Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Symptomen 6 weken zwanger

 

6 weken zwanger

Je baby tijdens week 6 van de zwangerschap

Hoogstwaarschijnlijk zijn de eerste echte zwangerschapssymptomen volop merkbaar, iets waar je uiteraard rekening mee hebt gehouden maar nu het zover is soms tot ongemak kan leiden. Het goede nieuws is dat je baby in week 6 lichamelijk grote ontwikkelingen doormaakt. Bij 6 weken zwanger zijn je baby’s kaak, wangen, kin, ogen, oren en neus zich aan het vormen tot een gaaf gezichtje. Tevens zijn de nieren, de lever en de longen aan het ontwikkelen. Het hartje van je baby klopt  zo ongeveer 80 keer per minuut tijdens de 6e week van je zwangerschap. Het hartje zal elke dag sneller gaan kloppen (en steeds sneller elke dag). Bij 6 weken zwanger is je baby nog steeds niet groter dan de kop van een spijker.

Je lichaam bij een zwangerschap van 6 weken

Lichamelijk is er qua uiterlijk nog niet zo heel veel veranderd maar gebeurt er enorm veel in je lichaam. Door het zwangerschapshormoon HCG wordt er een toename van bloedtoevoer naar je bekken veroorzaakt en de nieren gaan steeds efficiënter te werk om afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. Je baarmoeder groeit natuurlijk en dit zorgt ervoor dat deze tegen je blaas begint te duwen waardoor je meer aandrang kunt hebben tot plassen.

Meer lichamelijke symptomen bij 6 weken zwanger

  • Opgeblazen gevoel
  • Buikpijn
  • Misselijkheid
  • Voedsel afkeer
  • Vermoeidheid
  • hoofdpijn
  • Gespannen borsten en/of pijnlijke tepels
  • Veel afscheiding

6 weken zwanger, maak een afspraak met een verloskundige

Het duur nog wel een aantal weken voordat je een verloskundige moet gaan bezoeken. Je kunt natuurlijk alvast een verloskundige bij jou in de buurt zoeken en een afspraak gaan maken. Een verloskundige wil vooraf graag weten wat de uitgerekende datum is.

Symptomen zwangerschap van 6 weken op een rijtje

Vaak urineren

In deze periode eet en drink je meer dan je misschien gewend bent. Hierdoor en door het feit dat je nieren steeds efficiënter afvalstoffen afvoeren, zul je vaker moeten urineren. Tevens is je baarmoeder aan het groeien waardoor deze druk uitoefent op de blaas waardoor de drang tot urineren groter is.

Vermoeidheid

De ontwikkeling van je baby in je buik kost je lichaam veel energie. Het is dus normaal tijdens week 6 van je zwangerschap je je soms moe en uitgeput voelt. Belangrijk advies is dan ook om te luisteren naar je lichaam. Neem zo nu en dan eens even rust!

Misselijkheid en overgeven

Misselijkheid is een veel voorkomend symptoom in deze zesde week van de zwangerschap. Indien je er wat frequenter last van hebt dan is het lastig om alles positief te blijven zien. Je rent voortdurend naar het toilet om over te geven. Troost je met de gedachte dat je absoluut niet de enige bent die hier last van heeft tijdens de zwangerschap en volgens onderzoek lopen vrouwen die regelmatig misselijk zijn tijdens de zwangerschap minder risico op een miskraam. Om de misselijkheid tijdens je zwangerschap tegen te gaan is het verstandig kleine eiwit- en koolhydraat rijke hapjes te eten en er zo achter te komen wat je wel en niet kunt verdragen.

AanbevolenSea-Band Mama Polsbandjes 1ST
Voorkom/verminder de ochtendmisselijkheid tijdens je zwangerschap.

Gespannen borsten en/of pijnlijke tepels

Je borsten en/of tepels kunnen gevoelig zijn deze dagen. Je lichaam is zicht namelijk aan het voorbereiden om borstvoeding te geven. De donkerdere kleur is om een geboren baby duidelijk te maken waar hij of zij moet zijn voor de borstvoeding. Het gezichtsvermogen van een pasgeborene is uiteraard nog niet ontwikkeld dus het wordt allemaal wat makkelijker gemaakt.

AanbevolenMustela 9 Maanden Busteverzorging
Verbetert de huidelasticiteit en soepelheid van de borsten tijdens de zwangerschap en verhindert zo de verslapping en huidloslating.

Opgeblazen gevoel

Het hormoon progesteron veroorzaakt een opgeblazen gevoel tijdens de zwangerschap. Hoewel het een essentieel hormoon is voor een gezonde zwangerschap veroorzaakt deze ook wel aardig wat zwangerschapssymptomen. Voorkom een opgeblazen gevoel in week 6 van de zwangerschap, eet veel vezels en drink veel water om constipatie te voorkomen.

Brandend maagzuur

Maak je geen illusie dat je de negen maanden zwangerschap door gaat komen zonder brandend maagzuur. Je zult er met enige regelmaat last van hebben. De spieren aan de bovenkant van je maag, die normaal gesproken het teruglopen van spijsverteringssappen tegengaan, werken minder goed. Het voorkomen van brandend maagzuur is lastig maar je kunt wel maatregelen treffen zoals niet te gehaast eten en niet al te strakke kleding dragen.

