Symptomen 1 week zwanger

Symptomen zwangerschap week 1

De meeste vrouwen, vooral degenen die niet van plan zijn om zwanger te worden, ervaren de eerste week van hun zwangerschap niet bewust. De eerste week van je zwangerschap ben je eigenlijk nog niet officieel zwanger, de bevruchting moet namelijk nog plaats vinden. Er is nog geen sprake van een baby of überhaupt een embryo. 1 week zwanger is dus een uitspraak die niet heel vaak gebruikt wordt. De gemiddelde duur van de menstruatie bedraagt 25 tot 35 dagen.  De eisprong, ook wel ovulatie genoemd, vindt ongeveer 14 dagen voor je volgende menstruatie  plaats. In deze periode is een vrouw het meest vruchtbaar. Je vruchtbare dagen zijn dus afhankelijk van het moment van de eisprong. Direct na of rond de eisprong vindt de bevruchting plaats.

Eigenlijk weet je nog niet of je zwanger bent of niet!

Zwangerschapstest voor zekerheidHeb je een vermoeden? Doe snel een zwangerschapstest! Ik heb zelf goede ervaring met Tobenobe Zwangerschapstest €23,95 /3st met nu GRATIS verzending in Nederland en op werkdagen voor 21:30 uur besteld, volgende dag in huis! Discreet bestellen bij de Online Drogist.

Vruchtbare periodeOok al wordt het de eerste week van je zwangerschap genoemd, je bent officieel nog niet zwanger! In feite is je menstruatie is net begonnen. Je zwangerschap begint dus eigenlijk op de eerste dag van je laatste menstruatie. Je baby bestaat dus ironisch genoeg nog niet maar deze week wordt wel beschouwd als eerste week van je zwangerschap. Het komt dus relatief weinig voor dat een vrouw zegt: Ik ben 1 week zwanger!

Waarom dan 1 week zwanger?

Waarom wordt dit nou toch de eerste week van je zwangerschap genoemd? De medische beroepsgroep wil graag duidelijkheid en wil eventuele onzekerheden ten aller tijden vermijden. Ze willen een datum! Zoals je wellicht al wist, vindt de daadwerkelijke bevruchting plaats ongeveer 14 dagen na het begin van je menstruatie. De geboortedatum van een baby kan op deze manier bepaald worden. Neem de datum van de eerste dag van je laatste menstruatie en tel daar 40 weken bij op en je weet op welke datum je baby ongeveer geboren wordt. Dit is geen uiterst zuivere berekenen en een feit is dat slechts 4% van alle baby’s wordt geboren op de uitgerekende datum.

1 week zwanger, symptomen zwangerschap week 1

Er zijn nog niet zo heel veel symptomen gedurende de eerste week van een zwangerschap. De zwangerschapsverschijnselen of zullen in een later stadium tot uiting komen.

Producten zwangerschap week 1

Om het makkelijker te maken hebben we hieronder een slider met producten toegevoegd die van toepassing zijn op week 1 van de zwangerschap.

Producten van toepassing op bovenstaand artikel
Het zwangerschap- en babyboek
Het zwangerschap- en babyboek

Anders dan traditionele boeken focust deze titel op het feestelijke van zwangerschap en ouderschap. Aanrader!

Bestellen
E-book Vlug Bevrucht
E-book Vlug Bevrucht

De Natuurlijke Manier Om Snel Zwanger Te Worden en Vruchtbaarheidsproblemen Op Te Lossen… Zonder Een Beroep Te Doen Op Ingrijpende Behandelingen en Schadelijke Medicijnen.

Bestellen
Zwangerschapstest van DeOnlineDrogist.nl
Zwangerschapstest van DeOnlineDrogist.nl

Ben je nu wel of niet zwanger? Doe een zwangerschapstest om erachter te komen, zekerheid is wat je wil!

Bestellen
E-book Gezond Zwanger
E-book Gezond Zwanger

Ongeveer 200.000 vrouwen zijn er elk jaar zwanger en hebben informatie nodig voor een zorgeloze zwangerschap!

Bestellen
Clearblue Onestep Zwangerschapstest 2st
Clearblue Onestep Zwangerschapstest 2st

Clearblue is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke zwangerschapstest voor een duidelijk en nauwkeurig resultaat!

Bestellen
E-book Natuurlijk Zwanger
E-book Natuurlijk Zwanger

Moeite met zwanger worden? Ontdek in ‘Natuurlijk! Zwanger’ bruikbare tips en adviezen zonder direct te kiezen voor het medische traject!

Bestellen
Testjezelf.nu Zwangerschapstest 6st
Testjezelf.nu Zwangerschapstest 6st

Betrouwbare zwangerschaps testen welke je al laten zien of je zwanger bent of niet

Bestellen
Tobenobe Zwangerschapstest
Tobenobe Zwangerschapstest

Met de introductie van deze Tobénobé digitale reader is het mogelijk om tot wel 3 keer te testen.

Bestellen
Foliumzuur bij kinderwens en zwangerschap
Foliumzuur bij kinderwens en zwangerschap

Vanaf 4 weken voor de bevrucht tot 10 weken zwanger is het van belang om foliumzuur te slikken

Bestellen
GRATISGratis Ouders van Nu Zwanger Box
De Ouders van Nu Zwanger Box zit boordevol leuke en handige producten voor aanstaande moeders. Ontvang gratis de-blije-doos-cadeaupakketZwangere vrouwen ontvangen gratis het de-blije-doos-cadeaupakket van WIJ Jonge Ouders tijdens de zwangerschap en in het eerste jaar na de bevalling.
 
 
 • Sanne

  Hoi wij proberen zwanger te worden… Nu moest ik 10-4 ongesteld worden… Dit leek die dag ook zo… Maar nu was het erg weinig voor mij en erg donker van kleur, net roest kleur…tijdens en na de menstruatie??? Ben ik erg moe en heb ik veel last van krampen. Nu weet ik niet precies of dit wel hoort?? Gr sanne

  • Callisto

   De kleur komt wel overeen met ‘oud bloed’. Ik had dat in the eerste maanden van m’n zwangerschap. Moeheid kan heel goed door een zwangerschap komen, maar krampen hoor je niet te hebben! Ik zou een test doen. Bij de Kruidvat kun je er 2 halen voor 5 euro. Succes!

  • submitter125w

   Hoe gaat het nu Sanne? Heb je 1 week zwanger er al op zitten?

   Groet,

   Zwanger
   van week tot week

 • candy

  Ik verloor bloed en word nu gezegd cyste of zwanger

  • Callisto

   Heel veel sterkte!

  • Jan

   Wauw, Sterkte hoor. Hoe veel weken ben je zwanger?

 • Ennas Nesremmoh

  Hoi ik heb een vraag ik was al 4 dagen ongesteld en heb sex gehad met condoom en heb toen mijn tampon eruit gehaald en na de sex een nieuw erin gedaan maar toen ik de ochtend erna me tampon er uit haalde was die nog helemaal clean wat ik raar vond ik ben nu 3 dagen verder en de ongesteldheid is nog steeds weggebleven kan ik zwanger zijn of een verstopping ergens hebben ,, ik maak me heel erg zorgen !!!