Symptomen 1 week zwanger

 
 
100% GRATIS

1 week zwanger

Symptomen zwangerschap week 1

De meeste vrouwen, vooral degenen die niet van plan zijn om zwanger te worden, ervaren de eerste week van hun zwangerschap niet bewust. De eerste week van je zwangerschap ben je eigenlijk nog niet officieel zwanger, de bevruchting moet namelijk nog plaats vinden. Er is nog geen sprake van een baby of überhaupt een embryo. 1 week zwanger is dus een uitspraak die niet heel vaak gebruikt wordt. De gemiddelde duur van de menstruatie bedraagt 25 tot 35 dagen.  De eisprong, ook wel ovulatie genoemd, vindt ongeveer 14 dagen voor je volgende menstruatie  plaats. In deze periode is een vrouw het meest vruchtbaar. Je vruchtbare dagen zijn dus afhankelijk van het moment van de eisprong. Direct na of rond de eisprong vindt de bevruchting plaats.

Vruchtbare periodeOok al wordt het de eerste week van je zwangerschap genoemd, je bent officieel nog niet zwanger! In feite is je menstruatie is net begonnen. Je zwangerschap begint dus eigenlijk op de eerste dag van je laatste menstruatie. Je baby bestaat dus ironisch genoeg nog niet maar deze week wordt wel beschouwd als eerste week van je zwangerschap. Het komt dus relatief weinig voor dat een vrouw zegt: Ik ben 1 week zwanger!

Snel Zwanger Worden? De Beste En Snelste Manier Om Natuurlijk Zwanger Te Worden!

Waarom dan 1 week zwanger?

Waarom wordt dit nou toch de eerste week van je zwangerschap genoemd? De medische beroepsgroep wil graag duidelijkheid en wil eventuele onzekerheden ten aller tijden vermijden. Ze willen een datum! Zoals je wellicht al wist, vindt de daadwerkelijke bevruchting plaats ongeveer 14 dagen na het begin van je menstruatie. De geboortedatum van een baby kan op deze manier bepaald worden. Neem de datum van de eerste dag van je laatste menstruatie en tel daar 40 weken bij op en je weet op welke datum je baby ongeveer geboren wordt. Dit is geen uiterst zuivere berekenen en een feit is dat slechts 4% van alle baby’s wordt geboren op de uitgerekende datum.

1 week zwanger, symptomen zwangerschap week 1

Er zijn nog niet zo heel veel symptomen gedurende de eerste week van een zwangerschap. De zwangerschapsverschijnselen of zullen in een later stadium tot uiting komen.

Producten zwangerschap week 1

Om het makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal producten toegevoegd die van toepassing zijn op week 1 van de zwangerschap.

 
Schrijf je vandaag in!

Vul onderstaande gegevens in en ontvang gratis mijn handige Checklist Zwangerschap in je e-mail! Tevens ontvang jij als eerste exclusieve content zoals zwangerschapsnieuws, nieuwe artikelen, zwangerschapstips, productreviews en trends!

 

Gerelateerde producten

€14,95
Mijn 9 maanden dagboek

Mijn 9 maanden dagboek

Zwanger? Er breken spannende tijden aan, er verandert veel aan je lichaam. Dit dagboek vertelt wat je kunt verwachten, tevens ruimte voor eigen notities!

Meer info
€9,95
Davitamon foliumzuur

Foliumzuur

Speciaal ter ondersteuning van de zwangerschap of bij kinderwens heeft Davitamon de Foliumzuur En Vitamine D Smelttabletten ontwikkeld

Meer info
E-book natuurlijk zwanger

E-book Natuurlijk Zwanger

Moeite met zwanger worden? Ontdek in ‘Natuurlijk! Zwanger’ bruikbare tips en adviezen zonder direct te kiezen voor het medische traject!

Meer info
 
 

8 reacties op "Symptomen 1 week zwanger"

Avatar van lide
lide schreef op

kan het mischien zijn dat de condoom is gescheurd?

Avatar van Ennas Nesremmoh
Ennas Nesremmoh schreef op

Hoi ik heb een vraag ik was al 4 dagen ongesteld en heb sex gehad met condoom en heb toen mijn tampon eruit gehaald en na de sex een nieuw erin gedaan maar toen ik de ochtend erna me tampon er uit haalde was die nog helemaal clean wat ik raar vond ik ben nu 3 dagen verder en de ongesteldheid is nog steeds weggebleven kan ik zwanger zijn of een verstopping ergens hebben ,, ik maak me heel erg zorgen !!!

Avatar van candy
candy schreef op

Ik verloor bloed en word nu gezegd cyste of zwanger

Avatar van Callisto
Callisto schreef op

Heel veel sterkte!

Avatar van Jan
Jan schreef op

Wauw, Sterkte hoor. Hoe veel weken ben je zwanger?

Avatar van Sanne
Sanne schreef op

Hoi wij proberen zwanger te worden... Nu moest ik 10-4 ongesteld worden... Dit leek die dag ook zo... Maar nu was het erg weinig voor mij en erg donker van kleur, net roest kleur...tijdens en na de menstruatie??? Ben ik erg moe en heb ik veel last van krampen. Nu weet ik niet precies of dit wel hoort?? Gr sanne

Avatar van Callisto
Callisto schreef op

De kleur komt wel overeen met 'oud bloed'. Ik had dat in the eerste maanden van m'n zwangerschap. Moeheid kan heel goed door een zwangerschap komen, maar krampen hoor je niet te hebben! Ik zou een test doen. Bij de Kruidvat kun je er 2 halen voor 5 euro. Succes!

Deel je ervaringen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Onderstaande HTML tags zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>