AanbevolenEarth mama angel baby thee maagzuur
Deze organische thee bevat onder meer citroenmelisse, kamille, kruizemunt en frambozenblad en gaat brandend maagzuur tegen tijdens je zwangerschap

Versterkt reukvermogen

Je bent 6 weken zwanger en je zult inmiddels gemerkt hebben tijdens je prille zwangerschap dat je beter ben gaan ruiken, je reukvermogen is toegenomen. Er zijn overigens ook vrouwen die hier helemaal geen last van hebben. Wederom zijn je hormonen (oestrogeen) hier de oorzaak van het toegenomen reukvermogen. Vooral in het eerste trimester van de zwangerschap is je reuk heel sterk. Het kan soms zeer vervelend zijn, helemaal als je alles tegelijk ruikt.

Lekker Zwanger Worden Binnen 60 Dagen?

Boris Bergman heeft een unieke aanpak ontwikkeld om af te rekenen met vruchtbaarheidsproblemen en snel en natuurlijk zwanger te worden.

Je hoeft dus geen beroep te doen op ingrijpende behandelingen en schadelijke medicijnen.

Met de overheerlijke recepten in zijn boek / ebook kun je in korte tijd je kansen op een zwangerschap aanzienlijk vergroten.

Laat het zwanger worden niet eeuwig duren… maar neem het heft in eigen hand en laat je kinderwens uitkomen!

“Lekker Zwanger Worden” Risicovrij Uitproberen

 

 

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

Zorgeloos Zwanger

Zo voorkom je stress, pijn & andere narigheid tijdens je zwangerschap. Deze drie boeken wijzen je de weg op jouw pad van zwangerschap naar...

Meer info
€10,95
Clearblue digitale zwangerschapstest indicator

Clearblue zwangerschapstest

DIGITALE zwangerschapstest met conceptie-indicator geeft je een dubbele bevestiging van het resultaat.

Meer info
€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
 
 

12 reacties op "Symptomen 6 weken zwanger"

Avatar van S.G
S.G

Hi,ik ben 6 weken zwanger,ik had buikpyn 3 dagen geleden en nu zie ik donkere bloed,niet echt veel,nu heb ik geen buikpyn meer is het een miskraam

Avatar van Jenn
Jenn

Ik ben ook in mijn 6e week. Vandaag af en toe wat krampjes. Doe mijn best om mij er niet al te druk om te maken.. Ik vind het zo onwijs spannend! Eerste keer dat we zwanger zijn en ik heb een verliefd gevoel!!

Avatar van Vrouw
Vrouw

Ben nu ook 6 weken veel last gehad van een bepaalde smaak in me keel gehad dat ik er gek van werd, misselijk en stemmingswisselingen. Maar nu vooral veel honger en droge mond en die stemmingswisselingen blijven wel! En erg moe! En suf soms. Voel me buik af en toe wel en dat is fijn! Maar geen ongesteldheids gevoel dat had ik de vorige keer wel en toen kreeg ik een miskraam! Hopelijk gaat nu alles goed! Veel succes iedereen!

Avatar van Jannita
Jannita

6 weken zwangerschap maar wel via icsi. Ik ben al dikker aan het worden maar dat hoor je vaker. Helaas vaak bruin bloed verlies dus dat maakt t erg spannend. Verder vermoeider en me borsten beginnen enig sinds wat te voelen. Verder geen klachten. En blijven duimen

Avatar van Yes zwanger
Yes zwanger

Helaas met 7 weken vroegtijdig miskraam gehad daarna nogmaals met 5 weken en daarna maand gewacht en vorige maand geen bevruchting gehad en nu hopen dat het deze maand raak is. Hoop dat het met jullie goed blijft gaan. Groetjes Yes zwanger

Avatar van Yes
Yes

Helaas met 7 weken vroegtijdig miskraam gehad daarna nogmaals met 5 weken en daarna maand gewacht en vorige maand geen bevruchting gehad en nu hopen dat het deze maand raak is. Hoop dat het met jullie goed blijft gaan. Groetjes Yes zwanger

Avatar van Janet
Janet

Deze week ook de zesde week. Mijn borsten doen zeer bij aanraking. En heel af en toe last van misselijkheid.

Avatar van Minime
Minime

Hoi Yes Zwanger, Bij mij hetzelfde. Nu in de 6e week en naast de steken in mijn onderbuik (beetje trekkend gevoel) en het toch wel vermoeider zijn dan normaal nog helemaal geen klachten. Ik heb begrepen dat wij ons gelukkig mogen prijzen :). Ook voor jou een fijne zwangerschap!

Avatar van Yes zwanger
Yes zwanger

Nog niet zoveel bedoelde ik.

Avatar van Yes zwanger
Yes zwanger

Nu 6 weken zwanger nog zo veel last van klachten alleen soms steken in mijn onderbuik en beetje sneller moe. Verder moet ik het idee nog verwerken. Fijne zwangerschap allemaal

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *