Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Dagelijkse straling tijdens de zwangerschap

 

Straling tijdens de zwangerschap

We leven in een digitale wereld. Draadloze toestellen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In iedere woonkamer is er wel draadloos internet, heeft ieder gezin wel een laptop, smartphone of tablet. Deze moderne technologieën bieden ons veel comfort en voordelen. Helaas klinken er wereldwijd ook steeds meer kritische geluiden. Onder andere over de mogelijk schadelijke invloeden van straling op onze gezondheid en die van onze kinderen.

Baby’s en jonge kinderen zijn het meest kwetsbaar

Het heeft decennia geduurd vooraleer algemeen aanvaard werd dat roken tijdens de zwangerschap niet samengaat. Over de langdurige effecten van dagelijkse straling van mobiele telefoons, smartphones, tablets en wifi is nog te weinig geweten. Hoewel baby’s en jonge kinderen er extra gevoelig voor zouden zijn. Volgens onafhankelijke studies heeft straling mogelijks een invloed op de manier waarop cellen groeien, op de DNA-replicatie en op de hersenfuncties. Gezondheidsspecialisten zijn dan ook van mening dat de vroege kindertijd en de zwangerschap – periodes waarin een snelle en complexe celontwikkeling plaatsvindt – de periodes zijn waarin straling het hoogste risico voor de gezondheid vormt. Er worden verbanden gelegd met gedragsproblemen bij kinderen als die als foetus in de baarmoeder veelvuldig zijn blootgesteld aan elektromagnetische straling. Andere studies melden een verhoogde kans op autisme en een verhoogd risico op miskramen. In 2011 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie straling van mobiele telefoons ingedeeld in de “potentieel kankerverwekkende” categorie.

Voorzorgsmaatregelen zijn aangewezen

Baby safe projectGezondheidsspecialisten en overheden pleiten voor het toepassen van het “voorzorgsbeginsel”, tot we meer weten over de risico’s die aan straling zijn verbonden. Een internationale groep van artsen, wetenschappelijke deskundigen en non-profit organisaties heeft in 2014 een bewustwordingscampagne gelanceerd die zwangere vrouwen wil aansporen om de blootstelling aan straling van draadloze technologieën zoals mobiele telefoons en draadloos internet te beperken om zichzelf en hun ongeboren kinderen te beschermen. Meer informatie hierover kan u terugvinden op www.babysafeproject.org.

(Toekomstige) ouders kunnen zelf maatregelen nemen om de blootstelling aan straling te verminderen. Enkele eenvoudige tips zijn:

  • Vermijd het dragen van je mobiele telefoon op je lichaam (bv. in een binnenzak of bh).
  • Vermijd het tegen je lichaam houden van om het even welk draadloos toestel wanneer in gebruik.
  • Zet je mobiele telefoon in handsfree of maak gebruik van de oortjes bij het bellen.
  • Vermijd het gebruik van draadloze toestellen in auto’s, treinen of liften.
  • Weer draadloze telefoons uit slaapkamers.
  • Waar mogelijk, verbind met internet via kabels in plaats van Wi-Fi.
  • Zet je draadloze toestellen in vliegtuigstand, wanneer je niet aan het surfen bent.
  • Vermijd langdurige of directe blootstelling aan nabijgelegen draadloze routers.
  • Zet je draadloze router thuis uit, wanneer niet in gebruik (bv. ’s nachts).

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
eBook vlug bevrucht

E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen....

Meer info
 
 

0 reacties op "Dagelijkse straling tijdens de zwangerschap"

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *