een heel raar gevoel in mn buik soort Kriebels/ alsof ik zenuwachtig ben. Af en toe hoofdpijn dat opkomt. Soort van opvliegers (soms heel warm en af en toe kippenvel) Een misselijk gevoel maar niet echt misselijk zijn Vooral op de momenten waarbij eten ter sprake is. Lage rugpijn. Beetje last van stemmingswisselingen en ik heb net 2 a 3 dagen last van zeer lichte bloedverlies kleur; donkerrood a lichtbruin Vandaag is dit minder geworden. Meer trek in eten maar soms niet echt zin in eten. Moet ik toch maar een test doen? Ik heb het idee dat het echt tussen mn oren KAN zitten, maar als ik me af en toe zo voel en er over lees kan het eventueel zijn dat ik zwanger ben toch?

Avatar van anomien
anomien

hallo twijfel, Ik heb ook de zelfde symptomen als jou alleen ik heb nog geen bloedverlies gehad maar mijn symptomen lijken veel op die van jou.ik heb misselijkheid maar niet echt dat ik moet overgeven, mijn onderrug doet al dagen zeer kan niet normaal zitten. ik lig meest van de tijd onder de deken omdat ik het erg koud heb en dan weer bloedheet. Ik ga aankomende woensdag test doen omdat het me verwachte menstruatie staat gepland.. ik zou als ik jou was ook maar een test gaan doen wie weet ben je het wel. lieve groetjes anoniem

Avatar van anoniem
anoniem

Ik slik al een poosje de pil maar heb al een paar keer onveilig seks gehad met mijn vriend (echt dom van ons) een paar symptomen heb ik zelf ook (vermoeidheid,hoofdpijn en gevoelige borsten), we durfen geen zwangerschapstest te halen. We zijn erg bang voor een zwangerschap omdat we hier nog niet klaar voor zijn en we zijn nog te jong voor een kindje! moet ik nu per direct een stopweek inlassen of toch maar een test halen?

Avatar van anoniempje
anoniempje

We zijn nu voor het eerst bezig om zwanger te worden van een 2de kindje. We zijn ongeveer 8 maanden bezig. Heb in februari een miskraam gehad van 5 weken. Nu moet ik volgens me berekening woensdag ongesteld worden. Maar ik heb toch een beetje een vermoeden dat ik nu zanger zou kunnen zijn. Ik ben vreselijk moe van niets en me borsten voelen groter aan, dat viel mijn man ook al op. Voel me baarmoeder een beetje opgezet. Maar kan ook zijn dat ik gewoon ongesteld moet worden.. wat denken jullie? Ik ben zo nieuwsgierig, al hou ik me zelf voor dat ik woensdag gewoon ongesteld word. Om de teleurstelling te minderen...

Avatar van Onbekend
Onbekend

Ik voelde me gisterenmorgend "gezond" maar na een aantal minuten voelde ik krampen opkomen dus ging ik naar toilet, ineens draaide mijn gevoel en moest ik overgeven heb 2 testen gedaan maar die waren negatief (waren er goedkope) zou ik zwanger zijn of misschien een maag- darminfectie? Na ik had overgeven voelde ik me weer inorde. Had na mijn menstruatie geknoeid met mijn pil.. Ik weet echt niet wat het kan zijn ?

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *